Mietteitä syksyn peleistä

25.12.2008


Valmentajan mietteitä naisten peleistä.

VALMENTAJAN MIETTEITÄ SYKSYN PELEISTÄ


Kausi ollut melko vaihteleva. Toukokuun puolivälistä lähtien treenattu voimaa ja perustekniikkaa Nurmon liikuntahallilla. Joukkueen fysiikka selvästi parantunut ja se kyllä näkyy peleissä kovempana pelaamisena. Pelejä on varmasti hävitty heikomman fysiikan ja perustekniikan omaaville joukkueille. Tätä en pidä niin pahana juttuna. Joukkue on taas muuttunut ja se tärkeä lenkki ,passari on uusi joukkueelle ja pelikuviot vaativat paljon toistoja. Yhteisten treenienkin sovittaminen siten että kaikki pääsisivät, joka kerta on hankalaa. Tällä treenimäärällä klo 20.30 alkava treeni on ehdottomasti liian myöhään. Fysiikkatrenejäkin on jouduttu yhdistämään ennen ja jälkeen lajitreenin. Näin treeneihin kuluu aikaa illasssa noin 3 tuntia +matkat päälle.

Uskon kuitenkin tästä näkyvän hyödyn ensi kauden peleihin.

Alkukauden pelit meni loistavasti. Sitten joku heikompi, mutta lopussa taas voitto. Ehdottomasti parasta peliä pelattiin Kempeleen Lentopalloa vastaan Nurmossa. Peli hävittiin 3-1. Siinä oli sellaista meininkiä pelissä,mitä tällä hetkellä pystytään esittämään. Harmi vain että Kempeleen joukkue, valmentajansa mukaan pelasi myös kauden parhaansa. Tämän pelin taso oli jo liigan keskimääräistä tasoa.

Saliryhmät toimineet hienosti ja suurkiitos Kankaan Sarille näiden järjestämisestä.

Juniorijoukkueiden valmentajat , tuokaa nuoret katsomaan nais-ja miesjoukkueen pelejä, sillä aina sieltä saa jotain uutta omaankin treenaamiseen tai voi löytyä oma idoli.

Omia pelejä meillä kaikilla tietysti paljon, mutta jos mahdollista nähdään salilla.

Naisjoukkueella vielä pieni mahdollisuus päästä ylemmän jatkosarjan peleihin. Se kuitenkin vaatisi voittoa jäljelläolevista peleistä. Tiedän että joukkue on siihen taidoiltaan valmis, kunhan saadaan se yksi ylimääräinen vaihde päälle ja siihen teillä yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa, kannustuksena peleissä.

Hienosti on mennyt naisjoukkueikää lähestyvillä junioreillakin. C -ja B-tytöt voittivat aluemestaruuden ja mikä olisi hienompaa kuin pelata oman seuran joukkueessa liigatasolla.

Tämä vaatii kuitenkin paljon työtä, niin pelaajilta kuin taustajoukoiltakin.

Naisjoukkueen kirjoittamaton tavoite kolkutella ensi kaudella liigan portteja,katsotaan sitten onko meistä siihen vai ?


K.T.

 

Naisten sivut