Jymy kaatoi jälleen sarjakärjen - 11. kotivoitto putkeen

14.2.2015

Jymy kaatoi jälleen sarjakärjen kotisalissaan. Nyt Puijo oli vastaantulija.
Jymy kaatoi jälleen sarjakärjen kotisalissaan. Nyt Puijo oli vastaantulija.

Nurmon Jymyn lyömätön voitttoputki jatkuu kotisalissa. Kuopion Puijo Wolley joutui taipumaan lopulta tiukkojen vaiheiden jälkeen erin 3-1 (26–24, 25–18, 27-29, 27-25) nurmolaisille. Jymylle kotona voitto oli yhdestoista putkeen.

Ottelu ei noussut tasollisesti kovinkaan hyväksi. Molemmat joukkueet tekivät lukuisia virheitä, ja poissaolot niin kuopiolaisten kuin jymyläisten kokoonpanoissa näkyivät otteissa.

Puijo Wolleyn otteita sekoitti ottelussa vielä lisää avauserän lopussa sattunut ykköspassari Milla Hiekan loukkaantuminen. Vahvasti keskeltä läpi avauserän hyökänneen Puijon keskipeli väheni huomattavasti kapteeni Hiekan loukkaantumisen jälkeen. Jymykin nousi tappioasemasta erävoittoon Hiekan loukattuaan polveaan tilanteessa 18-21.

Jymy oli ratkaisuvaiheilla lopulta voittoerissä piirun verran parempi kuopiolaisia. Kotijoukkueen tärkeimmiksi lenkeiksi ratkaisuhetkillä nousivat tuttuun tapaan kapteeni Tanja Eteläaho ja hakkuri Maja Potpara.

Erät etenivät tasaisesti aina päätöspalloilla asti lukuun ottamatta ottelun toista erää. Jymyläisillä oli mahdollisuus lyödä ottelu jo erin 3-0 kotiin kolmannen erän useilla ottelupalloilla. Puijolaiset kuitenkin taistelivat kolmannen erän itselleen ja olivat lähellä viedä neljännenkin Kuopioon. Molemmilla joukkueilla oli jatkopalloihin edenneissä erissä mahdollisuus katkaista erä eräpallojen myötä. Jymy onnistui tässä kuopiolaisia paremmin useammin.

Ottelun taistelupariksi muodostui selkeästi joukkueiden hakkurit: Jymyn Maja Potpara tehtaili kotijoukkueelle tärkeitä pisteitä, kun taas Puijon nuori Nea Hämäläinen näytti laajaa lyöntitaitoaan läpi ottelun hienoilla suorituksilla. Jymylle kaikissa erissä kapteeni Tanja Eteläahon syöttövuorot olivat kullanarvoisen tärkeitä. Eteläaho tehtaili useita ässiä ja vaikeita syöttöjä ottelun aikana. Vierailijalta taas Tilda Oikarin syöttövuorot olivat Jymylle vaikeita läpi ottelun.

Kotitaika ei luo paineita Jymylle

Kuopion päävalmentaja Arttu Keränen oli pettynyt ottelun jälkeen.

- Passarimme Milla Hiekan loukkaantuminen sekoitti pelimme avauserän lopussa. Tarkoituksenamme oli hyökätä paljon keskeltä, mutta Hiekan loukkaantumisen jälkeen ei niitä saatu aikaiseksi lähes ollenkaan.

- Kyllä tällä hetkellä hatuttaa, enempään oli mahdollisuuksia. Jotain hyvää oli se, että saatiin väännettyä tiukasti, vaikka Hiekka puuttui avauserän loukkaantumisen jälkeen. Ratkaisuvaiheilla emme löytäneet rutiinia päättää palloja, vaikka paikkoja oli. Toisen kosketuksen suorituksemme jatkopalloissa olivat heikkoja, kommentoi Keränen.

Jymyn käskijä Kari Tuomela oli tyytyväinen vaikean treeniviikon jälkeen tulleeseen kotivoittoon sarjakärjessä.

- Tällaista sen pitää olla. Tiukkoja pelejä täytyy olla, joissa ei helppoja pisteitä tarjota. Treeniviikko oli vaikea sairastumisten vuoksi ja nuorten pelaajien vanhojen tanssien sekä penkkarien. Sairaana olleen keskitorjuja Tyynelän poissaolo näkyi. Keskeltä emme oikein saaneet tehoja. Toki vierailijaltakin puuttui keskitorjuja Laatikainen.

- Olen kuitenkin tyytyväinen, kun voitto saatiin. Kokeneiden pelaajien (Eteläaho ja Potpara) rooli oli tänään suuri. Potparan hyökkäyspelissä ja Eteläahon syöttönurkkauksessa.

- Kotitaiassa on sitä jotain. Se ei tuota meille paineita vaan on henkisesti meille tärkeä. Uskomme voittoon tiukoissakin hetkissä sen turvin, Tuomela päätti.

Palkitut

Maja Potpara, Nurmon Jymy

Nea Hämäläinen, Puijo Wolley (Kuopio)

Sarjataulukko

Linkin kautta: http://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2014a&sarja=N1&lohko=3

Seuraava kotiottelu

HUOMENNA!
Jymy – Nice Team (Joensuu)
Su 15.2. klo 19:00 Nurmohallilla

Tärkeät pisteet jaossa. Kyseessä viimeinen ylemmän jatkosarjan kotiottelu ennen pudotuspelejä.


Teksti: Antti Järvenpää