JYMY teki temput ja voitti SM kultaa – Hienoa B-pojat!

3.5.2013

JYMY teki temput ja voitti SM kultaa – Hienoa Pojat!

Sanonta lopussa kiitos seisoo, saattaa pitää paikkansa. AM 5 sija ei ihan kuulunut tavoitteisiin. Joulukuussa oman alueen lopputurnaukseen lähdettiin ilman 1-sarjapelissä ollutta passaria ja lisäksi puolet lopusta joukkueesta joutui lähtemään 2-sarjaotteluun rästipeliä pelaamaan.  Saimme C98 poikia apuun – siitä iso kiitos – alueen sarja saatiin pelattua.

SM sarja pelattiin 2 alueena, joten ehdimme nousta A-pooliin saakka. Jos olisi pelattu valtakunnallinen sarja pooleina, olisi tullut kiire. Finaalipaikka kuitenkin varmistui jo ennen viimeistä poolikierrosta ja eikun suunta PuijoWolleyn vieraaksi kohti Siilinjärveä.

Torstain huono kenraaliharjoitus yllätti kaikki. Matti poltti päreensä totaalisesti - painokelvottomat kommentit viimeistelyharjoituksen laadusta aiheutti suihkukomennuksen ja saliin jäi nippu suhteellisen totisia pelimiehiä.

Perjantaina bussin nokka kohti itää, nopea majoittuminen Puijonsarveen ja tutustumaan Ahmon koulun saliin. Paikanpäällä kaikki näytti hyvältä, sali ja etenkin poikien tekemisen taso – aivan kuin eri jengi. Hyvillä mielin kohti iltatankkausta.

Lauantaina alkulohkon ensimmäinen peli    JYMY1 vs KoiKu (25-12, 25-23)

Emme olleet kohdanneet kauden aikana aiemmin mutta tuttuja pelimiehiä vastassa. Ensimmäinen erä helpohkosti meille, liekö ollut vastustaja vähän vieraskorea. Harmittavasti vain unohtivat nämä hyvät käytöstavat erätauolla ja syöttelivät ilkeitä. Valtaosa turnauksen vastaanottovirheistä tähän peliin ja KoiKu taisteli toisen erän voitosta tosissaan.

Sentään saatiin kunnialla 2-0 voitto kotiin. Pisteiden teossa kunnostautuivat Hannu 8/+5 ja Maukka 7/+6. Vastaanoton oksaosastoon tutustuivat Maukkaa lukuun ottamatta koko muu hihamiehistö. Parasta tässä on kuitenkin se, että tämän jälkeen hihaosasto laittoi käytännössä luukut kiinni – omissa tilastoissa on lopputurnauksen aikana vain 2 suoraa vastaanottovirhettä lisää eikä vastustajien papereistakaan (”ässiä”) paljoa enempää löytynyt.

Alkulohkon toinen peli ja taistelu alkulohkon voitosta. NaPa vs JYMY1  (19-25, 27-25, 15-11)

Panokset olivat kovat, voittajalle tiedossa huilivuoro ja inhimillinen jatkokaavio. Tappiosta palkinnoksi ylimääräinen peli samalle päivälle kuolemanlohkon (KeiKa, East, Tiikerit) kolmatta vastaan ja vain toiselle illan päätteeksi 4. peli A-lohkon voittajaa vastaan.

”Palkinnosta” taisteltiin hurjasti. JYMY vei ensimmäisen erän muutaman pisteen marginaalilla, mutta se oli laiha lohtu Pallokettujen anastaessa voiton itselleen erin 2-1. Kunnia kuuluu koko NaPa –joukkueelle mutta lähes AllStars kuusikkoon oikeuttavat pisteet 19/+12 takoi Lahden Teemu ja Keskimölön Tuomas (Nurmoosta tuttu) säesti hyvin 8 pisteellään sekä Antti Ronkainen (melekeen Ruhaasta) 7 pistettä. Nurmon joukoista lähes täydellisen ottelun pelasi Hannu (”eihän tua vielä lujaa ollu”) Lammi pistein 14/+12. Maukalle 9 pinnaa, Patelle 8 ja Allukin rupesi lämpenemään ja keräsi 6 pinnaa. Oppitunti II : ratkaisuhetkillä ei ole varaa virheisiin.

Tappion kärsineinä suoritimme pikaisen vetäytymisen taistelualueelta, suoritimme uudelleenryhmityksen ja muonavarastojen täydennyksen läheisen ostosparatiisin alueella. Hankintalistalla oli banaaneja, kivennäisvettä ja muita tarpeita - unohtamatta valmennusportaan silmiin (katkeran kalkin liotukseen?) tarkoitettuja silmätippoja.

