27.3.2011

Reissun kruunasi kotimatkalla saadut heliumpallot ;)
Kova oli turnee, kun tuomarikin näytti pelien jälkeen tältä
Anskulla oli pallo hallussa jo 6 vuotta sitten ...

Jymyn -96-tyttöjen nousujohteinen kausi sai jatkoa välieräturnauksessa Mänttä-Vilppulassa. Joukkue voitti kaikki pelaamansa ottelut ja saavutti paikan SM-lopputurnaukseen Varalan urheiluopistolle.

Tyttöjen SM-alkusarjan lohkon 2. sija toi välieräturnaukseen vastaan Hämeenlinnan Tawast Volleyn, Suonenjoen Vasaman ja järjestävän seuran Vilppulan Tähden.

Turnauksen avausottelussa vastassa oli Hämeenlinna. Bussissa hyvän vireen ladannut joukkueemme voitti avauserän selkeähkösti 25-11 ja toisen erän pienestä notkahduksesta huolimatta erävoitto meille 25-22 ja koko ottelu 2-0. Tilastoista löytyi mm. Anskun 8 ja Natan 6 hyökkäyspinnaa ja ässärintamalla ykköset olivat Nata 4:llä ja Ella 3:lla ässällä.

Toisessa ottelussa oli käytännössä panoksena jo SM-lopputurnauspaikka. Verkon toiselle puolelle ryhmittäytyi Suonenjoen Vasama. Ensimmäisen erän hienoisesta hermoilusta huolimatta erävoitto meille lukemin 25-20. Toisen erän rennommalla pelillä erä päättyi lopulta meille 25-12 ja finaalipaikka oli varma. Tilastoissa loisti Ansku 15 hyökkäyspinnalla ja Nata keräsi taas 4 ässäsyöttöä.

Viimeinen ottelu Vilppulaa vastaan aloitettiin kakkosvaihtoehdon kokoonpanollamme. Ensimmäinen erä meinasi mennä tukalaksi Annan loukkaantumisen vuoksi, mutta pitkänhuiskeat Vilppulan likat kaatuivat lopulta luvuin 26-24. Toinenkin erä eteni tasaisissa merkeissä ja loppuerän skarppaamisen ansiosta erävoitto tuli lopulta meille lukemin 25-21. Tässä pelissä Ansku keräsi 8 hyökkäyspinnaa, keskarimme Nata ja Miisa yhteensä 10 pinnaa sekä torjuntapinnoja saimme yhteensä 5 kpl.

Turnauksessa koettiin pelien lisäksi myös muita jännittäviä hetkiä. Kesken Suonenjoen ottelun rymähti kuin maanjäristyksessä ikään. Toisella kentällä pelatussa ottelussa tuomari kaatui torneineen lattialle loukaten vakavasti itseään. Terveyskeskuksessa miestä tikattiin niin otsasta kuin polvestakin ja isännän ulkonäkö oli kieltämättä julmetun näköinen (kuva). Toivomme pikaista paranemista ja kiitokset järjestäjille hyvästä turnauksesta !

SM-lopputurnaus pelataan Varalan urheiluopistolla Tampereella 16-17.4. Turnaukseen paikan saavuttivat meidän lisäksi joukkueet Vilppulasta, Eurasta, Pieksämäeltä, Kuusamosta, Joensuusta, Ylöjärveltä, Lempäälästä, Salosta, Pihtiputaalta, Raisiosta ja Korialta - siis varsin perinteisiltä lentopallopaikkakunnilta.
 Valitettavasti olemme tällä kertaa ainoana joukkueena puolustamassa Lännen ja Etelä-Pohjanmaan värejä.