F-tyttöjen kausi saa jatkoa

5.9.2010

F02-tytöt innokkaina kauden alkuun

Kesälomat ovat takanapäin ja perheillä normaali arjen aherrus on alkanut. Syksy tuo tulleessaan ajatuksia ja kysymyksiä harrastuksista. Lasten kanssa käydään keskustelua harrastuksista, mietitään mikä kiinnostaa, otetaanko ohjelmaan jotain uutta vai jatketaanko jo tutuiksi tulleiden harrastusten parissa. Mielenkiintoisia harrastuksia, uusia lajeja löytyy vaikka jokaiselle päivälle. Mutta kysymys kuuluukin, mitkä olisivat lapsen mielestä eniten kiinnostavia ja innostavia jos tilanne on se, että jotain pitäisi karsia pois. Lentopalloa 2 vuotta pelanneen tytön vanhempana olen iloinen, että lentopalloharrastus näyttää sijoittuneen kärkisijoille hänen tekemässä listauksessaan. Lapsen kanssa käyty keskustelu herättikin mieleen menneen kauden tapahtumat ja kaivelemaan muistiolehtistä esiin jossa jotain asioita olin niistä raapustanut ylös.

Hippoturnaus

20. Hippoturnaus oli Seinäjoella 1.-2.5.2010, joka keräsi vieraita läheltä ja kauempaakin. Turnaus oli useimmalle F-tytöille ensimmäinen suuri tapahtuma mutta parin päivän kisailun jälkeen tytöt tottuneesti puivat onnistumisiaan ja toki myös epäonnistumisiaan. Kentällä energiaa tytöillä riittää kiitettävästi ja sitä riittää myös touhuta jotain muutakin kivaa, sillä välin kun ei tarvitse olla kentällä pelivuorossa. Aika kuluu mainiosti, hiki päässä leikin touhuissa mutta mikäs siinä kun on mukavat kaverit paikalla. Hyvät leikit kuitenkin maltettiin jättää kesken välittömästi kun pelivuoro tuli.

Ammattimaisin ottein tytöt jaksoivat keskittyä pelaamiseen ja tsemppaamaan pelikavereitaan mitä mahtavimpiin suorituksiin. Pääasia oli, että joukkueiden henki oli hyvä joka auttoi pettymyksienkin yli. Hippoturnaukseen osallistujille jaettiin mitalit joka kruunasi kaiken. Mitali auttoi unohtamaan varsinaisen kysymyksen sijoituksesta joten kaikilla varmasti oli hyvä mieli parin päivän kisailun jälkeen. Tärkeintä oli osallistuminen ja saada kokemusta tapahtumasta että ikäisistään lajitovereistaan.

Power Cup

Seuraavaksi katse olikin jo kohti Power Cupia joka tänä vuonna järjestettiin Seinäjoen Raviradalla 10.-13.6.2010. Turnaus on maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus. Ravirata oli päällystetty 300 ulkokentällä joissa pelaaminen tapahtui neljän päivän aikana. Pelit ovat oleellinen osa tapahtumaa mutta Power Cup tarjosi myös muuta osallistujilleen. Värikkäät massa-avajaiset jäävät vuosittain jokaisen mieleen ja tänä vuonna avajaisissa nimekäs esiintyjä oli Anna Abreu. Avajaisten lisäksi oli järjestetty mm. kisadisko joka toi omalta osaltaan tapahtumaan lisäväriä. Kisabileet järjestettiin Seinäjoki Areenalla, jossa osa F-tytöistäkin oli mukana jammailemassa ja temppuilemassa TurboMoverissa.

Ennen Power Cup kisoja aika käytettiin hyväksi muutamia kertoja ulkokentällä harjoitellen. Ulkona pelaaminen sinänsä oli jännä asia koska välillä sataa että paistaa ja pelaamisen puitteet ovat erilaiset kuin sisätiloissa. Ensimmäisenä aurinkoisena kisapäivänä tyttöjen mielessä ja vatsanpohjassa oli jännitystä. Katseet harhailivat naapurikentille koska kentät olivat aivan vieri vieressä, joten keskittyminen omaan peliin oli välillä vähän haasteellista. Ammattimaisesti tyttöjen valmentajat pitivät hyvää virettä yllä ja parin erän jälkeen tytöt pelasivatkin jo tottuneesti naapureista piittaamatta.

Kisapäivät olivat pitkiä mutta hyvällä ruoalla ja valmentajien huolenpidolla tytöt jaksoivat virittäytyä aina uusien kisapäivien koitoksiin. Kaikkina neljänä kisapäivinä tytöt pelasivat todella hienosti. Mukavaa oli käydä pelejä katsomassa ja kannustamassa. Opittiinkin paljon ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua uusin kujein kohti Lahden Power Cupia.

Tarja Niemelä