Päivän kolmas peli – tulos tai ulos.   JYMY1 – Tiikerit   (25-17, 25-23)

Tuttuakin tutumpi (lännen aluemestari ja juuri liigafinaaleista oppia ammentanut) Tiikerilauma oli omassa alkulohkossaan hukannut useita ottelupalloja EastVolleyta vastaan ja haavoitettuna oli valmis sysäämään meidän pelaamaan sijoista 9-12.

Edellisessä keskinäisessä ottelussa (pisteet 32-34, 25-23, 15-17) taisto olisi voinut päättyä vaikka tasan jos se sääntöjen puitteissa olisi mahdollista. Helppoa herkkua ei siis ollut tiedossa.

Pojat eivät otteluun paljoa ohjeita kaivanneet. Jylhän veljekset pallon kanssa metrin päässä verkolta ovat huono yhdistelmä. Loput ohjeet juuri ennen ottelua menivät loistavasti perille. Lopputulos 2-0 JYMYLLE toisen erän tiukan taistelun jälkeen. Loppuerän tiukkoina hetkinä lausutut sanat ”me halutaan takaisin kisoihin” olivat totta, lopputulos 2-0. Huikea nousu tilanteesta 18-23 erä- ja otteluvoittoon.

Pelin tilastot olivat mukavaa luettavaa, parhaina tällä kertaa keskitorjujat Aleksi (”valtakunnan korkein”) Lehto 8/+7, Niko (”kaikkien valmentajien unelma” KT/Libero/syöttökone) Pitkänen 6/+6 ja sitten vielä yks Matti joka kiiti pitkin kenttää keräten samalla 2 tappotorjuntaa ja 5 hyökkäyspistettä 7/+7.

PS Allun viralliset mitat: iskulyönti 349 ja torjuntakorkeus 327 sekä tähän otteluun 5 tappotorjuntaa.

Koska voitto tiesi yhtä ottelua lisää, pakattiin porukka vaihteeksi linja-autoon ja eiku syömään. jokainen söi mitä pystyi - ja Allulle lihapullat ja muusi.

Päivän neljäs peli – voittajalle paikka 4 parhaan joukkoon.   KaLe – JYMY1  (20-25, 19-25)

Edellisessä turnauksessa kohdattiin – KaLe oli ollut selkeästi parempi mutta nyt oli toisin. Alkulohkon peleissä tehot olivat olleet pääosin meidät edellisellä kertaa kaataneen Sirenin Santerin varassa. Lisäksi KaLen keskitorjujat olivat tehneet toisen mokoman pisteitä, joten päätettiin vahtia keskarit kahdella miehellä siten että kolmas ”vapaa” mies olisi aina Santerin kohdalla.

Vaikea sanoa toimiko taktiikka vai ei, mutta KaLe oli osallisena yli puolessa meidän pisteistä. Jos hetkeksi saa harhautua väärän lajin pariin, niin koripallotermein vastustajalle tuli joukkuevirheet täyteen ja voitto JYMYLLE 0-2.

Meillä joka mies oli enintään yhdellä virheellä matkassa paitsi Maukka ja Hannu, mutta ne olikin tehneet 8 pinnaa mieheen.

Bussin nokka kohti Kuopiota, ruokaa ja nukkumaan.

Sunnuntaina myöhäinen lähtö pelipaikalle, kamppeet jäivät vielä hotellille joten Siilinjärvi Kuopio –väli ajettaisiin vielä kerran riippumatta siitä ollaanko pronssi vai kultapelissä.

Välierä - panoksena finaalipaikka ja varma mitali.  JYMY1 – East Volley  (25-19, 19-25, 16-14)

Kauden kolme edellistä peliä oli kaikki pelattu pitkän kaavan mukaan lukemin 2-1 ja vieläpä vuorotellen voittaen. Lisäksi East oli pelannut alkulohkossaan kolmieräiset KeiKaa ja Tiikereitä vastaan.  Kova vastus joka ei päästänyt ketään helpolla.

Hyvällä alotussyötöllä vietiin eka erä ja vastustaja oli niskanpäällä toisessa – vaihteeksi täydet 3 erää.

Kolmannen erän alku oli hyvä – Hannun kahden 2-p hyökkäyksen jälkeen Maukalta ässä ja perään kaverille hyökkäysvirhe – Eastin aikalisä 4-1 tilanteessa. Jotakin tekivät oikein tai sitten meidän maltti ei riittänyt. Kolmen oman hyökkäysvirheen johdosta tilanne oli nopeasti tasan 4-4 josta sitten mentiinkin tasatahtia 9-9 tilanteeseen. East yritti nykäistä karkuun, mutta Maukka kavensi 2-paikalta. East hoiti vastaanottohyökkäyksen jymyn kenttään ja siirtyi 12 -10 johtoon. Jymyn aikalisän jälkeen Maukka vastaanotti keskeltä kenttää ja hyökkäsi itse 2-paikalta. Maukan ässä 1 kulmasta tasoitti tilanteen 12-12.

