Naisten 1-sarjajoukkueen kuulumisia

27.12.2012

Ylemmän jatkosarjan paikka oli joukkueen tavoite. Alussa oli vähän vaikeuksia, mutta sarjan edetessä 8 perättäistä voittoa ja ylempi jatkosarjapaikka ansaittu. Pohjoisen kierroksen kahdessa viimeisessä pelissä kokeiltiin eri kuusikoita, mutta se tuli selväksi, että vaihtoja ei voi tehdä jos peli kulkee. Ylemmässä jatkosarjassa pelaavat Jymy, Puijo Wolley, Kuusamon Pallo-Karhut, Raisio, Helsinki Volley ja Mesto. Kevään aikana tullaan Nurmohallilla jälleen näkemään hyvätasoista lentopalloa. Jatkosarjassa haetaan mahdollisiman hyvät asetelmat pudotuspeleihin, jotka alkavat maaliskuulla.

Mielestäni selvää ennakkosuosikkia ei tämän vuoden jatkosarjaan ole.
Kaikki joukkueet treenaavat jo melko hyvin ja mitään isoja notkahduksia ei pitäisi kenellekään tulla. Kuitenkin jokaisessa joukkueessa yhdenkin pelaajan sairastuminen tai loukkaantuminen voi vaikuttaa paljon ottelujen lopputulokseen.
Tänä vuonna Nurmon vahvuutena on iso määrä pelaajia. Joukkue on melko tasainen ja muutamille pelipaikoille on pientä kilpailuakin. Passari on taitava ja siitä ei joukkueen menestys ole kiinni.
Syöttö 0n koko joukkueella liigatasoa. Libero kehittyy koko ajan. Isot pallontappajat puuttuu mutta passarin pelinrakentelutaidoilla tämä ongelma hieman tasoittuu. Torjunta on parantunut viime vuodesta ja samalla myös puolustuspallojen pelaaminen helpottunut.
Peliohjelma on tosi tiukka ja matkat pitkiä. Useampana viikonloppuna on pelit molempina päivinä, joten pelaajilta kyllä vaaditaan samantasoista sitoutumista kuin liigapeleissäkin. Kotipeleihin kun saataisiin isot katsojamäärät ja paljon meteliä saliin niin pelaajatkin saisivat paremmin itsestään kaiken irti.
Jouluviikolla pidetään tauko treeneistä, mutta heti uudenvuoden jälkeen alkaa treenit joka päivä.
Pelaajat ovat hyvin sitoutuneet treeneihin ja se on ilo valmentajille. Päästään hyvin treenaamaan pelin kaikkia osa-alueita.
Yritetään saada joukkueesta vielä lisää irti – pelissä ja tuuletuksissa.
Yleisöä on ollut hyvin ja kannustus auttanut joukkuetta – vielä lisää mahtuu.
Ylemmän jatkosarjan kotipelit alkaa Nurmohallilla la 19.1.2013 klo 18.00, vastassa Raisio.
Kaikki tervetuloa kevään peleihin ja kannustamaan Jymyn naisjoukkue hyviin suorituksiin.
 
                        Koko joukkue toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta ja
                   kaikille joukkueille onnea ja menestystä vuoden 2013 peleihin
 
     K.T.