SM-sarja käynnistyi kolmella voitolla

30.1.2008

B-poikien SM-sarjan lohko 3:n ensimmäinen osaturnaus pelattiin Blues Volleyn isännöimänä Järvenpäässä lauantaina 26.1.2008. Nurmo Jymyn B-poikien 1-joukkue aloitti SM-sarjaan liittyvän urakointinsa kolmella ottelulla, joissa kaikissa loppunumeroiksi kirjattiin puhtaat 2-0 voitot.

Matkaan lähdettiin perjantai-iltana, jotta joukkueen vire olisi mahdollisimman hyvä ensimmäisissä SM-sarjapeleissä. Joukkueen yllä oli koko edeltävän viikon leijaillut tummia pilviä, koska joka talvinen flunssa-aalto oli kaatunut osan pelaajista sängynpohjalle. Lisäksi Laurilan Joonaksen Imatralla järjestetyn Alue-SM -turnauksen tiimellyksessä loukkaantuneen polven tervehtyminen aiheutti päänsärkyä valmennustiimille. Onneksi matkaan saatiin lähes koko pelaajaryhmä, vaikka osa pojista pelasikin Buranan voimin toipilaana. Matkasta puuttui ainoastaan Louhelan Ville, joka valmistautui Kuortaneen 1-joukkueen mukana lauantai-iltana pelattuun M1-sarjan peliin Kimmo Volleyta vastaan.

Ensimmäinen peli oli Nurmon nuorempia B-poikia vastaan. Paterien joukkue taisteli hyvin, mutta yllätykseen pojat eivät hyvästä yrityksestä huolimatta pystyneet. Toisessa pelissä kaatui Antti Kallioisen tähdittämä Koijärven Kunto.

Kolmas peli oli alkulohkon yhtä ennakkosuosikkia Vammalan Lentopalloa vastaan. Ottelusta oli odotettavissa tiukka koitos – pelaahan Valepan riveissä Kuortaneen 2-joukkueessa vahvoja otteita koko kauden esittänyt hakkuri Petteri Friberg. Ottelu alkoi nurmolaisittain hieman hermostuneesti ja Valepa nykäisi heti ottelun alussa pienen kaulan, joka kuitenkin kirittiin pikku hiljaa kiinni. Ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä selkeämmin pojat saivat otteen vastustajastaan, vaikka Petteri olikin verkolle päästessään lähes pitelemätön.

Myös toinen erä sujui pitkälti ensimmäisen erän viitoittamalla tiellä. Valepa pääsi kuitenkin erän lopulla lähes ”iholle kiinni” valmentaja Jari Kujanpään tehtyä taktisia kokeiluja joukkueen ollessa selkeässä johtoasemassa erän puolivälin jälkeen. Tuomas ”Markku” Hautala ratkaisi kuitenkin ottelun komealla sivalluksellaan nopean, kuin suoraan lentopallon oppikirjasta olevan hyökkäyksen päätteeksi.

Ensimmäisestä SM-osaturnauksesta saatiin täysi pistepotti plakkariin, vaikka joukkueen peli ei kaikilta osilta vastannutkaan sitä tasoa, mihin pojat parhaimmillaan pystyvät. Pelaajilla oli takanaan raskas viikko, jonka lisäksi sairastelut vaikeuttivat joukkueen valmistautumista tärkeään koitokseen.

Seuraava SM-osaturnaus järjestetään Pieksämäellä 9.2.2008. Tällöin vastaan asettuvat aivan uusi tuttavuus Luolajan Kajastus sekä aina vaarallinen Blues Volley, joka SM-sarjan kynnyksellä vahvisti rivejään entisestään nuorten maajoukkuepeleissä kunnostautuneella Niklas Seppäsellä. Näiden otteluiden lisäksi vastaan asettuu myös isäntäjoukkue Pieksämäen Tsemppi, joka esitti loistavia otteita Järvenpäässä voittamalla niin ikään kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Tiukkaan, kuuleman mukaan kesäisillä beach-kentillä hiottuun puolustuspelaamiseen ja järkevään hyökkäykseen perustuvalla pelitaktiikalla Tsemppi onnistui kaatamaan mm. ennakkoon vahvemmat  Blues Volleyn ja Valepan. Nurmolaiset aikovat kuitenkin pitää tiukasti kiinni omasta päänahastaan myös tässä ottelussa...