Jymy historiallisesti 1-sarjassa välieriin

1.3.2015 klo 22:01

Pauliina Vilppola pelasi upean pelin Nice Teamia vastaan ollen Jymyn paras.

Nurmon Jymyn naiset jatkavat 1-sarjan välierissä kauttaan. Nice Team kaatui puolivälierissä voitoin 2-0. Sunnuntaina Jymy voitti kotonaan erin 3-1 joensuulaiset. Välierissä vastaan asettuu Helsinki Volley.

Jymy eteni käskijänsä Kari Tuomelan johdolla ensimmäistä kertaa välieriin lentopallon naisten 1-sarjassa kaatamalla sunnuntaina kotiottelussa tiukkojen vaiheiden jälkeen Nice Teamin erin 3-1 (25-22, 25-10, 26-28, 25-23).

- Olen neljättätoista kertaa valmentajana pudotuspeleissä ja aina tämä on yhtä jännittävää. Välieräpaikka on joukkueelle iso juttu; saavutimme sen ensimmäistä kertaa, Tuomela totesi ottelun päätteeksi helpottuneena.

Virherikas ottelu

Helpoksi Jymyn iltapuhde ei muodostunut, vaikka toisessa erässä kotijokkue pöllytti Nice Teamia pistein 25-10. Vaiherikas ottelu sisälsi molempien joukkueiden osalta sekä hyvät että huonot hetket. Ainoastaan ottelun avauserä oli joukkueiden välillä pelillisesti hyvää taistelua, jossa jokainen pallo piti voittaa omien hyvien suoritusten kautta.

Jymy onnistui avauserän syöttöpelissään mainiosti ja Maja Potpara takoi palloja tehokkaasti lattiaan. Toisessa erässä joensuulaiset tehtailivat virheitä urakalla: peräti 17 virhettä kirjattiin lopulta vierailijalle 35 pisteen pituisessa erässä.

Pitkän erätauon jälkeen Nice Team löysi peliinsä paremman vaihteen. Hanna Härkänen löi keskeltä tehokkaasti ja ahdisteli muutenkin läpi ottelun jymyläispuolustusta kovilla hyökkäyksillään. Härkänen oli ainut joensuulaispelaaja, joka pelasi läpi ottelun hyvin.

Jymy johti 3. erää parhaimmillaan 17-9-pistein, mutta niin vain joensuulaiset tulivat selvittäen myös yhden kotijoukkueen ottelupallon ja veivät erän nimiinsä 26-28 lukemin. Jymyn ei tilastollisesti olisi edes kuulunut voittaa erää; joukkue teki 18 oma virhettä erässä. Lentopallo-oppaissa se tarkoittaa oitis erätappiota.

Myös ottelun neljäs erä olisi kaikkien lentopallo-oppaiden mukaan pitänyt mennä Joensuuhun. Jymyn 16 virhettä Nice Teamin kolmea vastaan olisi kaiken järjen mukaan tarkoittanut joensuulaisille selkeää erävoittoa. Toisin kävi ja Jymy käänsi erän vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen itselleen ja otti välieräpaikan. Kapteeni Tanja Eteläaho teki erään huimat 12 pistettä.

Ottelun paras pistenainen Jymyltä oli hakkuri Maja Potpara 23 pisteellään. Kapteeni Eteläaho tehtaili 22 pistettä.

Jymy ensimmäistä kertaa välieriin

Jymyn voitto Nice Teamista tarkoitti välieräpaikkaa, joka on nurmolaisille ensimmäinen. Viime vuonna joukkue tippui puolivälierissä Helsinki Volleyta vastaan.

Kari Tuomela sai jännittää suojattiensa otteita läpi pelin.

- Jännäksihän tämä tänään meni, mutta juuri tiukkaa ja tasaista vääntöä näiden otteluiden täytyykin olla.

- Meillä oli hyvä ote, mutta sieltä vain jostain vastustaja kaivoi itsensä takaisin peliin. Pitkän erätauon jälkeen pelattiin tiukkaa lentopalloa, mikä on parasta pudotuspeleissä. Hyvä syöttöpeli ratkaisi ottelun meille. Mahtava yleisö oli tukenamme myös, Tuomela kertaili.

Tuomela uskoo hesalaisten kaatuvan

Jymyn vastustajaksi välierissä asettuu Helsinki Volley. Tuomela uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin.

- Helsinki Volley on tasainen hyvä joukkue, josta kaikki pelaajat kykenevät ratkaisemaan otteluita. Joukkue ei kaadu yhteen pelaajaan.

- Voitimme he kotonamme hyvällä taktisella pelillä, ja uskon samanlaiseen tulokseen jälleen. Viime vuonna tipuimme pudotuspeleissä helsinkiläisiä vastaan. Nyt näen, että meillä on kovempi halu edetä jatkoon ja revanssi kiiltää silmissä, Tuomela sanoi päättäväisesti välieräsarjaa ennakoiden.

Jymy kohtaa Helsinki Volleyn ensi viikonvaihteessa sekä kotonaan että vieraissa. Pelipäivät selviävät viikon aikana. Todennäköisesti lauantaina pelataan Nurmohallissa välieräsarjan avausosa.

Palkitut

Hanna Härkänen, Nice Team

Pauliina Vilppola, Jymy

Puolivälierien tulokset ja välieräparit

• HEL Volley – Ankkurit: Helsinki Volley voitti molemmat ottelut (0-3, 3-0). Helsinki otteluvoitoin 2-0 välieriin.
  • Puijo – LP Vampula: Puijo voitti molemmat ottelut (1-3, 3-0). Puijo otteluvoitoin 2-0 välieriin.
  • Mesto – Viesti: Mesto voitti molemmat ottelut (0-3, 3-1). Mesto otteluvoitoin 2-0 välieriin.
  • Jymy – Nice Team: Jymy voitti molemmat ottelut (1-3, 3-1). Jymy otteluvoitoin 2-0 välieriin.

Välierissä otteluparit ovat HEL Volley – Jymy ja Mesto – Puijo.

Teksti: Antti Järvenpää