East oli pakotettu aikalisään. Seuraava vastaanottohyökkäys Eastin luottomiehen kautta 6-paikalta verkon kautta meidän etukenttään -  ahdasta oli. Onneksi kapteeni Pate  vuorostaan mojautti pallon kaverin torjunnasta seinille – tasan 13 -13.  Niko syötti ykköskulmaa kohti – kaikki jännittivät mihin pallo putoaa – onneksi ässä ja piste meille ottelupallotilanteeseen 14-13. East tasoitti 4-paikan hyökkäyksellä mutta jälleen Pate vastaanoton jälkeen itse hyökäten 15 -14 toiseen ottelupalloon. Syöttöruutuun marssi Hannu ja täräytti ässän ja otteluvoiton – villi voitontanssi alkoi. Sen verran oli riemua ilmassa että Hannun ässä jäi tilastoihin merkitsemättä – sori vaan Hannu.

Muutoin tilastot osoittivat Maukalle 12/+8 (mukana 4 ässää) ja ratkaisuhetket tunnistaneen kapteeni Paten 10/+6. Myös Niko kaunisteli ässätilastoaan parilla pisteellä.

Syömään, bussiin ja kohti Kuopiota. Lepoa, lyhyt tutustuminen Finaalivastustajan aamupäivän peliin videolta ja suunta takaisin Siilinjärvelle.

Finaali  JYMY1 – KeiKa (25 -23, 13-25, 15-12)

Ensimmäinen erä tasaista taistelua Keikan ollessa erän loppua kohden niskanpäällä 18-21. Sitten KeiKan peräkkäiset syöttövirhe ja hyökkäysvirhe 4 paikalta tilanteeseen 20-21. Vuoropistein tilanteeseen 22-23 ja Kata pyysi aikalisän. Vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen hoiteli Patrik pisteen arvoisesti. Kun Niko pamautti jälleen ässän tiukkaan paikkaan, oli KeiKan vuoro ottaa aikalisä tilanteessa 24-23 jymylle. Nikon seuraava syöttö kimmahti vastaanotosta korkealle takarajan tuntumaan – Keikan porukasta vain ei löytynyt halukkaita pelaajia erän jatkamiseen. Erä riemukkaasti joskin vähän halvalla Jymylle.

Toisesta erästä ei ole paljon kerrottavaa – omien virheiden määrä kasvoi, eikä KeiKa antanut armoa. Erätappio selvin numeroin.

Kolmanteen erään uudella innolla. Erä oli virheiden sävyttämä, Keika teki 9 virhettä ja jymy 8. Vastaavasti omia pisteitä ilman vastustajan virhettä Jymy teki 6 ja Keika 4 (niistä tosin vain yhden 7-7 tilanteen jälkeen). Näillä virhemäärillä ei pitäisi voittaa edes pitkää erää saati sitten finaalia.

Erän loppupuolella jymyn vaimennukset ja hyökkäyksen varmistukset toimivat toivotulla tavalla. Nikon 12-11  pisteeseen Kapteeni Pate noukki pallon 4 kertaa peliin ennen onnistunutta ratkaisua.

Päätöserän omat pisteet kirjattiin Maukalle, Matille, Nikolle ja Patelle pinna mieheen ja Hannulle 2 pinnaa. Lisäksi Maukan ja Matin paritorjunta 9-7 johtoon ja erän jymyläisten voitontanssiin päättänyt Paten ja Nikon paritorjunta. Kyllä Kapteenin laitakädet oli ihan oppikirjan mukaisesti.

Maininnan Arvoisena finaalipelistä on Nikon 6/+6 tehojen lisäksi Danielin 100% hyökkäystehot toisen erän vaikeina hetkinä ja Korpeisen Eetun hieno sisääntulo Finaalin tunnelmaan.

Lopputurnauksen aikana Vilppolan Valtteri tuurasi vastaanottoa kylmän viileästi välittämättä vaivanneista selkäkivuista.

Uskomattoman hieno finaaliturnaus, jossa joukkue jaksoi hienosti vääntää tiukoissa paikoissa. Toivolan Matin rooli joukkueen hengenluojana ja kapellimestarina on tässä ikäluokassa vertaansa vailla. Katariinan tinkimättömyys joukkueen tekemisissä pelikentällä sekä erityisesti järjestelyissä otteluiden ulkopuolella on esimerkillistä puhumattakaan niistä kaikista harjoituksista ja pelireissuista vuosien varrella.

Erityisen ison kiitoksen saakoon runsaslukuinen kannustajaryhmä. Kiitokset myös kaikille niille, jotka turnauksen vaiheita muuten ovat seuranneet ja joukkuetta onnitteluin muistaneet.

Ohessa erään kannattajan näkemys asiasta.