Vaikeuksien kautta voittoon…

23.7.2014

Tuo on mitä osuvin otsikko kuvaamaan A-tyttöjen mennyttä kautta 2013 – 2014. Haastavaksi turnausten läpiviemisen teki se tosiseikka, että joukkueemme koostui parhaimmillaankin vain 7 A-ikäisestä pelaajasta. Onneksi kolmessa ensimmäisessä turnauksessa saimme apuja B-tytöistä, jotka hoitivat osuutensa hienosti.

Pelimme ailahteli melkoisesti ensimmäisen karsintaturnauksen jälkeen, jossa haastoimme hienosti jopa tulevan suomenmestarin, johtuen osaltaan joka turnaukseen vaihtuvasta kokoonpanosta. Meillä olisi kuitenkin ollut oikeasti mahdollisuuksia taistella jopa SM-finaalipaikoista, ellei juuri ratkaisevan turnauksen ajankohtana ollut kolme muuta pelaajiin suoraan vaikuttavaa tapahtumaa, joiden vuoksi jouduimme luovuttamaan ratkaisevan turnauksen välieriin ja finaaliin pääsystä pelaajapulan takia. Tuo ratkaiseva neljäs turnaus järjestettiin Joensuussa ja järjestäjät eivät pyynnöistä huolimatta suostuneet muuttamaan turnauspäivää lauantaista sunnuntaiksi tai toiselle viikonlopulle, jolloin ei päällekkäisyyksiä olisi ollut. Tämän taisivat tytöt muistaa Power - Cupissakin, sillä peli Joensuuta vastaan oli melko ”murskaavaa” lopputulokseltaan.

Power – Cup olikin sitten osaltamme melkoinen menestystarina, sillä mukaan saimme omia pelaajia vain 6 kpl ja onneksi saimme Alajärveltä kaksi tuttua pelaajaa (Essi Hautamäki ja Maiju Hänninen) mukaan vahvistamaan joukkuetta. Jo ensimmäisestä pelistä oli aistittavissa, että nyt on osaava ryhmä kasassa ja pelaaminen rennon tehokasta, vaikka yhteisiä treenejä ei takana ollutkaan. Niinpä tytöt eivät hävinneet, kuin yhden pelin alkusarjassa 1-2 Espoolle, josta tytöt sitten ottivat revanssin finaalissa voittamalla sen upeasti 2-0. Näin päästiin kotimatkalle kultamitalien kanssa ja ne taisivat olla melko monelle pelaajalle uran ensimmäiset Power - Cup -kultamitalit.

Vielä kertaalleen suuret kiitokset tytöille aivan mahtavasta pelipanoksesta ja ei sovi väheksyä taktisesti loistavasti hommansa valmennusjohtoakaan, sillä Hautamäen Markku ja Huhtalan Kimmo tekivät todella hyvää työtä tukiessaan ja kannustaessaan tyttöjä huimaan lopputulokseen. itselläni oli tällä kertaa vain osa-aikaisena kannustajana enemmän katsojan rooli.

 

Esa