B-poikien Aluemestaruuslopputurnaus, raportti

9.3.2015

Turnauksen tärkeimpiä toimintoja: kahvio
Tärkeitä miehiä tärkeässä kokouksessa: turnauksen tekninen palaveri. Laihian valmentaja on näköjään jo tässä vaiheessa varma menestyksestään...
Kuortaneen pojat mitaleineen ja pokaaleineen.
Luja lyö, Jymy rakentanut seinää eteen.
Ehkä jo vähän voi hymyilläkin tässä vaiheessa...
Lujan kapteenilla vielä pieni punttireeni kisan jälkeen. Pokaali painona.

B-poikien AM-lopputurnaus, 7.3. Ritolahalli

NJ98 järjesti B-poikien aluemestaruusturnauksen lauantaina 7.3. Ritolahallilla.
Turnauksessa oli yhteensä kuusi joukkuetta. A-lohkossa pelasi kisojen ennakkosuosikki Laihian Luja ja Alahärmän kisasta kaksi joukkuetta. B-lohkossa järjestäjäseurasta 98- ja 99-pojat sekä Kuortaneen Lentopallo.

Alkulohkojen pelit
A-lohkossa Laihia vei odotetun selkeästi voitot molemmista AK:n joukkueista. AK2 sai 12 ja 11 pistettä. AK1 10 ja 16.
Härmän keskinäinen peli meni jännäksi, kun 2-joukkue vei ekan erän 25-20. AK1 teki toiseen erään odotettuja muutoksia ilmeisesti lähemmäksi vakiorosteriaan ja voitti seuraavan erän samoin numeroin. Pikkuerä myös odotetusti AK1:lle 15-10. Mutta ilmaiseksi AK2 ei voittoa antanut. Molemmissa joukkueissa hyvin liikkuvaa puolustusta.

B-lohko alkoi Jymyn sisäisellä taistelulla. Ja meinasi käydä samoin, kuin AK:n vastaavassa. NJ99 haastoi NJ98:a ihan kiitettävästi. Nuoremmat olivat selkeästi valmiimpia taistelemaan. 98 meinasi unohtaa, että kunnolla pitää pelata, eikä vain odotella, josko saisimme enemmän pinnoja. Erien lopussa otteemme olivat terävämpiä. Eka erä 25-19 ja toinen selkeämmin, 25-17 98:lle.
Seuraavaksi 98:a vastaan asettui KuLePa. 99-peli toimi hyvänä herättäjänä meille tähän turnaukseen ja nyt peli rupesi kulkemaan uomissaan. Ei suurempaa hätää ollut juuri missään vaiheessa ekassa erässä ja selkeä voitto 25-13. Toiseen erään KuLePa heräsi paremmin ja vastaavasti 98:lla ehkä liikaa hyvän olon tunnetta oli livahtanut puseroon, mutta sekin voitettiin 25-20. Kuortaneelta puuttui Lännen 1-joukkueessakin pelannut keskari Sampo Seppä. Tämä lienee hieman vaikuttanut.
Lohkon viimeisessä pelissä NJ99 vs. KuLePa. Ekassa erässä "pikkujymyt" olivat hyvin mukana, mutta lopussa muutama virhe ja Kuortane repäisi eroa. Toisen erän alkuun 99:llä liian pitkä musta hetki ja näin 2-0 voitto Kuortaneelle. Eräpisteet 25-19 ja 25-15.

Välierät
A-lohko ykkönen, Luja sai vastaansa KuLePa:n. Laihia jatkoi vahvaa esitystä ja kaatoi Kuortaneen 2:ssa erässä: 25-17 ja 25-18.
Toisessa välieräparissa kohtasivat NJ98 ja AK1. Kovasti Kisa koitti kiskoa kuulaa kenttään (oho, vähä niinkuin runo tähän.. ;-). Mutta isommat Jymyt olivat saaneet myös torjunnan ja muunkin puolustuksen kuosiin. Ja syöttö- ja muu hyökkäys toimi ok. Näin molemmat erät selkeästi NJ98:lle: 25-13 ja 25-18.

