C96-tytöt SM-turnauksessa kuudenneksi

18.4.2011

Joukkue- ja fanipotretti
Joukkue- ja fanipotretti
Ylöjärvi kaatuu...
Ylöjärvi kaatuu...
Joukkue iltakuvauksissa
Joukkue iltakuvauksissa

Varalan urheiluopistolla pelattiin menneenä viikonloppuna C-tyttöjen Suomen mestaruudesta. C-tyttöjen sarjojen 148 joukkueesta 12 parasta oli lunastanut paikkansa turnaukseen ja Nurmon Jymyn likat sijoittuivat kuudenneksi. Tämä sija oli lopulta koko etelä-pohjanmaan tyttöjunioreiden paras tulos C-, B- ja A-tytöissä.  

Turnaus avattiin ottelulla Joensuun Prihoja vastaan. Ensimmäisen ottelun jännitystä ei tällä kertaa näkynyt, vaan joukkueemme iski rennosti voiton lukemin 2-0 (25-17, 25-21). Tilastoista löytyi 9 ässää ja 19 suoraa hyökkäyspinnaa ja vastaanottokin oli kohdillaan Prihojen saatua vain 3 suoraa syöttöpistettä.

Toisessa ottelussa vastassa oli Ylöjärven Ryhti, yksi turnauksen suurimmista suosikeista. Liekö avausvoitto vienyt peliterän, mutta tällä kertaa Ryhti oli täysin ylivoimainen takoessa mm. 8 ässää ensimmäiseen erään. Ottelu lopulta Ryhdille 2-0 (25-17, 25-14). Virheitä meille koko ottelussa 27 kpl, joka ei jätä selittelyille sijaa...

Päivän viimeisessä ristikkäisottelussa peli oli jälleen nihkeähköä. Verkon toisella puolella Pieksämäki ja panoksena sijat 1-8 tai 9-12. Ottelu lopulta meille 2-0 (25-19, 25-19) ja pinnarohmuina hyökkäyksessä Ansku kymmenellä ja Retu viidellä pinnalla. Ässät meille 6-4.

Sunnuntai aloitettiin "kuoleman ottelulla". Panoksena sijat 1-4 tai 5-8 ja vastassa tuleva Suomen mestari Salon Viesti. Tällä kertaa emme pystyneet SM-alkusarjan kaltaiseen peliin ja voittoon, vaan Salon likat olivat paremmassa terässä ja ikäluokkamme Suomen kovimman hakkurin Daria Subbotinan johdolla Viesti vei selkeän voiton 2-0 (25-9, 25-17). Tilastoissa ei mitään kerrottavaa... Meille 28 virhettä ja soronoo...

Seuraavassa matsissa vastaan tuli hieman yllättäen jälleen Ylöjärvi, joka oli hävinnyt oman kuoleman pelinsä kirvelevästi 2-1. Revanssiottelu oli tällä kertaa tasainen ja meidän vire pikkuusen parempaa luokkaa. Ensimmäisen erän tiukan tappion (23-25) jälkeen Ryhti johti toista erää jo lukemin 24-22. Loppukirimme oli kuitenkin rautaa ja erävoitto ruksailtiin meille lukemin 26-24. Ratkaisuerä olikin sitten yhtä hurmosta. Neean leijasyötöt siivittivät meidät heti 4-0 johtoon ja erä- ja otteluvoitto sinetöityi lukemin 15-6. Anskun 10 hyökkäyspinnaa säesti Julle 7 pinnallaan. Ässissäkin voitimme pelin 13-8.

Turnauksen viimeisessä pelissä vastaan asettui Euran Raiku. Edellisen matsin adrenaliinipiikki oli käytetty ja jäljellä oli vain torkkuvia sinivalkopaitaisia tyttösiä. Syöttö huono, hyökkäys huono, vastaanotto huono ja taululle lukemat 0-2 (15-25, 13-25) ja virheitä komiat 30 kpl.

Turnauksen voitti lopulta Salo, hopeaa korjasi Kuusamo ja pronssit matkasivat Raisioon. Onnittelut kaikille mitalisteille täältä pohjanmaalta !!

Turnauksesta jäi lopulta hyvä maku. Kärjen kelkassa ollaan, mutta tasaisuus peleihin tulee löytyä, jotta turnauksissa voidaan pärjätä. Työtä siis piisaa...

-mh-