NJ97 poikien ’kultajuna’ jatkoi matkaansa – Power Cupin ’kultaketjuun’ uusi lenkki

Seinäjoen Powerin jälkeen kesäkuussa 2010 NJ97 poikien ’Poweri tiedote’ päättyi seuraavasti :

Nyt on näytöt annettu pikkukentällä ja on isolle kentälle lopullisen siirtymisen hetki. Power Cup – ansiolista F-poikien hopea (2006) – E-poikien kulta (2008) – D-poikien kulta (2010) odottavat selvästi jatkoa J…

Ja sitä jakoahan saatiin tänä vuonna!!!!!

Ennen Poweria NJ97 pojilla oli takanaan pitkä kausi, joka oli ollut nousujohteista alkusyksystä SM-finaaleihin saakka, jossa yksi tappio väärään paikkaan romautti joukkueen kauden tavoitteen finaaliottelussa pelaamisesta. SM-finaalien jälkeen tavoitteeksi Power Cupiin otettiin ’mennä pitämään hauskaa ja jotain metallia olis kiva saada’. Joukkueen taidot tiedettiin, mutta linja-autossa matkalla kohti Turkua ei oltu ihan varmoja kumpi osa tavoitteesta olisi painopisteenä vai menisikö homma ’fifty-sixty’…

Torstain pelit aloitettiin ottelulla Salpista vastaan. Eka erä hävittiin tuulta ja lähikenttiä ihmetellessä, mutta sen jälkeen lähti peli rullaamaan. Salpiksesta voitto 2-1 ja heti perään Mäntyharjun virkistyksestä 2-0.

Perjantaina ensimmäisenä vastustajana vastaan asettui pojille täysin uusi tuttavuus eli KoiKu. KoiKu oli pelillisesti hyvä joukkue jolla oli myös ’tulivoimaa’, joten nyt päästiin myös puolustamaan tosissaan. Lopputuloksena 2-0 voitto KoiKusta. Päivälle kertyi myös kaksi muuta 2-0 voittoa eli Jymyn jyrän alle jäi sekä KorPy että NaPa2. Runkosarjan voitto NJ97 pojille ja hyvistä asemista lauantain välisarjaan, jonne selvisivät tämän vuoden C-poikien Suomenmestari OsVa sekä perjantaina kohdattu KoiKu sekä Mbm Dmitrov Krasnodarista Venäjältä.

Aamun ensimmäinen peli oli hallitsevaa Suomenmestaria, OsVaa, vastaan. Joukkue ja sen pelaajat olivat tuttuja kuluneiden 8 vuoden ajalta pelatuista peleistä ja poikien maajoukkueympyröistä. Pelistä tuli tasoltaan varmaan koko turnauksen tasokkain C-poikien peli jossa taisteltiin joka pallosta alusta loppuun asti. Koko pelin taistelun ’ilmentymä’ oli Tuomas R:n tekemä ’läpsypelastus’ noin kolmen metrin etäisyydeltä. Puolustustekniikkahan on hyvin paljon käytetty ’tiikerin’ korvikkeena saliolosuhteissa, mutta koskaan aikaisemmin en ole nähnyt sitä tehtynä ja onnistuneena hiekkakentällä…!!! Tiukan väännön ja kahden vastustajan ottelupallon jälkeen jälkeen 2-1 voitto (25-20, 15-25, 17-15) NJ97 pojille. Pelin jälkeen pojat muistivat muistuttaa OsVaa siitä, että ’kahdeksan vuoden aikana mitä ollaan pelattu kymmeniä kertoja vastakkain , niin koskaan ei olla vielä hävitty teille’… Pieni psyykkaus mahdollista sunnuntain finaalivastustajaa kohtaan oli lienee tässä kohtaa sallittua.

Samalla vauhdilla hoidettiin Mbm Dmitrov ja KoiKu luvuin 2-0 ja välisarjan lohkovoitto oli siinä.

Sunnuntaiaamu alkoi ristikkäispelillä tuttua vastustajaa KaWia vastaan. Tuttu vastustaja ja tutut numerot: 2-0 Jymylle ja ei muuta kuin odottamaan finaalivastustajaa parista OsVa-KeiKa . KeiKa vei ottelun luvuin 2-0 ja pääsi loppuotteluun. Nyt NJ97lle tulisi revanssin paikka: juuri KeiKa oli ainoa joukkue jolle Jymyläiset hävisivät SM-finaaleissa.

Power Cupin finaalin alkaessa sääolosuhteet muuttuivat huonompaan suuntaan. Tuuli voimistui ja odotettavissa oli ’mielenkiintoisia’ pallon lentoratoja niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Ja ensimmäisessä erässä nuo lentoradat olivatkin todella mielenkiintoisia – siinä erässä Jymyä riepotteli sekä tuuli että erityisesti KeiKa! KeiKa vei ensimmäisen erän hyvällä syötöllä ja hyökkäyspelillä ja jätti Jymylle vain statistin ja pallon viereisiltä kentiltä noutajan roolin. Eka erä KeiKalle 25-14!! Toiseen erään päästiin ’paremmalle pelipuolelle’ ja peliin päästiin mukaan ensi metreistä alkaen. Toinen erä Jymylle 25-22. Kolmanteen erään lähdettiin ’tappofiiliksellä’ jo ensimmäisistä palloista alkaen ja koko erä oli Jymyn hallintaa alusta loppuun : 15-10 voitto Jymylle ja Power Cupin kultaa!!!!!

Iso kiitos kaikille finaalia seuranneille Jymyläisille siitä mahtavasta kannustuksesta, jonka pojat finaalissa saivat puolelleen! Silläkin saralla KeiKa voitettiin selvästi!

Kultamitalijoukkueessa pelasivat Aholuoto Daniel, Autio Heikki, Hakamäki Kim, Luostarinen Kasimir, Nykänen Heikki, Peltoketo Matias, Pöytälaakso Panu, Rasku Tuomas, Raveala Karri, Siirilä Tuomas ja Vainionpää Miika

NJ97 poikien Power Cup kultaketju alkaa odottelemaan jo seuraavaa lenkkiään. ’Iso kenttä’ on nyt testattu ja tuntuu homma toimivan sielläkin ;)