’NURMOOLAINEN IHME’ LOIMAALLA

14.3.2010

JYMYN C-POIKIEN ’NUORISOJOUKKUE’ SM-VÄLIERIIN

C-poikien nuorisojoukkue (kolme C96 poikaa sekä viisi D97 poikaa ) oli tiukan paikan edessä startatessaan viimeiseen SM-runkosarjan turnaukseen Loimaalle. Aikaisemmista turnauksista oli saldona voitot RikalaVolleystä (Lännen lohkon neljäs), Keimolan Kaikusta (Etelän lohkon ykkönen) sekä Puijo-Volleysta (Itä lohkon viides) mutta viimeinen turnaus tiedettiin etukäteen kevään kovimmaksi. Turnaukseen vastustajiksi olivat jääneet ’voittamaton Loimaan Jankko’ (jolla ei ennen viimeistä turnausta ollut yhtään hävittyä erääkään SM-sarjassa), SoVo (joka majaili lohkon kakkosena ainoina pistemenestyksenä tappiot Jankolle) sekä lohkon hännänhuippu Puijo-Volley. Asetelmat olivat selvät: pakkovoitto Puijo-Volleysta ja yksi erä SoVolta tai Loimaan Jankolta niin joukkueella olisi mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon ja siten myös SM-välieriin 16 parhaan C-poikajoukkueen joukkoon.

Ensimmäinen päivän ottelu oli SoVoa vastaan ja tavoitteena oli vähintään tuo voittoerä. Pelin tärkeys sai aikaan hivenen ylimääräistä puristusta ja rennoimpaan mahdolliseen suoritukseen ei päästy – SoVolle voitto 2-0 tiukkojen erien jälkeen.

Toinen peli Puijo-Volleyta vastaan meni täysin käsikirjoituksen mukaisesti: selvä 2-0 voitto Jymylle ilman vaikeuksia.

Samaan aikaan muiden joukkueiden pelit näyttivät menevän sen verran pahasti ristiin, että alkoi muodostua ennakkopelko tilanteesta jossa kolme joukkuetta olisi päivän päättyessä samoissa pisteissä jolloin alettaisiin laskemaan eräsuhteita ja jopa ’pikkupisteitä’. Siinä laskennassa Jymy ei olisi kasan päällimmäisenä ellei vähintään yhtä erää saataisi Loimaan Jankolta.

Päivän viimeiseen peliin jäi siis riittävästi panosta.

Pojat päättivät Katan kanssa että ’ylimääräiseltä matematiikalta’ vältytään ja Jankolta viedään pisteet!! Ja se päätös näkyi poikien otteissa! Ensimmäinen erä meni kuin hurmiossa: omat virheet minimoitiin, ’ykkösnostojen’ määrä oli huima, passit löysivät osoitteensa ja hyökkäysten tehot olivat kovat. Sarjajohtajalle aggressiivinen ja hyökkäämään halukas ja kykenevä joukkue oli selvästi yllätys – sen vastaanotto ei saanut ’ykkösnostoja’ aikaiseksi ja virheiden määrä kasvoi. Ensimmäinen erä Jymylle 25-18!!

Toiseen erään Jankko terästyi selvästi ja pääsi mukaan heti erän alusta. Tiukka vääntö päättyi lopulta Jankon erävoittoon 25-21.

Kolmanteen erään lähdettiin vahvalla otteella ja korkeapainetta saatiin vastustajalle jo ensimmäisistä palloista alkaen. Puolia vaihdettiin Jymyn johtaessa lukemin 8-4. Vuoropistein jatkettiin tilanteeseen 14-11 Jymylle. Olisiko todellakin mahdollista kaataa Loimaan Jankko sen kotihallissa…? Ikävä kyllä vastaukseksi muodostui ’Ei ole!’ – Jankon rutiini oli kova, se nousi sillasta ja voitti kolmannen erän lukemin 16-14.

Epävirallisia laskelmia tehtiin ja niiden mukaan tuo voittoerä Jankosta veisi meidät lohkon kolmannelle tilalle - nyt tasapisteissä sijoilla 3.-5. Jymy, Rikala ja Keimola. Pientä tuuletusta oli jo pukuhuoneessa havaittavissa mutta sekin muuttui suureksi huudoksi kun bussiin päästyämme järjestävän seuran, Loimaan Jankon, valmentajalta tuli tekstiviesti: ’Käykää netissä katsomassa viralliset tulokset ja HYMYILKÄÄ!’. Ei muuta kuin Mokkula huutamaan ja sieltä se löytyi: kolmas sija yhden voitetun erän turvin ja paikka SM-välieriin!!

Tämä hymy ei lähde pariin päivään - edes sitruunalla…