Pohjanmaan herruus tiukasti Kiistolle

10.11.2008

Henri Haaraniemi (vas.) sekä Jani Pykäri (oik.) esiintyivät vahvasti kuten myös kiistolaisten tähtipelaaja Juha Mäki-Valtari.
Henri Haaraniemi (vas.) sekä Jani Pykäri (oik.) esiintyivät vahvasti kuten myös kiistolaisten tähtipelaaja Juha Mäki-Valtari.
Jani Pykäri alkaa olemaan huippukunnossa.
Jani Pykäri alkaa olemaan huippukunnossa.
Nyt kaikki mukaan kannustamaan edustusta!
Nyt kaikki mukaan kannustamaan edustusta!

Nurmon Jymyn ja Vaasan Kiiston välisestä kohtaamisesta 1-sarjassa muodostui todellinen titaanien taistelu. Kiisto vei voiton lopulta äärimmäisen tiukasti erin 3-2.

Nurmon Jymyn ei tarvinnut hävetä otteitaan 1-sarjan kärkikamppailussa sarjaa puhtaasti johtavaa Vaasan Kiistoa vastaan. Viime kauden liigajoukkue Kiisto oli välillä hätää kärsimässä jymyläisten edessä, mutta kuitenkin joukkue pystyi viemään voiton ottelusta kokemuksensa ansiosta.

Otteluun lisää panosta toi Pohjanmaan herruuden voittaminen sekä useiden entisten kiistolaisten pelaajien pelaaminen jymyläisten paidassa. Pohjanmaan ykköskamppailusta muodostui todella jännittävä ja yleisö ystävällinen lentopallopeli. Vaikka Jymy joutui nöyrtymään Kiistolle ei nurmolaisten pelaaminen ollut ollenkaan huonoa. Päinvastoin kauden parasta esittivät valkopaidat.

- Kiisto on äärimmäisen kova joukkue. Kovempi kuin viime kauden liigajoukkue. Pelattiin hyvin, mutta tappio tietysti harmittaa paljon. Peli mennyt eteenpäin viime viikosta ja jos näin jatketaan on tulos hyvä, kommentoi kapteeni Timo Alanen.

- Meidän ei tarvitse hävetä esiintymistämme ollenkaan. Pelasimme hyvin, mutta Kiisto oli kovempi viimeisessä erässä, päävalmentaja Pasi-Pekka Huhtanen kommentoi.

Nurmolaisten parhaimpia olivat hyvän vireen löytänyt Tuomas Ruuska sekä totutun näyttävästi ja kovaa lyönyt hakkuri Jani Pykäri. Lisäksi libero Markus Jokela jatkoi todella vahvaa alkukauttaan. Hänet valittiin viime viikolla sarjan kuukauden tähdistöön yhdessä erikoismaininnan saaneen Timo Alasen kanssa.

- Kiitokset myös faneille, jotka olivat Nurmosta asti vaivautuneet peliin. Oli loistava tunnelma pelata Vaasassa heidän ansiostaan. Tälläistä myös kotiotteluihin lisää!, Timo Alanen kiitteli jymyn junioreita jotka olivat tulleet kannustamaan suosikkejaan.

Huippukamppailut jatkuvat

Miehet jatkavat ensi lauantaina Kauhavan Koulukeskuksessa todellisella huippukamppailulla kun kahden vuoden takainen suomenmestari Napapiirin Palloketut (ent. santasport) saapuu vieraaksi. Tällä hetkellä ketut ovat sarjataulukossa toisena ja puhkuu todellista talvivirettä. Ketut ovat murskanneet vastustajansa melkein lähes jokaisessa viime ottelussa.

Näe ottelussa muun muassa Euroopan ykkösrantalentopalloilija latvialainen Arturs Kiselevs sekä monia saavutuksia jo nuoresta iästään huolimatta ottanut passari Toni Mäkitupa. Kettuja valmentaa entinen huippupelaaja Olli Kuoksa.

- Nyt on äärimmäisen tärkeää että kaikki tulevat kannustamaan meitä. Tulevat kotiottelut ratkaisevat paljon jo loppukautta varten. Mikäli haluamme pysyä kärkisijoilla on voitot otettava ja siihen auttaa yleisön kannustaminen todella paljon, Jukka Kangas toivottelee yleisön tervetulleeksi.