NJ -97 POJAT EP:N C-POIKIEN MESTARIKSI

5.12.2011

Lauantaina pelattiin Kauhavalla C-poikien Etelä-Pohjanmaan Aluemestaruuslopputurnaus, jossa mukana olivat runkosarjojen kuusi parasta joukkuetta setvimässä keskinäistä paremmuuttaan. Lohkosta 1 lopputurnaukseen olivat selviytyneet Alahärmän Kisa 1, Nurmon Jymy-98 ja SeLe. Lohko 2sta lopputurnaukseen olivat päässeet NJ-97, Kauhavan Wisa ja Laihian Luja 1. Lopputurnauksessa NJ-97poikien alkusarja koostui Jymyn lisäksi SeLestä ja Laihian Luja 1sta.

Päivä alkoi ottelulla SeLeä vastaa ja oli ohi alle puolessa tunnissa lukemin 2-0 (25-8; 25-13). Eräpisteistä huolimatta ottelu ei ollut  NJ-97 pojilla normaalissa uomissaan vaan kone tuntui yskähtelevän joko asenteesta tai ’mailasta puristamisesta’ johtuen – syytä ei varmasti tiedä kukaan.

Toisessa ottelussa vastaan asettui pojille tuttu Laihian Luja 1. Tästä ottelusta muodostuikin varsinainen vuoristorata kummankin joukkueen näkökulmasta. Ensimmäisen erän vei NJ-97 liian(kin) helposti 25-14 mutta toisessa erässä koko pelin juoni muuttui: Laihian Luja aloitti kunnon taistelun ja muutaman minuutin pelin jälkeen tilanne olikin Laihialle jo 11-3. NJ-97 heräsi, mutta loppukiri ei riittänyt vaan Laihia vei ansaitusti erävoiton 26-24. Kolmas erä oli Laihian hallintaa: se puolusti uskomattoman hyvin ja antoi Jymyn tehdä virheet. Erävoitto Laihialle lukemin 15-11. Laihian Lujasta alkulohkon voittaja ja NJ-97 ristikkäispeleihin.

Ristikkäispelissä vastaan asettui NJ-98. Ottelu oli NJ-97n näkökulmasta melkoista pakkopullaa ja virheiden tekemistä, mutta siitä huolimatta otteluvoitto NJ-97lle lukemin 2-0 (25-14; 25-14). Tämä kolmaskaan peli ei tuonut tullessaan tuttua tekemisen rentoutta. ’Pisteenä iin päälle’ oli ottelussa nähty NJ-97n pelaajan katsomoon komennus (=ottelusta poistaminen) todella heppoisin perustein ilman huomautusta/puhuttelua, ilman pisteen ja syöttövuoron tuomitsemista vastustajalle, ilman erästä poistamista… Tässä kohtaa tuntui, että tuomarin oma pätemisen tarve ja ’maineestaan kiinni pitäminen’ meni kaikkien sääntökirjan kohtien 21.1. -21.6. ohitse. Ottelun lopussa, voitosta huolimatta, joukkueella oli tunne, että tämän päivän Aluemestariksi ei haluta NJ-97 poikia.

Välierässä vastaan tuli jo runkosarjasta tuttu Kauhavan Wisa. Joukkue oli kohdattu jo kahdesti runkosarjassa mutta se oli vahvistunut yhdellä SeLen/Kuutosten pelaajalla ja oli sinällään uusi tuttavuus. Tähän otteluun saatiin vihdoin ’normaali’ pelirytmi päälle: virheiden lukumäärä saatiin minimoitua. Joukkueelle tuttu vahva torjuntapeli hyydytti nopeasti vastustajan molemmat vahvat hyökkääjät ja toi joukkueiden välisen tasoeron esiin. Välierä NJ-97lle luvuin 2-0 (25-20; 25-17).

Loppuottelussa vastaan asettui jo aiemmin päivällä kohdattu Laihian Luja 1. Motivaatiota ja asennetta ei NJ-97 pojilta tarvinnut kaivaa esiin, vaan loppuottelun juoni oli selvä jo ensimmäisistä palloista alkaen. Vahva torjunta, turnauksen paras hyökkäyspeli ja vähäiset virheet toivat nopeasti voiton NJ-97lle luvuin 2-0 (25-9; 25-16).

Varsinainen ’vuoristoratapäivä’ oli ohi ja Aluemestaruus NJ-97 pojille.