Nurmon Jymyn naiset luottavaisin mielin ykkössarjaan

21.9.2010

Valmentaja Tuomelan tunnelmia lentopallokauden kynnyksellä...

 

Nurmon Jymyn naisten ykkössarjajoukkueesta löytyy riittävä määrä kokemusta ja tarpeeksi nuoruuden intoa. Joukkueen kasaaminen 1-sarjaan on aina oma haasteensa. Treenaamiseen ja peleihin menee sen verran aikaa, että ei sitä aivan huvikseen viitsi tehdä. Kun joukkueessa on jatkuvasti oman seuran nuoria junioreita, niin ei pääse tulemaan tilannetta että joukkue pitäisi kokonaan rakentaa uusiksi.
Nurmon Jymystä nuoria pelaajia kyllä löytyy, nyt vain pitäisi olla lisää väkeä taustavoimiksi. Jos samat ihmiset treenaavat, pelaavat ja osaksi kökkätyöllä keräävät rahat kustannuksiin, niin riittävän hyvää menestystä pelikentillä ei voi saavuttaa.
Pientä helpotusta tähän on saatu, kun Jari Sippola on lupautunut hoitamaan tilastointipuolen asiat, se on yksi askel ammattimaisempaan suuntaan. Jari selvittää mahdollisuuksien mukaan vastustajan pelitavan ennen peliä, ja valmistaa joukkueen siltä osin otteluun. Tilastot ja video ovat Jarin työkaluja, joiden avulla saadaan joukkueelle lisää rakentavaa palautetta myös omasta pelistä.

Joukkueen ringissä on 13 pelaajaa, joka mahdollistaa sen että peleissä on iskukykyinen joukkue ja treeneissä sopiva määrä pelaajia.

Joukkueen kokoonpano löytyy naisten 1-sarjan sivuilta
http://jymylentis.sporttisaitti.com/aikuiset/naiset_1-sarja/joukkue/

Ja mikä vielä parasta, joukkueessa on kuusi A-tyttöikäistä pelaajaa ja heistä ilmoitetaan joukkue oman ikäluokan sarjaan. Nurmon Jymystä on ilmoitettu kolme joukkuetta A-tyttöjen sarjaan. Vastaavaa tuskin löytyy muualta Suomesta.

Ykkössarjaoukkueen tavoite on päästä ylemmän jatkosarjan peleihin. Tavoite on kova mutta joukkueen kanssa on jo muutama vuosi tehty kovasti töitä tämän tavoitteen eteen. Kovimpina vastustajina näkisin,"pohjoisesta tuulee -joukkueet", Rovaniemen ja Oulunsalon. No, aika näyttää. Lohkojaot ovat muuttuneet ja meillä on vastassa monta uutta joukkuetta.

Ensimmäinen todella kova näytönpaikka joukkueella on Pe 24.9.2010. Nurmohallille saapuu vieraaksi yksi Suomen menestyneimpiä naisjoukkueita, Oriveden Ponnistus. Pelataan Liiga Cupin peli, josta voittaja jatkaa. Vaikka Orivesi on liigajoukkue ja ulkomaalaisvahvistuksetkin ovat ammattilaisia, USKON silti Nurmon Jymyn voittoon, joskin pari erää voimme heille antaa, ettei kotimatka tunnu niin pitkältä.

Toivotan paikalle kaikki lentopallon ystävät. Harvoin on tarjolla näin laadukasta lentopalloa ja vieläpä kotisalissa.

Kaikki maakunnan junioripelaajat koko kauden ilmaiseksi Nurmon Jymyn naisten 1-sarjan peleihin. Peleissä nähdään!

Kari Tuomela

1-sarjan kotipelit
10.10.2010 NJ – LAIHIA
24.10.2010 NJ – KUOPIO
14.11.2010 NJ – JOENSUU
28.11.2010 NJ – ROVANIEMI
05.12.2010 NJ – SIILINJÄRVI
09.01.2011 NJ – VILPPULA
30.01.2011 NJ – VARALA
20.02.2011 NJ – OULUNSALO

Pelit kuuluttaa Juhani Kukkasela