C-poikien SM-turnaus Kuortaneella: saldona vain yksi tappio

24.4.2012

NJ-97 poikien tavoite finaalipaikasta viikonlopun SM-finaaleissa jäi haaveeksi, mutta melko lähellä sitä oltiin…

Lauantaina alkulohkon lohkovoitto hoidettiin kotiin ottamalla kaksi voittoa. PuWoa vastaan ensimmäinen erä oli varmasti kauden parhainta peliä ja Idän alueen Aluemestarilla ei ollut mitään mahdollisuutta vaan erä ’pommitettiin’ kotiin 25-14. Toisessa erässä iski koko turnauksen ajan vaivannut epätasaisuus: nostopeli alkoi tökkimään ja sitä myötä hyökkäykset pehmenivät ja virheiden määrä kasvoi. PuWo vei toisen erän lukemin 25-23. Kolmas erä meni myös tervassa tarpoessa, mutta se voitettiin väkisin 17-15.

Iltapelissä vastaan tuli tuttu vastus 8 vuoden ajalta eli Laihian Luja. Lujasta otettiin selkeä voitto lukemin 2-0 (25-18, 25-16). Lohkovoitto taskussa lähdettiin latautumaan sunnuntaiaamun ’kuoleman otteluun’ eli puolivälierään, josta voittaja lähtisi pelaamaan sijoista 1-4 ja häviäjälle paikka peleihin sijoista 5-8. Vastus tiedettiin jo hyvissä ajoin illalla eli sunnuntaiaamun koitinkiveksi tulisi yksi turnauksen suosikeista, Keimolan Kaiku. KeiKa oli joutunut kovaan alkulohkoon yhdessä OsVan kanssa joten tiedettiin, että tätä lohkokakkosta ei kannattanut aliarvioida.

Sunnuntaiaamun otteluun lähdettiin hyvin valmistautuneena : illalla katsotuissa videoissa tiedettiin kuinka KeiKa tulee kovaa kutos- ja nelospaikalta ja toisaalta on itse haavoittuvainen keskihyökkäyksissä heidän ykkös-ktn ollessa poissa turnauksesta loukkaantumisen takia. Myös KeiKan syöttö tiedettiin kovaksi.

Peli alkoikin tasaisissa merkeissä. Vuorotellen mentiin pistejohdossa ja lopulta erä voitettiin 27-25. Toinen erä kulki Jymyn hallinnassa tilanteeseen 22-19 asti… ja sitten tuli ’suuri romahdus’ !!! KeiKa puski väkisin rinnalle ja sai hyvillä syötöillään nostopelimme aivan sekaisin. Pallo ei vaan noussut – ei millään. Virheitä tehtiin hermostuksissaan puolin ja toisin, saimme aikaiseksi jopa kaksi(tai kolme – kuka niitä laskemaan) ottelupalloa, mutta emme saaneet lopullista niittiä KeiKan kenttään millään. Loppujen lopuksi KeiKa vei toisen erän lukemin 30-28. Hetken luulimme, että toisen erän lopun romahdus olisi käännettävissä voitoksi kolmannessa erässä mutta toisin kävi. Jymy hyytyi täysin ja KeiKa vei erän näytöstyyliin 15-6. Kovat syötöt ’oksittiin’ vähän minne sattui ja hyökkäyspeli halvaantui verkon yli heittelyksi. Välierävoitto KeiKalle lukemin 2-1 ja Jymy ’alempaan kaavioon’ pelaamaan sijoista 5-8. Asetettu tavoite (finaalipaikka) romahti klo 10.07 ja silloin käytiin todella syvällä!!!

Siihen jäi alle tunti aikaa niellä suuri pettymys ja alkaa valmistautumaan sijoituspeliin RikalaVolleytä vastaan. Homma päätettiin vaan hoitaa kotiin vaikka ’iso kala’ oli jo koukusta karannut. Pelaajat kokosivat itsensä hyvin ja Rikalasta otettiin rutiinivoitto luvuin 2-0 (25-14, 27-25). Tuokin ottelu meinattiin laittaa jännäksi, mutta tässä ottelussa rutiinisuoritus riitti ja paikka sijoitusotteluun 5-6 sijoista oli selvä.

Sijoista 5-6 pelattiin tuttua vastustajaa KaWia vastaan. Meille ottelu oli todellinen pakkopulla eikä edes Kauhavan kannustusjoukon ’Pohjanmaan herruus Kauhavalle’-huudot saaneet joukkuetta liekkeihin. Ottelu voitettiin EVVK-asenteella(kin) 2-0 (25-22; 27-25) ja kotikisoista taskuun 5. sija.

Ei saatu mitä tavoiteltiin…!

Lohkojaoilla on aina melkoinen vaikutus turnausmuotoisissa finaaleissa. Tällä kertaa taidettiin päätyä sen ’uhriksi’, mutta niin ne asiat vaan heittelevät. Pelillisesti pelasimme ajoittain omalla osaamistasollamme, ajoittain alle sen ja lopputuloksena yksi tappio koko turnauksessa - se vaan tuli väärään paikkaan. Isoin plussa kuitenkin koko joukkueelle tuli siitä henkisestä noususta, mihinkä pystyttiin sunnuntaiaamun 'kuolemanpelin jälkeen'. Syvästä pettymyksestä huolimatta pojat keräsivät itsensä tunnissa seuraavaan otteluun ja se hoidettiin upeasti kuten myös meidän 'henkinen finaali' pohojanmaan herruudesta.

Sunnuntaiaamulla klo 10.07 oli monella pojalla (ja parilla valmentajalla) sellainen olo, että 'maailma romahti'. Nyt tiistaiaamuna oli kuitenkin mukava huomata, että aurinko nousi idästä ja jatkaa matkaansa kohti länttä. Elämä jatkuu ja niin jatkuu tämä kausikin kohti Power Cupia ja ensi kaudenkin aloitus on jo kovin lähellä…