Jymyläiset Brasilian kaadossa osa II

5.7.2009

Tämän ottelun tukkamuoti - vappuviuhka
Tämän ottelun tukkamuoti - vappuviuhka
Team-Jymy valmiina taistoon !
Team-Jymy valmiina taistoon !
Katsomossa oli tunnelmaa..
Katsomossa oli tunnelmaa..
Mauro ja likat voittokuvassa
Mauro ja likat voittokuvassa

Perinteinen maailmanliigaretki tehtiin tänä kesänä Tampereelle, jossa Suomi haastoi maailman lentopallovaltiaan Brasilian.

Ei laulettu enää Pitkää kuumaa kesää, kun matkanjohtajamme Katariina suoritti linja-autossamme vahvuuslaskentaa. Kesän helteet olivat takana (?) ja perinteikäs kesäretkemme edessä. Tällä reissulla Powerin mitalisteista ajoneuvossamme istui D-tytöt -96, D-pojat -96 ja F-tytöt -00:n pelaajia ja huoltojoukkoja. Laskennan tulos oli 34 + ajoneuvon kuljettaja.

Taistelujoukkomme saapui Särkänniemeen klo 12.30. Pilvipoutainen sää oli houkutellut paikalle jonkun toisenkin retkikunnan ja Tyrskyjen ja Tornadojen jonot venyivät matkalaistemme mukaan tuskaisen pitkiksi. Onneksi kieputusta ja koskenlaskua saatiin kuitenkin riittämiin.

Ryhmämme jalkautui Hakaniemen hallin pihaan klo 17.30. Tunnelma hallissa oli heti kohdillaan ja yleisöä oli paikalla reippaasti viime vuotista enemmän. Viime vuonna katsojia oli n. 3800 ja tänä vuonna ottelussamme oli peräti 6285 silmäparia. Viimeksi kannustuksemme riitti Brasiliaa vastaan yhteen erävoittoon (2007), mutta nyt haluttiin jotakin enemmän...

Ottelu oli alusta alkaen äärimmäisen tasainen ja jännittävä. Kahden ensimmäisen erän osalta erien ratkaisuhetket olivat Brasialian heiniä ja osa porukastamme jo pelkäsi pahinta. Ottelun kolmannessa erässä tilanne alkoi kuitenkin kääntymään Suomelle ja erävoitot seurasivat toisiaan. Ottelun viides erä lienee tunnelmaltaan parasta, mitä allekirjoittanut on urheilutapahtumissa kokenut. 6285 käsiparia nousi ylös ja alas, iski yhteen ja heilutti lippuja ja "isoja käsiä". Desibelien kohotessa myös yleisö nousi seisomaan ja erä ja ottelu sai arvoisensa lopun, kun Ojansivun syötöt rikkoivat Brassien nostopelin. Ottelu päättyi lopulta passari-Eskon vastapalloon lyömään iskuun ja peli oli taputeltu.

Perinteiseen tyyliin myös tässä ottelussa junnumme pääsivät ottelun jälkeen nimikirjoitusten metsästykseen ja yhteiskuviin maajoukkuepelaajien ja Mauro Berruton kanssa.

Ryhmämme saapui lopulta väsyneenä, mutta onnellisena Prisman pihaan klo 00.30.

Suuuuuret kiitokset Katalle ja koko matkaseurueelle !
 
    Ensi kesänä taas...

 - mh-