NJ-97 pojat matkalla SM-finaaleihin

4.4.2012

'Päivän kovimmat jännityshetket koettiin, kun otteluiden tauolla katsottiin neljän vuoden takaisia E-poikapelejä facebookista. Muuten tekeminen päivän aikana oli sopivan rentoa.'
'Päivän kovimmat jännityshetket koettiin, kun otteluiden tauolla katsottiin neljän vuoden takaisia E-poikapelejä facebookista. Muuten tekeminen päivän aikana oli sopivan rentoa.'

Lauantaina pelattiin Nurmon Jymyn järjestämä SM-semifinaaliturnaus Peräseinäjoella Ritolahallissa. Kyseessä oli semifinaalien lohko 2, jossa paikkoja SM- finaaleihin oli tavoittelemassa viisi joukkuetta : NJ-97, NaPa Rovaniemeltä, RikalaVolley Salosta, Pieksamäen Tsemppi ja Ylöjärven Ryhti. Päivän sävel oli kaikille selvä : viidestä joukkueesta kolme SM-finaaleihin ja kaksi joukkuetta ’kesälomille’.

NJ-97 aloitti päivän vahvasti ottamalla todella selvät 2-0 voitot RikalaVolleystä ja Pieksamäen Tsempistä. Lounastauon jälkeen hyvä tahti jatkui ja Ylöjärven Ryhtikin kaatui samoilla 2-0 lukemilla. Päivän viimeinen ottelu oli NaPaa vastaan, joka laittoikin Jymyn tosi tiukoille ensimmäisessä erässä. NaPa oli kiinni jo parissakin eräpallossa, mutta NJ97-pojat näyttivät hermojen pitävyyden ’sillassakin’ ja rohkealla omalla pelillä käänsi erän voitokseen. Loppujen lopuksi Jymylle  2-0 voitto myös NaPasta.
Päivä vietiin läpi kymmenen pelimiehen voimin – täydestä vahvuudesta puuttuivat enää Heikki N (käsi paketissa) ja Tuomas R (reissussa). Näin hyvää pelaajatilannetta kauden aikana ei vielä ole miesvahvuudessa ollutkaan ;).
Päivän saldona oli neljä 2-0 voittoa, mikä tiesi lohkovoittoa ja paikkaa SM-finaaleihin varsin hyvistä asetelmista. SM-finaaleihin Jymyn kanssa tästä lohkosta pääsivät myös RikalaVolley ja Ylöjärven Ryhti.
Nyt on kolme viikkoa aikaa SM-finaaleihin ja valmistautuminen niihin on hyvässä käynnissä: viimeiset kovemmat fysiikkatreenit vedetään tällä viikolla ja pääsiäisen jälkeen aletaan herkistelemään kohti kauden päätavoitetta. 
Puolitoista vuotta sitten pojat asettivat itselleen kauden 2011-2012 tavoitteeksi    'kevään 2012 SM-finaalien loppuotteluun pääsemisen’. Tätä poikien asettamaa tavoitetta valmentajat vielä höystivät lisäyksellä ’… ja pelata siellä paras peli kautta aikojen’. Tämän tavoitteen eteen on nyt tehty töitä melkein puolitoista vuotta ja kohta on aika punnita tavoitteen realistisuus.
Tavoite on asetettu korkealle, mutta toisaalta se on motivoinut kaikki tekemään töitä tiukoissakin paikoissa. Ainahan pallopeleissä voi sattua mitä vaan, mutta ilman selkeää ja haastavaa tavoitetta moni hyvä asia jää puolitiehen.
 ’Pelaa täysillä, Pelaa viisaasti, Pelaa Joukkueena’.
 
VakeT