Ennakko: Jymy hakee välieräpaikkaa Nice Teamia vastaan

25.2.2015

Jymy-Nice Team-ottelupari on ennakkoon äärimmäisen tasainen.
Jymy-Nice Team-ottelupari on ennakkoon äärimmäisen tasainen.
Jymyn syöttöpelin on saatava Nice Teamin vastaanottopeliin horjuvuutta.
Jymyn syöttöpelin on saatava Nice Teamin vastaanottopeliin horjuvuutta.

OTTELUENNAKKO: Ennakkosuosikkia ei ole 1-sarjan puolivälieräsarjassa Jymyn ja Nice Teamin välillä. Jymylle joensuulaisjoukkue on kova haaste, jonka kaatamiseen vaaditaan hyvää syöttöpeliä.

Mielenkiintoisempaa otteluparia olisi tuskin voinut edes pyytää, kun Jymyn ja Nice Teamin välinen kohtaaminen 1-sarjan puolivälierissä sunnuntaina ratkesi. Joukkueet ovat tuttakin tutummat toisilleen ja molemmat tuntevat toistensa vahvuudet. Puolivälieräsarjassa päästään oitis testaamaan joukkueiden henkistä kovuutta: helppoja otteluita ei ole luvassa kummallekaan joukkueelle.

Ottelusarjassa pelataan kaksi ottelua, joista avauspeli lauantaina Joensuussa. Sunnuntaina jatketaan Nurmossa. Jos voitot ovat tasan 1-1, välittömästi sunnuntain ottelun päätteeksi pelataan ratkaiseva lisäerä 15 pisteeseen. Erän voittaja etenee välieriin.

Musta hevonen 

Nice Team oli alkukaudesta Jymyn lohko 1:sen kärkijoukkue. Joukkue tipahti kuitenkin päätöskierroksilla niukasti Puijon ja Jymyn taakse sarjataulukossa kolmanneksi. Jymy oli lopulta parempi joensuulaisia vain eräsuhteensa perusteella ja jatkoi ylempään jatkosarjaan yksi aloituspiste taskussaan.

Vuodenvaihteessa joensuulaiset kokivat pahan takaiskun, kun yleispelaaja Taru Alho siirtyi Ruotsin liigaan. Sarjan kovimpiin pelaajiin lukeutuvan Alhon jättämä aukko näkyi väistämättä joensuulaisten pelissä ylemmässä jatkosarjassa, mikä tuloksellisesti ei sujunut Nice Teamilta odotetunlaisesti.

Alhon korvaajaksi pestattiin helmikuun alussa Saina Secka, joka on kerännyt kahdeksan kauden verran kokemusta liigapeleistäkin. Pelityylit Seckalla ja Alholla ovat kuitenkin täysin erilaiset. Kun Alhon suurimmat vahvuudet ovat kovassa hyökkäyspelissä, Secka tuo Nice Teamin hihapeliin rutkasti lisävoimaa unohtamatta taitavaa hyökkäyspelaamista.

Uuden pelaajan sisäänajaminen on jouduttu tehdä tiiviseen tahtiin ylemmän jatkosarjan otteluiden aikana. Kun Secka on tullut nyt tutummaksi joukkueensa kanssa ja kuviot alkavat löytyä, voi hyvin perustella, että Nice Teamin potentiaali on suurempi kuin ylempi jatkosarja tuloksellisesti antaa odottaa. Mustaksi hevoseksi joukkuetta voisi täten tituleerata.

Keskihyökkäyspeli saatava kuriin

Joensuulaiset voittavat ja häviävät pitkälti keskipelinsä myötä. Nice Teamin keskikaluston muodostavat liigakokemusta omaavat Hanna Härkänen (156 liigaottelua) ja Saara Tikka (125 liigaottelua). Sarjan pelätyin keskihyökkäyskaksikko on saatava kuriin, mikäli Jymy mielii jatkaa pelejään välierissä.

Nice Teamin vastaanottoon on nurmolaisten iskettävä syöttöpelillään. Ottelusarja tuleekin ratkeamaan syöttönurkassa pitkälti. Jos Jymy onnistuu horjuttamaan joensuulaisten viime aikoina hyvässä vireessä ollutta hihapeliä, Nice Teamin kokenut passari Anni-Leena Mäki-Valtarin tehtävä vaikeutuu huomattavasti keskipelin suhteen.

Seckan liittyminen joensuulaisten riveihin toi vastaanottopelaamiseen lisää tarkkuutta Nice Teamillä, ja se on näkynyt hyvissä keskihyökkäystehoissa. Kun Nice Team mursi Jymyn kotitaian, joensuulaisten vastaanottopeli hiveli silmiä keskipelin kanssa. Syöttö-vastaanottopelaaminen on täten ottelusarjan kulmakivi molempien joukkueiden kannalta.

Tiivis ottelutahti

Kun lauantaina pilliin vihelletään kello 18 Joensuussa, hieman päälle vuorokausi myöhemmin 500km toisaalla jatketaan pelejä. Ottelusarja koettelee molempien joukkueiden kestävyyttä todenteolla.

Molemmilla joukkueilla on kokemusta tuplaviikonlopun rasituksista. Joensuulaiset pelasivat jopa kolmen ottelun rupeaman viikonlopun aikana muutama viikko sitten. Tuolloin sunnuntain ottelussa joukkue ylsi parhaimpaan suoritukseensa murtaen Jymyn kotitaian erin 0-3. Jymylläkin toki hyviä tuloksia tuplaviikonlopun otteluista on, pääsääntöisesti joukkue on pelannut voitokkaasti tuplapelit.

Seuraa häntä: Nice Teamin passari Anni-Leena Mäki-Valtari heitteli toisesta kosketuksesta edellisessä kohtaamisessa useita kertoja pallon Jymyn puolelle. 158 liigaottelun kokemus näkyy otteissa: passit ovat siellä missä pitääkin.

Oho! Joensuussa ei ole naisten pudotuspelilentistä 1-sarjassa nähty sitten jo kuopatun Joensuun Prihojen liigasta putoamisen jälkeen kauden 2007-2008 päätteeksi. 

Naisten 1-sarja, puolivälierä
Jymy - Nice Team
su 1.3. klo 19:00 Nurmohallilla


Teksti: Antti Järvenpää