Huippujännän finaalin jälkeen Jymyn pojille kultamitalit.

26.6.2007

Jymyn pojat mitalit kaulassa palkintojenjaossa
Jymyn pojat mitalit kaulassa palkintojenjaossa

Powerin ensimmäisestä päivästä lähtien oli selvää, että kaksi huippujoukkuetta E-poikien sarjaan tulee Pohojanmaalta eli Nurmoosta ja Seinäjoelta.

Neljä kertaa on kauden aikana pelattu finaalissa. Ensin Kauhajoella Tassuturnauksessa, sitten Loppiaisena Forssassa Tinttiturnauksessa ja vielä aluemestaruusturnauksen loppuottelut E-pojissa ja D-tiikerisarjassa. Aina on SeLen pojat olleet vahvempia ja hopeaa Jymylle.

Nyt oli päätetty, että viimeiseen palloon asti taistellaan. Kultamitaleista ei helpolla luovuta. Kyllä se vaatikin paljon pelaajilta, valmentajilta ja kannustusjoukoilta.

Ensimmäinen erä lähti Jymyn pojilta altavastaajan roolissa. Ilmeteltiin, miksi nostot jäävät niin kauaksi verkosta, passit jäävät puolikenttään ja iskut eivät uppoa Selen kenttään. SeLen pojat syöttivät hyvin takakentälle ja iskut olivat teräviä. Erä SeLelle 18-25.

Toinen erä lähti eri tahtiin ja Jymy meni edellä koko ajan muutamalla pisteellä. Syykin selvisi, kun vaihdettiin puolia. Oli helpompi pelata pienessä myötämäessä. Saatiin sekä syöttöihin että iskuihin voimaa taakse. Erä Jymylle
25-18.

Erät tasan 1-1 ja alkoi raastavan jännittävä kolmas erä. Kapteeni noudatti päävalmentajan ohjeita, aloitimme vastamäkeen. Taktiikka puri, oli hyvä vire päällä ja vaihdoimme puolia Selen johtaessa 8-7. Myötämäkeen etenimme piste kerrallaan 13-13 tilanteeseen ja siitä 13-14 Selelle. Oli aika ottaa aikalisä, kertoa pojille muutama rauhoittava sana ja mitä tehdään. Pitkä pallo ja lopulta hyvä sijoitus takakentälle hyvästä passista ja olimme tasoissa. Kaksi seuraavaa syöttöä ruutuun ja varmasti pallo vastustajan kenttään pitkän pallorallin jälkeen. Kultamitalit NURMOON !!! Kahden vuoden jälkeen olimme taas voittaneet kultaa melkein samalla joukkueella.

Kiitos molemmille joukkueille mahtavasta loppuottelusta.

Jymyn joukkueessa pelasivat Joonas Riikilä, Matti Toivola, Markus Perämäki, Juha Lesell, Jaakko Laakso, Juho Kujala, Benjami Hautala ja Waltteri Vilppola. Powervalmentajina toimivat Ari Kujala ja Rebecca Kujala. Joukkuetta ovat talvella valmentaneet Katariina Toivola ja Ari Perämäki

Powerterveisin Katariina