C-pojat 98 SM-Finaaleihin Kuortaneelle 20-21.4.13

9.4.2013

 

Välieräturnaus, C-lohko, Forssa 6.4.

 

Joukkueemme oli tähän mennessä "onnistuneesti" välttänyt pidemmät reissut SM-sarjassa. Nyt Forssaan lähdettiin jo perjantaina.

"Linja-autossa on tunnelmaa", jossain laulussa sanotaan. Se pitää paikkansa. Myöskin pienemmässä bussissa :-)  Toijalassa löydettiin Lakeuden Asuntomarkkinointi Oy:n avulla halpa ruokapaikka. Ruoka kuitattiin vain sanomalla iso KIITOS!

Hyvä tunnelma joukkueella jatkui myös Rantasipi-hotellissa. Siellä viimeistely tapahtui matalan paikan leirillä uima-altaalla, jossa rantapalloilla harjoiteltiin lentistekniikkaa ;-) Herätyksen jälkeen 5 kilsaa maastojuoksua herätti sopivan nälän aamupalalle. Meidän bussikuski seurasi joukkueen reipasta touhua ja totesi "Tämä päivä on meidän.."

 

Turnauspaikaksi KoiKu oli onnistunut saamaan kaupungin parhaan eli Feeniks-hallin. 2 kenttää mahtui reilusti ja tilaa oli. Katsomo oli ylhäällä ja kahviostakin näki kentälle.

Peetu ja Niko olivat tästä turnauksesta poissa, mutta onneksi Konsta oli kuntoutunut sairaslomalta. Flunssapöpötkin yrittivät iskeä pariin pelaajaan, mutta eivät pahemmin häirinneet.

Valmennusta sain täydennettyä palkkaamalla bussikuskimme turnaukseen toiseksi valmentajaksi. Hän tuntui tietävän jotain lentopallosta ;-)

 

Ekassa pelissä tuli vastaan edellisturnauksesta tuttu Raahe. Tai oli heillä muutosta sen verran, että vakipassari oli takaisin kokoonpanossa.

Hyvin heidän pakettinsa toimikin nyt. Tiukkaa vääntöä koko ottelu.

Ekassa erässä pientä sähläystä molemmin puolin. Jatkopisteille mentiin.

Molemmilla enemmän, kuin yksi eräpallo. Ralepa voitti viimeisen niistä.

Toinen erä meni meiltä paremmin ja selkeämmin voitettiin. 3. erässäkin meillä oli jo eräpallo, mutta viimeisen jatkopisteen taas Raahe vei.. 

Pojat olivat hiukan pettyneitä, mutta bussikuski muistutti, että erävoitto ja tehtyjen pisteiden jakautuminen (67-67) voivat olla merkittäviä asioita jatkossa...

 

Toinen peli oli Karhulan Veikkoja vastaan. KaVe oli kohdattu Loppiaisen turnauksessa Jyväskylässä, jossa silloin voitettiin. Tässäkin kohtaamisessa olimme molemmissa erissä niskan päällä, joten 2-0 voitto. 

Mutta töitä piti tehdä. Lähes 2-metrinen maajoukkuekeskari Henrik Porkka oli välillä vaikea torjuttava. Hyvin KaVe otti pisteitä muiltakin joukkueilta, erävoitotkin olivat lähellä. Mutta varsinainen pääasia tässä oli se, että tällä voitolla varmistimme paikan SM-finaaliturnaukseen! Kas, kun KaVe oli hävinnyt samoin 2-0 KoiKulle ja meillähän oli plakkarissa jo yksi erävoitto...KaVe ei voinut enää päästä ainakaan meidän ohi. Jiiii-haaa! Reissun päätavoite saavutettu.

 

Viimeisessä pelissä tuli vastaan isäntäjoukkue Koijärven Kunto. Jymyn oli mukava lähteä peliin, kun Kuortaneen paikka oli jo varmistunut.

RaLePa oli hävinnyt KoiKu:lle 2-1, joten voitolla meillä olisi mahdollisuus koko lohkon voittoon. SM-sarjassa ei olla kohdattu, joten hieman outo joukkue oli. KoiKu:n kannattajia oli viitisenkymmentä paikalla ja hyvin pitivät meteliä. Eka erä oli tasaista vääntöä, lopussa kotijoukkue 2:n pisteen erolla erävoittoon. Toinen erä lähti huomattavasti vahvemmin Jymyllä. Kaverilla näytti usko hiipuvan ja päivän selkein erävoitto Jymylle! Se ei vaikuttanut 3. erään, vaan sekin alkoi 0-0:sta. Se olikin varsinaista tahtojen taistelua. Molemmin puolin uhrautuvasti puolustettiin ja hyviä hyökkäyksiäkin nähtiin. Jotain hämminkiä oli pistekirjauksissa ja lisää keskustelua syntyi kosketuksista. Ja siitä keskustelusta. Viimeisen pallon Pate niittasi takaseinään...hipaisten matkalla KoiKun pelaajaan ja siinä otteluvoitto Jymylle! HUH!

Täytyy tässä samalla todeta, että 50:n forssalaisen rinnalla ei alle 10-henkinen Jymy-yleisö paljoakaan jäänyt kannustusmetelissä jälkeen.

Hyvin oli huutokunto ajoitettu turnaukseen!

 

Otteluvoitto maistui, mutta lopullisesta sijoittumisesta ei ollut vielä täyttä varmuutta. 3 joukkuetta oli 4:ssä pisteessä ja eräsuhdekin oli kaikilla sama eli aika tasan ristiin pelattiin. Tehtyjen pisteiden eroja emme jääneet laskemaan, vaan suihkuun ja matkaan. Tien päällä sitten selvisi, että paras eräpisteiden suhde oli NJ98:lla ja näin 3.

lohkovoitto perätysten! Erään vanhemman pelimiehen sanoin: "mehän suorastaan dominoimme sitä turnausta" ;-) Kuortaneelle siis 20.-21.4. !!

 

/MVa