Lopulliset sijoituspelit
5-6 -sijoista pelasivat NJ99 ja AK2. Eka erä oli jo vahvasti 99:n hallinnassa. "Eräpallon aattona" olivat vielä 4 pinnaa johdossa, mutta "kaverin aikalisä kaiken muuttaa voi". Ja niin AK2 kiri vielä ohi, 24-26. Mutta ei kuitenkaan koko ottelua, vaan tästä 99 ryhdistäytyi ja voitti 2. erän oikein reilusti 25-13. Ja pikkueränkin melkein samassa suhteessa, 15-8.

Pronssipeli
KuLePa ja AK1 taistelivat pronssista. Tilastojen mukaan siitä piti tulla tiukka peli. Ja niinhän se olikin. Eka erä KuLePa:lle 25-23. Toinen erä yhtä tiukkaa väääntöä, tällä kertaa AK:lle 26-24. Monesti pikkuerä ratkeaa siihen, kumpi saa hyvän startin erään ja sitten toinen ei ehdi saamaan kiriä päälle ajoissa. Tällä kertaa KuLePa:lla oli parempi pito tossuissa ja näin kaasutteli erän ja pronssimitalien voittoon pistein 15-9.

Kultapeli
Finaalissa kohtasivat vanhat kiist(o/a)kumppanit NJ98 ja Laihian Luja. Lujalla oli tässä turnauksessa vakikalustosta poissa kaksi keskaria, joka hieman aiheutti kokoonpanosäätöjä. Mutta ei hätää; rannikolta oli jostain ihmekätköstä löytynyt urheilullinen nuorukainen, joka vasta tälle kaudelle oli aloittanut lentopallon aktiiviharrastuksen. Ja oli nyt ensimmäisissä virallisissa peleissä. Ja hommaa hoiti ihan pois tiehensä. Tässä osoitus siitä, että jos on muuten urheilullinen, niin voi  myöhemminkin aloittaa lajin harrastamisen. Oskar Bodman seurantaan.
Finaalipelissä oli NJ98:lla momentuminsa varsinkin ekassa erässä, jota ei kuitenkaan osattu käyttää. Olimme pitkään 4-5 pinnan karkumatkalla. Lujan valmentajalta jäätävä ratkaisu, kun johdimme 21-16: toinen aikalisä. Sen jälkeen meillä pieni notkahdus ja niin vain sitkeästi Luja jatkoi erävoittoon 25-23... Toisessakin erässä olimme vielä 15-11 johtoasemassa. Sitten tuli NJ98:llekin keskarimurheita, niin kuin lähes jokaisella turnauksen joukkueella oli: Korpeisen Eetu loukkasi polvensa pelatessaan suosikkipaikallaan II:ssa. Onneksi harvalukuisessa vaihtomihistössämme on keskari, joten pystyimme pelaamaan loppuun lähes suunnitellusti. Vain se erävoitto jäi puuttumaan.. Lopussa Laihian syöttö- ja hyökkäyspeli säilyi hyvällä tasolla ja meillä enemmän vaihtelua. Näin Lujalle toinen erä 25-22 ja kultamitalit ansaitusti kaulaan.

Konaisuudessaan turnaus meni aika lailla sarjan ranking-tilanteen mukaan. Luja on pysynyt tasaisesti SM-sarjan B-poolin tasolla. AK1, KuLePa ja NJ98 ovat olleet vuorollaan D- ja C-pooleissa. Ilahduttavasti meidän joukkue on saanut peliä kehitettyä ja haastoimme kunnolla alueen kärkijoukkuetta.
Erään tarkkailijan mukaan pojat ovat myös oppineet nauttimaan hyvistä suorituksista ja pisteelle keräännytään rinkiin. Ja epäonnistumisellekin lohtuläpsyt. Tähän pitää kyllä puuttua ;-)
Hopia ei oo häpiä! Tästä on hyvä jatkaa välieräturnaukseen.