C-pojat matkasivat Rovaniemelle SM-turnaukseen.

4.2.2008

C-poikien ( 94-95) toinen SM-turnaus pelattiin 2.2. Rovaniemellä.

Tällä kertaa pitkälle matkalle lähdettiin jo perjantaina junalla. Pojat ottivat suurella ilolla vastaan upeat puitteet majoittumisen suhteen – valmistauduimme turnaukseen Sky-hotellissa Ounasvaaralla. Huolellinen valmistautuminen oli enemmän kuin tärkeää, kun edessä oli peräti neljä ottelua.

Ensimmäiseen otteluun verkon toiselle puolelle asettui tuttu vastus Ylihärmän Junkkarit. Ottelussa oli molemmilla paljon panosta välieriin pääsemisen suhteen. Jymyn pojat aloittivat ottelun vahvalla syöttöpelillä, joka aiheutti paljon vaikeuksia Junkkareiden nostajille. Oma peli pystyi helposti hoitamaan ne harvat pallot, jotka Junkkarit saivat verkon yli. Ensimmäinen erä nopeaan tahtiin 25-15 Jymylle. Toinen erä alkoi myös lupaavasti oman syötön myötä. Pistetaululla oli nopeasti lukemat 11-3 ja Junkkarit oli pakotettu aikalisään hakemaan uutta sykettä peliin. Antin vahva syöttöputki vei Jymyä kuitenkin edelleen karkumatkalle. Myös hakkuriksi siirtynyt Ville hyökkäsi laidalta vahvasti. Pieni asenne-notkahdus toi hetkeksi Junkkareita mukaan peliin, mutta erän loppu hoidettiin rutiinilla kotiin. Toinen erä 25-13 Jymylle ja näin täysi pistepotti heti avaus-ottelusta.

Saman tien verkon taakse asteli Perungan Poikien joukkue, joka oli ennalta tarkkailtu kovaksi ryhmäksi. Perpon Krastins peippaili ottelun alussa johdon heille. Ottelu eteni tarkalla pelillä puolin ja toisin hyvin tasaisesti. Perpo alkoi lämmetä otteluun ja odotetut hyökkäykset laidoilta alkoivat paukkua. Perpolla oli kaksi vahvaa hyökkääjää ja he tulivat lähes aina heidän kauttaan. Nikon hyvä syöttöputki katkesi tilanteessa 14-13 Perpon aikalisään. He onnistuivatkin hetkeksi kääntämään erän itselleen ja karkaamaan parin pisteen johtoon. Jymyn pojat kuitenkin puristivat otteen itselleen hyvien 2-paikka hyökkäysten turvin ja tilanne muuttui Jymyn eräpalloon 24-22. Oma asenne hivenen herpaantui eräpallossa ja Perpo sai tasoitettua erän Jymyn virheisiin. Tiukkaakin tiukempi erä kääntyi Perpon hyväksi 29-27 ja Jymyn pojat painoivat päätä alas. Toiseen erään oli selvästi vaikea lähteä ja Perpo sai parin pisteen kaulan otteluun. Petteri sai leija-syötöillään kuitenkin Perpon noston horjumaan ja hyökkäykset heppoisiksi. Tilanne saatiin tasoitettua 7-7. Sitten oli Perpon vuoro syöttää itsensä karkuun vahvan torjuntansa avustamana ja tilanne kääntyi 17-13 Perpolle. Aikalisällä yritettiin valaa uskoa omaan peliin mutta Perpo jatkoi vahvoja esityksiä verkolla. Tilanne karkasi jo 20-13 Perpon johtoon. Vaihdoilla yritettiin herättää vielä Jymyn poikia ja Jaane tuli keskitorjujaksi. Mikan hyvillä hyppysyötöillä tilannetta saatiin hetkeksi kääntymään Jymylle, mutta Perpon vahvuus verkolla toi heille erävoiton 25-18 ja näin koko ottelun 2-0.

Pienen tauon jälkeen vastaan asettui jo vanha tuttu Pudasjärven Urheilijat. PuU vei erää vahvoin hyökkäyksin niin keskeltä kuin laidoilta. PuU sortui kuitenkin lukuisiin syöttövirheisiin ja niiden myötä erä pysyi jotenkin tasaisena. Tilanteessa 21-15 Jymy käytti aikalisän ja vaihtoi Jussin keskitorjujaksi kentälle. Tämä ei kuitenkaan auttanut vaan PuU vei erän 25-16 vahvan hyökkäyspelinsä turvin. Toinen erä lähtee käyntiin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Tasapistein edetään aina 9-9 tilanteeseen, jossa PuU saa repäistyä eroa 4-paikalta tulevien iskujen turvin. Tilanne kääntyy nopeasti 19-10 PuU:n hyväksi. Mika saa vielä syötettyä tilannetta tiukemmaksi, mutta PuU jatkaa 4-paikan iskujen turvin erävoittoon 25-15. Selvästi vahvempi joukkue voitti ottelun, erityisesti PuU:n iskupeli toi heille vahvaa etua.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui Alajärven Ankkurit ja Jymyn pojat tiesivät ottelun tärkeyden. Voitolla Alajärvestä astuttaisiin iso askel kohti välieriä. Heti ottelun alkuun Petteri syötti tilanteeksi 6-0 leijaavien syöttöjen turvin. Oman kentän ei tarvinnut peliin puuttua Ankkureiden surkean nostopelin vuoksi. Karri hyökkäsi vahvasti keskeltä Alajärven heikkoa torjuntaa vastaan ja se tuotti tulosta. Nikon vaikeiden syöttöjen myötä Jymy karkasi jo 20-6 johtoon ja Alajärvi oli vaikeuksissa nostopelinsä kanssa. Oman värinsä peliin toi Ankkureiden persoonallinen sormilyönti, joka muistutti lähinnä F-junioreiden koppipeliä. Ensimmäisen erän loppuun Jymyn poikien asenne pelaamiseen herpaantuu heikon vastuksen myötä ja Alajärvikin saa joitakin pisteitä. Erä Jymylle 25-13. Toinen erä jatkuu siitä, mihin ensimmäinen päättyi ja Ankkurit sinnittelivät mukana. Jymyn pelaaminen oli jo löysempää ja Ankkurit pysyivät pelissä. Vahvat syötöt kuitenkin purivat ja nyt oli Mikan vuoro horjuttaa Ankkureiden nostajia. Seuraavana onnistujana syötöissä oli Antti, joka vei tilanteen jo 18-8 Jymylle. Ankkureiden päät painuivat kenttään ja Jymy vaihtoi kentälle Jussin ja Jaanen varmistamaan voittoa. Erä Jymylle murskaavasti 25-9 ja tie välieriin alkoi häämöttää.

Rovaniemen turneella mukana olivat valmentajat Kata ja Korppu, pelaajat Petteri, Mika, Niko, Antti, Ville, Karri, Jussi ja Jaane sekä kannustajamme Timo ja Sirpa. Erityinen kiitos turneesta kuuluu myös NaPan vanhemmille, jotka kuskasivat meitä Rovaniemellä kiitettävästi. Nyt pojilla on aikaa harjoitella reilu kuukausi ennen viimeistä runkosarjan turnausta. Välierä-paikka on vahvasti omissa käsissä ja silmissä siintää jo revanssi-ottelu PerPoa vastaan 15.3. Ylihärmässä. Voitto siitä tai jostakin muusta pelistä varmistaa poikien mukanaolon välierissä.