C-tytöt -96:lle Aluemestaruussarjan pronssia

6.12.2010

Väsyneet, mutta onnelliset mitalistit

Jymyn -96-tyttöjen mitaliputki AM-sarjassa jatkui Laihialla, kun joukkue saavutti tasaisessa turnauksessa pronssiset mitalit. Ryhmämme AM-mitalien saldo vuosien varrelta on nyt 4 kultaa, 2 hopeaa ja 3 pronssia.

Pelipäivä aloitettiin alkusarjan otteluilla. Flunssan kaventama ryhmämme kohtasi avausottelussa JyLen Jyväskylästä. Ensimmäisen ottelun hermoilu näkyi molempien joukkueiden pelissä ja virheet kirjattiin JyLen eduksi 24-29 ja koko ottelu erin 2-1 (25-22, 20-25, 15-12). Pelissä mainittavaa oli lähinnä se, että joukkueemme otti 10 torjuntapistettä. Hyökkäyspeli oli vielä kovasti aamuterässä.

Toisessa ottelussa Kauhavan -97 tytöt kaatuivat erin 2-0 (25-12, 25-9). Anskun 7 hyökkäyspinnaa säesti hyvin koko muu joukkue, kaikkien saadessa hyökkäyspisteitä tililleen.

JyLe-tappion myötä joukkue sai yhden ylimääräisen pelin ja verkon toiselle puolelle saapui kotiseuramme Jymyn -97/9 joukkue. Ottelu meille 2-0 (25-13, 25-19) ja pelin positiivisimpana asiana nousi esiin 34 kpl suoraa hyökkäyspistettä. Anskun 11 ja Natan 9 pinnaa olivat saldojen kärjessä.

Seuraavassa "kuoleman ottelussa" vastassa jälleen oman kylän flikkamme Jymy -97/1. Häviäjän kohtalona oli jatkaa turnausta sijoilla 5-8 ja voittaja etenee mitaliotteluihin. Energisten ja taitavien "pikkusiskojen" peli oli avauserässä uomissaan. Hyökkäyspelimme ontuessa ensimmäinen erä verkon toiselle puolelle lukemin 25-21. Toisessa erässä kokoonpanomuutoksemme ja keskihyökkäysten suunnan korjaaminen siivitti erävoittoon 25-16 ja ratkaisua haettiin kolmannesta erästä. Tiukan puristuksen jälkeen erä lopulta meille 16-14 Passari-Ellin pudottaessa ratkaisupallon jujuna kenttään. Tilastojen valossa ainoa ero joukkueiden kesken syntyi hyökkäyksissä, joissa siskomme tekivät 18 virhettä ja me 12.

Välieräottelussa vastaan asettui vanha tuttu kilpakumppanimme Laihia. Ensimmäinen erä oli joukkueeltamme vakuuttavaa peruspelaamista ja taululla oli nopeasti erävoittoon oikeuttamat lukemat 25-10. Ja niin kuin on monta kertaa aiemminkin todettu, ei ole pelipäivät, ottelut, eivätkä edes erät sisaruksia keskenään. Toisessa erässä hyökkäyspelimme heikkeni radikaalisti ja kun Laihian hakkuri Keskimäen Jenna rupesi lyömään palloa lattiiaan, niin erä päätyi Laihialle lukemin 25-16. Siirryimme jälleen kolmanteen erään...
Erä eteni tasaisesti, kunnes 10-12 tappiotilanteessa vastustajan rättilyönti jäi tuomitsematta ja Laihia siirtyi 10-13 johtoon. Pienen polemiikin jälkeen peli jatkui, mutta puhtimme ei enää voittoon riittänyt, vaan ratkaiseva erä Laihialle 15-10. Tilastoista löytyi Laihialle 18 virhettä ja meille 26. Siinä merkittävin ero joukkueiden kesken tässä pelissä.

Pronssiottelu oli päivän kuudes pelimme. Osaa pelaajista huimasi ja eipä oksentaminenkaan ollut kaukana. Vastassa AA -96 ja peli totutun tasainen. Ensimmäinen erä meille lukemin 25-23 ja toisessa johdon ollessa jo 24-20 Alajärven likat aloittivat hurjan loppukirin. Tällä kertaa kanttimme kuitenkin kesti ja erävoitto meille lukemin 29-27. Tässä pelissä Anna ja Julia nostivat hyökkäystehojaan Annan iskiessä 8 ja Julian 7 pinnaa.

Pitkä päivä, 6 peliä ja 10 tuntia pelaamista.
Jos nurmolainen ei sarjaamme voita, niin sen suo ilomielin Laihialle.
Onnea Janne ja likat !!!
Sarjassa hopealle sijoittui JyLe.
Nurmon -97/1 joukkue sijoittui lopulta seitsemänneksi ja NJ 9 joukkue saavutti sijan 9.
Ja tästä jatketaan ensi viikonloppuna B-tyttöjen AM-lopputurnaukseen...