B-poikien Lännen alueen Aluemestaruusturnaus 22.2.2014 Laihialla.

2.3.2014

Lauantaina 22.2. pelattiin B-poikien Lännen alueen Aluemestaruusturnaus loistavissa olosuhteissa Laihialla.
Mukaan turnaukseen oli ilmoittautunut seitsemän joukkuetta. Nurmon Jymystä turnauksessa oli tuplaedustus, kun mukana olivat sekä -97 että -98 joukkueet, jotka oli vielä sijoitettu samaan alkulohkoon.

NJ-97 pojat olivat mukana hivenen vajavaisella joukkueella kun neljä pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten, sairastelun ja hiihtolomailun takia. Kahdeksalla pojalla mentiin läpi päivän ja hyvinhän se näytti toimivan.

Alkulohkossa NJ-97 sai vastustajakseen NJ-98 joukkueen ja Laihian Lujan. Ensimmäisessä ottelussa NJ-98 vastaan haettiin syöttötuntumaa pienellä riskilläkin loppupäivän pelejä silmälläpitäen. Ensimmäinen erä -97 pojille lukemin 25-17 ja toinen vielä selvemmin lukemin 25-12.

Toisessa pelissä ensimmäisen pelin ’syötön haku’ osoitti kannattavuutensa, ja -97 joukkue syötti Laihian kumoon lukemin 2-0 ( 25-10, 25-8). Kahden voitetun ottelun myötä NJ-97 pojille lohkovoitto. NJ-98 pojat hävisivät keskinäisen pelinsä Laihialle, joten heidän alkulohkosijoituksensa kolmas.

Välierissä NJ-97 poikia vastaan asettui Vaasan Kiisto. Taktiikka oli selvä: kova syöttö ja kohteena kuka muu tahansa kuin Kiistossa pelaava ikäluokan maajoukkuelibero. Toimi! Ottelu ohi puolessa tunnissa lukemin 2-0 (25-15, 25-20) NJ-97:lle.

Finaalissa vastaan asettui vuosien varrelta tuttu Kauhavan Wisa, joten poikien motivaatiota peliin ei tarvinnut hakea. KaWi pani hanttiin ensimmäisen erän puoleen väliin asti, mutta siitä eteenpäin peliä vei NJ-97 suorastaan suvereenisesti: kova syöttö ja tiivis torjunta-puolustus pakotti KaWin köykäisiin hyökkäyksiin / pallon toimituksiin, mikä toi Jymylle hyvän mahdollisuuden pelata aggressiivista hyökkäyspeliä. Ottelu NJ-97:lle 2-0 (25-17, 25-18) ja Aluemestaruus.