NJ-01 pojille hopeaa ja kuudes sija Aluemestaruussarjassa

15.4.2014

Viime sunnuntaina pelattiin D-poikien AM-lopputurnaus Kauhavalla kuuden joukkueen voimin. Kuusi parasta alueen D-poikajoukkuetta kokoontui taistelemaan AM-mitaleista. Mukana olivat Jalasjärven Jalas, Saarijärven Pullistus, Kauhavan Wisa, Laihian Luja ja Nurmon Jymy kahden turnausjoukkueen voimin (NJ-01 Blue ja NJ-01 White).

Alkulohkossa White joutui kovaan paikkaan, kun samaan lohkoon sijoittui myös kautta D-pojissa suvereenisesti dominoinut KaWi. Onneksi lohkossa oli myös useaan kertaan mitattu Laihian Luja. Bluen alkulohkossa pelasivat JaJa sekä SaPu.

White sijoittui alkulohkossaan kolmanneksi ja sai puolivälierään vastaansa JaJan. Blue voitti lohkonsa ja väisti näin puolivälieräpelit. Välierissä Blue voitti SaPun ja selvitti tiensä finaaliin. Whiten kohtaloksi jäi jäädä pelaamaan sijoista 5-6.

Finaalissa kohtasivat KaWi ja NJ-01 Blue. Finaalin ensimmäisestä erästä kehkeytyikin finaalien arvoinen trilleri. Tässä erässä NJ Blue pystyi pitämään pelinsä hyvin kuosissa ja haastamaan KaWia tosissaan. Tästä erästä muodostuikin koko turnauksen kovinta junnulentopalloa, jossa nähtiin hyviä suorituksia kaikilta lentopallon osa-alueilta: kovaa hyökkäyspeliä, torjuntapelaamista ja useita huimia kenttäpuolustuksia. Jännittävien vaiheiden jälkeen erän vei KaWi luvuin 26-24. NJ Bluen lataus purkautui ensimmäiseen erään ja toiseen erään ei saatu enään pakkaa pysymään kasassa, vaan sen sijaan kentälle tuli ’jäätymisiä’ ja pelisysteemiä ei enää saatu pysymään kasassa.