JOUKKUE ISOLLA JIILLÄ

14.4.2014


Se on siinä. Suomen toiseksi paras B-tyttöjoukkue löytyy Nurmon Jymyn vahvasta juniorikatraasta. Loistava viikonloppu Salossa. Loistava joukkue. Loistava lopputulos kivikovassa seurassa. Tytöt näyttivät osaamisensa ja iskivät kiilan Lounais-Suomen juniorilentopalloilun kovaan tasoon.


Lauantain kaksi ensimmäistä peliä, vastassa Koiku ja Masku, olivat sopivat aloitusvastustajat. Kynnet tulivat teroitettua ja joukkue oli valmis jatkopeleihin. Lauantain myöhäispeli oli just se peli, mikä oli voitettava. Vastassa Raision Loimun pippurinen ryhmä, joka jostain syystä aina vertyy huippusuoritukseen, kun vastaan asettuu Jymy. Tätä "kaameaa" peliä Raisio vei ratkaisevassa erässä parhaimmillaan jo 11-6. Mutta sitten, kuten otsikkokin jo kertoo, joukkue isolla JIIllä tuli peliin mukaan ja kun Riikilän Emmi vielä päästettiin vaihdosta kehiin niin meille erä 15-11 ja voitto siis 2-1. HUH!
 

Oltiin neljän joukossa. Oliko se siinä. Oliko tavoite taskussa. Sitä vetäjä mietti sunnuntaiaamun hiljaisuudessa hotellihuoneessa. Mutta mitä vielä. Hotellin käytävältä alkoi kuulua tunnistettavia ääniä. Siellä oli jo täysi rähinä päällä. Kasvot maalattuina tyttölauma oli jo sellaisessa vauhdissa, että mitään ei enää jäänyt arvailujen varaan. Tämä ei jää tähän!
 

Välierät käyntiin ja vastassa kisojen ennakkosuosikki Euran Raiku. Kun kolmen liigapelaajan vauhdittama Raiku asettuu verkon toiselle puolelle, niin heikomman polvet (lue:valmentajan) siinä rytäkässä joutuvat koville. Tytöt pelasivat kauden parhaansa ja kova ja sympaattinen Eura kaatui erin 2-1. Tuossa ottelussa toimi kaikki. Passipeli, hyökkäykset, nostot - kaikki kuin elokuvasta. Loistavaa. Voitto tuli kovan työn tuloksena. Latautuminen tuohon otteluun oli niin voimakas, että siinä vietiin varmaankin jo osa tulevasta finaalista.


Sitten se finaali. Jos olitte katsoneet Urholta Salon Viestin finaaliotteluita, niin tämä oli rakennettu juuri ja just samalla mallilla. Oli huikeaa seisoskella kentän laidalla ja antaa pelaaajille ohjeita, joita kukaan ei kuullut. Salohalli on iso. Suurin piirtein Salohalliin mahtuu kolme Nurmohallia ja se oli tytöille outoa. Sanotaan, että liigapuolellakin Viestin vastustajat oudoksuvat tuota kokoa. Niin mekin. Ensimmäinen erä meni tähän ihmettelyyn ja täyden katsomon katseluun. Toiseen erään saimme koottua rivit takaisin järjestykseen. Enää ei ihmetelty, vaan pelasimme omaa osaavaa ja taitavaa lentopalloa ja veimmekin erän. Ratkaisevassa Salo tuli kovaa ja taitavasti. Ehkä hienoinen väsymyskin  alkoi painaa ja katsomon raivokas meteli tuotti Salolle voiton. 2-1 Salolle SM kulta. Ja meille komeasti SM hopeaa!


Ei voi kuin ihastella tätä meidän tyttöjoukkuetta. Joukkueen "vanhat" konkarit Sandra, Jemina, Julia, Fiija, Lotta, Jossu ja Minttu maustettuna nuoremmalla katraalla Neealla, Emmillä ja Jennalla ja vielä höystettynä Riikalla näyttivät, mitä joukkuepelaaminen on. Komeaa katseltavaa.


Onnea Sandralle, joka valittiin AllStars ryhmään. Hienoa!
 

Ja tässä neljä parasta
Salon Viesti
Nurmon Jymy
Euran Raiku
Ylöjärven Ryhti
 

Kiitos hienosta kaudesta pelaajille, taustajoukoille, johtaja Ristolle ja kasöörska Hannalle!!
 

Joukkueessa pelasivat:
1 Lotta Harju
2 Julia Niemi
3 Jemina Laitila
4 Sandra Hautala
5 Fiia Maunula
6 Minttu Peltomäki
7 Jenna Ulvila
8 Josefiina Mäkinen
10 Emmi Riikilä
12 Neea Huhtala
13 Riikka Valkonen

- Juhani

Kuvia ottelusta: https://www.dropbox.com/sh/jky7cr4c4w5vr8q/z8nkt2pcFs#/
Kuvat Pete-Jukka Rinteelä / Eura