B-TYTÖILLE AM-KULTAA!

8.12.2008

Vas.ylä Henrika Hautala, Mira Nygård, Eveliina Nyrhilä, Liisa 
Hurskainen, Bettiina Saari, Satu Sistonen

vas.alh. Annika Ropponen, Kaisa Alanko, Emmi Salo-Tuisku ja Marika Niemi
Vas.ylä Henrika Hautala, Mira Nygård, Eveliina Nyrhilä, Liisa Hurskainen, Bettiina Saari, Satu Sistonen vas.alh. Annika Ropponen, Kaisa Alanko, Emmi Salo-Tuisku ja Marika Niemi

Nurmon Jymyn B-tyttöjen 2-joukkue oli ykkönen itsenäisyyspäivänä Pihtiputaalla pelatussa aluemestaruusfinaalissa.

Viikonvaihteessa käytiin B-tyttöjen lentopallon aluefinaalit Pihtiputaalla. Mukana oli kahdeksan parasta alkusarjoista finaaleihin selvinnyttä joukkuetta. Joukkueita oli Nurmosta, Seinäjoelta, Pihtiputaalta, Laihialta, Kurikasta, Vaasasta, Lapualta ja Petäjävesi.

Ennakkosuosikkina turnaukseen lähtenyt Nurmon Jymy ei ollut missään vaiheessa yllätettävissä. Kovatasoinen ryhmä ei menettänyt erääkään otteluissaan. Syöttöjen vastaanotot toimivat loistavasti ja kun pallo saatiin hyvin passari Kaisa Alangon hyppysiin, niin passit olivat sitä luokkaa, että hyökkääjillä oli helppo työ tykittää pallo lattiaan. Laidoilta Liisa Hurskainen, Emmi Salo-Tuisku, Henrika Hautala sekä Annika Ropponen antoivat pallolle sellaista kyytiä, mitä tällä junioritasolla harvoin nähdään. Ja kun vielä keskitorjujat Marika Niemi, Mira Nygård, Bettiina Saari ja Eveliina Nyrhilä jatkoivat samaa rataa, oli vastustajilla kova lauantaipäivä tiedossa. Eikä sovi unohtaa vuotta nuorempaa liberoa Satu Sistosta, joka hoiti pallot upeasti Kaisan kuppiin.

Finaalissa vastaan asettui Laihian Lujan tekninen ja taitava ryhmä. Alun tasaisen pelin jälkeen Jymy otti paikkansa ja vei finaalin varmoin ottein suoraan kahdessa erässä 2-0.