Jymyn C-tytöt SM-lopputurnaukseen!

23.3.2013

Ainoa kuva tästä turnauksesta ;)

Jymyn -99 / -98 joukkueen kausi etenee kuin Hollywood-leffa parhaimmillaan. Yllätyksellisen AM-hopean jälkeen SM-sarjan pohjoislohkoa sahattiin talven mittaan vuoron perään A - ja B-poolissa. Rytmit olivat kuitenkin tällä kertaa sellaiset, että viimeinen poolivaihe iskettiin A-poolissa, jossa kahdelle parhaalle joukkueelle oli palkintona suora SM-finaalipaikka. Joukkueemme on vuosien saatossa osannut voittaa ne "TÄRKEÄT" pelit, joten kutinaa oli, josko tytöt osaisivat jälleen yllättää...

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Alajärven Ankkurit. Noroviruksen kalvama vastustajamme oli kuin varjo entisestään ja ottelu päättyi meidän voitoksemme helpohkosti erin 2-0 (25-15, 25-18).

Päivän toisessa ottelussamme vastassa oli Pihtiputaan Ploki. Edellisessä kotiturnauksessamme Ploki oli vahvempi erin 2-1, joten oli revanssin paikka. Valitettavasti tämäkin peli eteni liki täysin identtisesti ja Ploki kuittasi voiton erin 2-1, eräpisteiden oltua 25-19, 22-25, 15-12 (viimeksi 25-19, 24-26, 15-12). Tässä pelissä oma syöttömme oli melko heikko ja mm. ratkaisuerän neljästä viimeisestä syötöstämme kolme lenteli verkkoon, tai rajojen ulkopuolelle.

Päivän vipassa kamppailussa vastassa oli lyömätön Kempele. Kauden aiemmissa otteluissamme Kempele oli selkeästi vahvempi erin 2-0. Tällä kertaa banjomme oli kuitenkin vireessä ja pelimme oli energistä ja rohkeaa. Ensimmäinen erä meille luvuin 25-23 ja toinen erä murskaavasti 25-14. Toisessa erässä kaula revittiin lähinnä Tiitan ja Roosa M:n pitkillä syöttövuoroilla.
Päivä oli piikissä, pohjoislohkon voitto plakkarissa ja Kuortaneen SM-finaalit saletissa. Pohjoislohkon poolipeleistä 7 voittoa ja 8 tappiota ja lopulta koko sarjan voitto !! Eipä olisi syksyllä uskonut.
SM-Finaalit on meille jo kuin SM-kultaa, joten tästä eteenpäin ei ole kuin voitettavaa...

Ennen finaaleja pelaamme vielä lohkojen ykkösten ja kakkosten - Kempeleen, Vilppulan, Oriveden, Salon ja Raision kanssa välieräturnauksen, jossa ratkotaan lähinnä finaaliturnauksen lohkopaikat. Loput 6 finalistia ratkeavat kuuden muun välieräturnauksen perusteella.

SM-Finaaliturnaus pelataan Kuortaneen Urheiluopistolla 20.-21.4.