Jymylle kotietu pudotuspeleihin – Nice Team vastustajaksi

23.2.2015

Jymy koki tappion sunnuntaina Mestolle. Kotietu pudotuspeleissä on kuitenkin kova juttu. Nice Team asettuu vastaan puolivälierissä.
Sarjataulukko.

Jymyn sunnuntaina kokema tiukka tappio Mestolle erin 3-2 tarkoittaa sitä, että nurmolaiset kohtaavat tulevana viikonloppuna puolivälierissä Nice Teamin 1-sarjassa. Ottelusarjasta on odotettavissa äärimmäisen tiukka; ovathan joukkueet tasanneet voitot (2-2) keskenään tällä kaudella.

Nurmon Jymyn naisten 1-sarjajoukkue koki sunnuntaina tiukan vierastappion Tampereella Mestoa vastaan erin 3-2 (25-10, 18-25, 19-25, 25-22, 15-9). Täten nurmolaiset sijoittuivat tiukan ylemmän jatkosarjan neljänneksi ja saavat vastaansa puolivälierissä ylemmässä jatkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Nice Teamin Joensuusta tulevana viikonvaihteena. Joensuussa pelataan lauantaina ja sunnuntaina Nurmossa.

Mesto parempi niukasti

Tampereella avauserä oli kotijoukkueen juhlaa. Jymy ei saanut Meston konetta millään hyytymään ja erä menikin selkeästi tamperelaisille. Toisessa erässä Jymyn syöttöpeli lähti rullaamaan, ja Meston hyökkäyspeli alkoi kangerrella. Vierailija Jymy puolusti mainiosti, ja passari Julia Niemi pyöritti hyvää passipeliä. Parhaana palkittu Maja Potpara löi tehokkaasti.

Jymyllä samanlainen tahti jatkui myös kolmanteen erään, ja vierailija vei erävoiton pistein 19-25. Meston vaihdot toivat piristystä tamperelaisten peliin neljänteen erään. Erän ratkaisuvaiheilla nurmolaisittain tuomarin tuomiot menivät kotijoukkueen eduksi, ja erä kääntyi ratkaisuvaiheilla Tampereelle.

Viidennessä erässä kotijoukkueen paukut olivat syöty ja Mesto vei koko ottelun nimiinsä. Jymyltä paras oli Potpara, Meston ykkösenä palkittiin Sanna Häkkinen.

Mielenkiintoinen pudotuspelipari

Jymy ja Nice Team ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljästi, ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kahdesti toisensa. Voittoja on otettu niin koti- kuin vieraskentillä. Nice Team mursi Jymyn 11 ottelun pituisen kotitaian helmikuun puolivälissä kaatamalla Jymyn suoraan erin 0-3 Nurmohallilla.

Puolivälierissä Jymyllä on kotietu. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kahden ottelun sarjassa Jymy pelaa ratkaisevan ottelun sunnuntaina kotonaan. Otteluvoittojen mennessä tasan 1-1, pelataan lisäerä 15 pisteeseen. Sen voittaja jatkaa 1-sarjassa välieriin. Ottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina tulevana viikonvaihteena. Lauantaina avataan pelit Joensuussa. Sunnuntaina pelataan Nurmohallilla kello 19:00.