NJ-97 pojat B-poikien SM-finaaleihin

1.4.2013

Jymyn nuoremmat B-pojat raivasivat tiensä B-poikien SM-finaaleihin pääsiäisenä Kokkolassa pelatussa SM-välieräturnauksessa. Tähän välieräturnaukseen olivat selviytyneet NJ-97 poikien lisäksi Kokkolan Tiikerit, KeiKa-97 sekä Ylöjärven Ryhti. Neljästä joukkueesta kaksi selviytyi SM-finaaleihin ja kahdella joukkueella alkoi ennenaikainen kesäloma / Power Cupin odottelu. Panosta turnauksessa siis oli riittävästi.

Kesäaikaan siirtyminen turnausta edeltävänä yönä aiheutti sen, että pelipaikalle matkustettiin jo edellisenä iltana. Turnauspaikalla oltiin hyvissä ajoin ennen ensimmäistä peliä ja joukkueen lataus oli todella kohdallaan.
Hyvästä latauksesta huolimatta ensimmäinen ottelu isäntäjoukkue Kokkolan Tiikereitä vastaan ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla: nostopeli takelteli ja virheitä tehtiin erän alkuun liikaa. Peliin päästiin mukaan erän puolessa välissä kun vastaanotto-hyökkäys alkoi toimia ja torjuntapeliä saatiin tiivistettyä. Erävoittoon ’herääminen’ ei riittänyt vaan ensimmäinen erä Tiikereille 25-18. Toiseen erään mentiinkin sitten vauhdilla hakemaan erävoittoa tosissaan. Ensimmäisen erän konttaamisesta ei ollut enää tietoakaan vaan toisesta erästä muodostui koko turnauksen parasta juniorilentopalloa. Loppujen lopuksi erä meni Kokkolan Tiikereille lukemin 31-29 Jymyn oltua kolme kertaa eräpallotilanteessa. Nyt ei vääntö riittänyt, joten loppupäivän ohjelma oli selvä: kaksi ’pakkovoittoa’ toisi finaalipaikan.
Toinen ottelu oli Ylöjärven Ryhtiä vastaan. Ryhti oli joutunut välieräturnaukseen kuudella pelaajalla sairastapausten johdosta, joten varsinaista tiukkaa taistelua ei tästä ottelusta saatu. Voitto selkeästi NJ-97lle luvuin 2-0 (25-18, 25-13).
Päivän kolmas ottelu olikin sitten ’tulos tai ulos’ -ottelu kun vastaan asettui KeiKa-97 pojat. Keikalla oli sama tilanne kuin Jymyllä: voitto Ylöjärvestä ja tappio Kokkolalle, joten keskinäisen pelin voittaja saisi paikan SM-finaaleihin.  Ensimmäisen erän alku oli Jymylle taas varsinaista tuskaa. Omaa peliä ei saatu käyntiin ja virheiden määrä oli liian iso. Erän alku kuljettiin 3-4 pisteen takamatkassa erän puoleenväliin saakka, kunnes homma alkoi loksahtaa paikalleen. Hyvällä syötöllä saatiin KeiKan kovin hyökkääjä ulos pelistä ja oma torjunta-puolustus alkoi tuomaan palloja takaisin peliin ja jatkopallopeli tosissaan käyntiin. Ensimmäinen erä Jymylle 25-19. Toinen erä oli tasaista vääntöä alusta loppuun ja päättyi lopulta Jymyn 26-24 voittoon.
Kokkolan Tiikerit ja NJ-97 finaaliturnaukseen, KeiKa97 ja Ylöjärven Ryhti Power Cup valmisteluihin.
27.-28.4. pelattavan SM-finaalin alkulohkot ovat jo pääsääntöisesti tiedossa. NJ-97 aloittaa vuotta vanhempien joukkueiden ’kiusaamisen’ samassa alkulohkossa KaLen ja OsVan kanssa. Jymyläisen ’vanhemman tieteenharjoittajan’ mukaan tässä ollaan tekemässä Jymyläistä lentopallohistoriaa: koskaan aikaisemmin Nurmon Jymy ei ole ollut edustettuna B-poikien SM-finaaleissa kahdella joukkueella.
Yksi tavoite on saavutettu, mutta vielä on nälkää jäljellä…