Jymyn E - tytöt -96:n lentopallokausi on lähtenyt hienosti käyntiin

14.12.2006

Jymypallot
Jymypallot
Jymyttäret
Jymyttäret

Nurmon Jymyn E-tytöt aloittivat tuoreimman lentopallokauden syyskuussa. Tänä vuonna ryhmä muodostuu 15 tytöstä, joista Kosolan Sara liittyi porukkaan uutena kasvona ja Jaskarin Iida sekä Laitilan Jonna päättivät lopettaa lentopalloilun muiden harrastusten ”painaessa päälle”.

 

Kuluvalla kaudella tytöt iskevät kahdessa tasavahvassa juokkueessa sekä E-tyttöjen aluemestaruussarjassa että D-tyttöjen tiikerisarjassa. Syyskauden osalta pelit ovat sujuneet hienosti. Jymyttäret hoitivat E-tyttöjen sarjan tappioitta ja Jymypallot puolestaan hävisivät vain Jymyttärille. D-tyttöjen sarjassa molemmat joukkueet hävisivät kerran Kurikalle ja nyt keskinäiset voitot menivät tasan 1-1. Kaikkiaan syyskauden 4 keskinäisestä kohtaamisesta 3 päättyi luvuin 2-1, joten joukkueiden voimasuhteet ovat hyvin tasaiset.

Syyskausi on sisältänyt 10 pelipäivää sekä 30 yksittäistä harjoituskertaa. Turnauksia pelattiin seitsemänä peräkkäisenä viikonloppuna. Kuluvan kauden tavoitteena on pelillisten ominaisuuksien ohella kohentaa myös fyysisiä osa-alueita.. Fyysisistä osa-alueista esim. ponnistuskorkeus on testien mukaan kohentunut kauden aikana keskimäärin 6,5 cm / tyttö sekä lentopallon sormilyöntipituus 64 cm / tyttö, joten pomppu nousee nyt korkeammalle ja pallo lentää pitemmälle kuin kauden alussa. Kyseisten ominaisuuksien kehittäminen on siinäkin mielessä tärkeää, että ”Hobbit-osastommekin” tytöt pääsevät haastamaan päätä pidempiä D-tyttöjä. Pallotaitoja on testattu niin sormi-, hiha- kuin omassa seinätestissämmekin, jossa tulokset ovat nousseet 11,2 keskiarvosta 19,7.ään – näin ollen myös pallo mennee nyt paremmin siihen suuntaan, mihin sitä yritetäänkin.

Kausi on siis kokonaisuudessaan lähtenyt hienosti matkaan, josta suurin kiitos lankeaa aktiivisille harjoittelijoille. Nyt huilataan pari viikkoa ja sitten lähdetään kohti uusia haasteita.

 

Jymyttäret ja Jymypallot toivottavat kaikille lentopallofaneille leppoisaa joulun aikaa ja lennokasta uutta vuotta 2007.

Lisätietoja: /juniorit/tytot/e-tytot-96/