Jymyn C-poikien 2-joukkue turnasi Savonlinnassa 20.1. ja Korialla 3.2.

4.2.2007

JYMYN C-pojat -93 kärkkyvät edelleen välieräpaikkaa C-poikien SM sarjassa kolmen pelatun osaturnauksen jälkeen.

Kaksi pitkää reissuturnausta on takana. Virtain 2 pisteelle haettiin jatkoa kaksi viikkoa sitten East Volleyn turnauksesta. Yöpyminen ja iltauinnit Tanhuvaaran urheiluopistolla sujuivat suunnitelmien mukaan, mutta jo aamulla tuli ryppyjä suunnitelmiin, kun todettiin Laten olevan kuumeessa.

Ottelu Virtain Urheilijoita vastaa oli odotetusti hallinnassa 18-12 tilanteeseen. Vastustajan syöttöputki käänsi erän kuitenkin niukasti heille. Toinen erä oli tasaista vääntöä ja edelleen kärsittiin vastaanoton virheistä. Erä jälleen vastustajalle harmittavasti 24-26. Erä päättyi Tuomaksen hienoon viistolyöntiin jota ei kukaan ehtinyt kunnolla näkemään. Meidän ja monen katsojan mielestä kentässä – tuomarin (ja Loimaan kannattajajoukon mielestä…;) ulkona. Normaalin käytännön mukaan Tuomarin "ääni" ratkaisi.

Ottelu Mikkelin Passareita vastaan ei ollut koko aikana sitä parasta osaamista. Kunniakkaasti hävityn ekaerän jälkeen toinen erä tyrehtyi vastustajan 1 miehen torjuntaan. Viimeinen peli taisikin sitten olla poikien vastaisku. Loimaan pojilla painoi jaloissa päivän rasitukset – meille 2-0 voitto ja aikaisempien pelien haavat oli lääkitty.

Koria 3.2. - ja heti aluksi tiukka paikalliskamppailu Laihian joukkuetta vastaan. Erän alun haparoinnin jälkeen peli rauhoittui ja "jo 20 pinnan paikkeilla" pääsimme rinnalle ja ohi 25-22 erävoittoon. Toisessa erässä selkeästi Virtain turnauksesta parantanut Laihia hyökkäsi rohkeammin ja erävoitto heille 19-25. Kolmannen erän voitto 15-5 meille kuvaa erää hyvin – me onnistuimme ja vastustaja ei.

Toisessa ottelussa kohtasimme jälleen Loimaan niin ikään nuorempien C-poikien joukkueen. Vastustaja pelasi selkeästi edelliskertaa paremmin – mutta niin pelattiin mekin. Erävoitto meille 26-24 hyvien onnistumisten jälkeen. Toisen erän loppupuolella meille osui hyvä jakso ja kun Loimaan poikien kone yhden tällä kertaa meille suosiollisen tuomion myötävaikutuksella kuumeni entisestään, voitimme erän 25-20 ja ottelun jälleen puhtaasti 2-0. Taas oli pistepotti "tuplattu" !

Lohkon 2 ennakkosuosikkia olivat vastassa seuraavaksi, oli aika opetella uutta. Koriaa vastaan otettiin käyttöön Ville & Late takapassareiksi ja koko hyökkäysarsenaali käyttöön. Hieno erä antoi varmasti pojille itseluottamusta. "Kiihkeämpi" pelitempo näkyi 4 lähes perättäisenä syöttövirheenä – uudet kuviot ehkä vielä häiritsivät keskittymistä. Kun vastustajakin teki muutaman virheen, saimme kokoon hienot 19 pistettä. Jälkimmäisestäkin erästä jäi hyvä maku vaikka pitkien pallorallien jälkeen taululla olikin pistein 25-11 erävoitto kotijoukkueelle.

Viimeinen peli East Volleyn kanssa aloitettiin kokeillen – taisi olla Roopelle eka etukenttäkierros SM sarjassa. Toiseen erään polkaistiin "mopo" vielä kertaalleen käyntiin ja kokeiltiin josko Savonlinnan pojat haluais lahjoittaa erän. Olimme koko erän ajan aivan tuntumassa ja 23-23 tilanteessa olisi voinut käydä toisinkin. Vastustaja kuitenkin selvisi tiukasta tilanteesta ja vei erän.

Kaikki 4 passaria, Teemu, Henri, Ville ja Late olivat kiireisiä. Tuomas paiskii töitä olan takaa, Tommi on "täydellä varrella" lyödessään pitelemätön, Miikan tehot olivat kohdallaan, Jesse kaivaa liberona, Jontun vasuri on paha pideltävä eikä Roopella ole vielä ainuttakaan hyökkäysvirhettä.