D-tytöille kultaa ja pronssia Balticista

6.1.2009

"PokerStars"
"PokerStars"
Elmojen "Voittoveivit"
Elmojen "Voittoveivit"
Riina passaa ja Ansku iskee
Riina passaa ja Ansku iskee
Almat - Voittajat Areenalla
Almat - Voittajat Areenalla

Jymyn D-tytöt (vm-96) vierailivat urallaan ensimmäistä kertaa Baltic Sea Junior - turnauksessa Vantaalla. Turnaus sujui hienosti, sillä Almat korjasivat voiton ja Elmat iskivät pronssille.

Pe 3.1 klo 13 kokoontui uunituore kaupunkilaisjoukkue Seinäjoen Maskun pihaan - siihen Prisman viereen. Joukkueet istutettiin Neste-Joupin tilaviin pikkubusseihin ja matka kohti etelää alkoi. Matka sujui totuttuun tyyliin riehakkaasti ja pienen Idea-parkin shoppailu- ja takkaustauon jälkeen Vantaa alkoi häämöttää.
Koulumajoituksessa alkoi (perinteinen) pähkäily siitä, miten järjestäjät meinaavat saada mahtumaan meidän kahden joukkueen lisäksi myös Jokilaakson tytöt samaan luokkahuoneeseen. Meillä maalai..., siis kaupunkilaisilla kun nuo makuupatjatkin ovat jo pikkuisen suurempaa kaliiberia.
No, lopulta Jokilaaksolaisillekin löytyi oma soppensa, siitä huolimatta, että paikalliset nuoret pääättivätkin tuuletella hieman luokkahuoneita kivittämällä yhden ikkunan rikki.

Hyvin (?) nukutun yön jälkeen ottelut aloitettiin Martinlaaakson lukiolla. Elmat pääsivät alkulohkossaan suhteellisen helpolla, sillä vastusta ei tällä kertaa juurikaan löytynyt. Almojen lohko oli puolestaan astetta tasokkaampi ja vanha tuttu ykkösvastustajamme Salon Viestin Chilit olivat nimensä mukaisesti tulisia heti turnauksen alusta lähtien. Päivän ensimmäisessä ottelussa Chilit pesivätkin tyttömme selkeästi lukemin 2-0. Ensimmäinen pelipäivä päätettin puolivälieräotteluilla, joissa kummassakin joukkueemme kohtasivat Salon muut joukkueet.  2-0 voittojen myötä joukkueemme etenivät sunnuntain mitalipeleihin.

Sunnuntaina herätyskello pirahti soimaan jo klo 7, joten tytöille tuli aikaisin herätys piiiitkään aikaan. Välieräotteluissaan Elmat iskivät vuorostaan Salon Chilejä vastaan ja ottelu oli juuri niin tasainen, kuin sopi odottaakin. Tällä kertaa Chilit olivat kuitenkin hitusen vahmempia erin 2-0 (25-21, 26-24). Almat puolestaan kohtasivat venäläisen Primorskajan, joka kaatui helpohkosti 2-0 (25-17, 25-6). Venäläisiä joukkueita olikin sarjassamme peräti 4 kpl ja se kyllä kuului ja näkyi. Ei voi kuin ihmetellä sitä valmentajien "bjulbutusta ja mjuschutusta". Sitä tulee nimittäin sellaisella frekvenssillä, että edes venäläiset ei voi sitä ymmärtää !

Mitaliotteluihin siirryttiin Energia-Areenalle. Nyt kentillä oli avaruutta ja turnaussääntöjen mahdollistamille yläkauttasyötöillekin oli tilaa. Tämä meinasikin tehdä Elmojen pronssiottelun tiukaksi, sillä naapurimaamme tytöt syöttelivät lähes horisontista saakka erittäin tehokkaasti. Lopulta voitto ja himmeimmät mitalit korjattiin kuitenkin luvuin 2-0 (25-22, 25-22).
Loppuottelussa Almat hakivat revanssia Chileistä. Ensimmäinen erä lieni pisin, mitä joukkueemme on koskaan pelannut ja eräpallot vaihtelivat vuoron perään. Lopulta Chilit korjasivat voiton lukemin 33-31. Seuraavassa erässä kelkka alkoi kuitenkin kääntymään ja toisen erän 25-22 voittomme jälkeen kolmaskin erä sujui tyttöjemme hallinnassa. Ratkaisuerässä puolia vaihdettiin tilanteessa 8-2 ja lopulta erä ja turnaus päättyi voitontanssiin lukemin 15-10. 

Pitkä turnee sai lopullisen päätöksensä kun "Foorttimme" kurvasivat Seinäjoen Maskun pihaan klo 21.30 ja olimme jälleen yhtä hauskaa kokemusta rikkaampia. Vuosi 2009 on korkattu auki.