C-pojat 98 saalisti AM-hopeaa

19.12.2012

Lauantaina 15.12. pelattiin C-poikien AM-Finaalit.

Ekassa ottelussa oli paljon panosta. Sen voittaja otti pitkän askeleen kohti mitalipelejä. Niinkuin koko kauden ajan, nytkin oli tiukkaa vääntöä Vaasan Kiiston kanssa. Pelin merkitys näkyi. Ehkä siksi molemmilla oli ainakin alussa pikku jänskätystä. Mutta ennen kaikkea molemmilla oli myös taistelua ja tahtoa pelissä. Vuorotellen hyviä suorituksia molemmin puolin. Ja tietysti 3 erää väännettiin.  Jymy oli niukasti parempi! Riemua ja helpotusta! Seuraavaksi Kiisto voitti odotetusti AK:n. Tosin Kisa oli lähellä yllättää 2. erässä. Erä- ja ottelupallo Kiistolla, mutta AK teki 6 pinnaa välissä ja tuli kantaan. Hyvä muistutus siitä, että töitä kannattaa tehdä loppuun asti kunnolla... Jymykin omassa pelissään AK:ta vastaan välillä unohti työnteon. Luultiin ilmeisesti, että voitto tulee ihan vain itsestään... No, tuli se 2-0 voitto kuitenkin ja näin Jymy lohkovoittajana suoraan semifinaaliin.

Toisessa lohkossa oli jymy-yllätys lähellä. Luja1 oli kuin varjo Laihian turnauksesta. Meidän 99t taistelivat hienosti ja ratkaisu tuli vasta 3. erässä. "Pikku-Jymyt" olivat jopa johdossa, mutta rutiini ei ihan loppuun asti riittänyt.

Luja siis välierässä vastaan. Ehkä Jymy odotti edellisen perusteella helpompaa peliä. Ja mitä vielä: Luja oli aivan eri joukkue, kuin alkulohkon peleissään. Ja hyvä niin. Saatiin kunnon matsi ja taas katsojille näkemistä koko rahan edestä. Tiukkaa vääntöä ja tahtojen taistelua 3:n erän verran. Jymyn tahtotila oli nyt voimakkaampi, jota kuvasti Paten "harppuuna", joka upposi Laihian kenttään. Ja näin Jymy finaaliin!

Finaalissa "yllättäen" vastassa Kawi. Ekassa erässä huomasi, että Jymyn pojilta oli takki tyhjentynyt tiukoissa kamppailuissa. Vain 8 pistettä. Toinen erä kuvasti ehkä paremmin tasoeroa. Selvä 18-25 häviö, mutta oltiin pitkään ihan kannassa, eikä 2-3 askelta perässä ;-)

Päätöstilaisuudessa hopeamitskut kaulaan. Se onkin korkein saavutus NJ98:lla AM-sarjassa.