Turnausraportti - NJ98 Bp välieräturnaus, 21.3.2015

23.3.2015

B-poikien välierälohko C:n turnauksen järjesti Vilppulan Tähti Mäntän liikuntasalissa. Tähden ja NJ98:n lisäksi mukana olivat Kuortaneen Lentopallo ja Tähti-Volley Sodankylästä. Meiltä oli pelaaja loukkaantunut AM-turnauksessa, joten 7 pelaajaa oli listalla. Se 8. oli tällä kertaa huoltajan roolissa. Hiukan naftisti on siis miehistöä, mutta näillä oli mentävä...

Ekassa pelissä vastassa oli Tähti-Volley, jota vastaan ei ole aikaisemmin pelattu, kuin ehkä joskus Powerissa. Joukkue on sarjassa seilannut pohjoisen D- ja E-poolin välillä. Välieräturnaukseen se pääsi, kun yläpuolelta oli yli-ikäisiä pelaajia käyttäneet joukkueita suljettu pois. Ennakkoon piti olla ns. helppo vastus. Ja sehän on väärää ajattelua. Meidän pojilla kestikin hetken, ennen kuin päästiin lähemmäs omaa tasoa. Eka erä kaasuteltiin lopussa voittoon. Toista erää hallittiin paremmin ja lopussa pieniä peluutusvaihdoksia kokeiltiin, jolloin TäVo pääsi vähän rokottamaan.

Seuraavaksi peli Kuortanetta vastaan oli varsinainen päivän kulminaatiopiste Jymylle. AM-turnauksessa voitettiin Kulepa suht vahvasti. Mutta nyt se oli saanut vakikeskarin (Sampo Seppä) takaisin riviin ja näin vakiorosterin käyttöön. Kulepa oli ekassa pelissään Vilppulaa vastaan ahdistellut toisessa erässä jopa jatkopalloille. Siitä varmaan saivat vahvistusta, että peli on kuosissa. Ekassa erässä Jymy oli pitkään niskan päällä. Näytti jo siltä, että meidänkin peli on kuosissa. Sitten lopussa liiankin tutuksi tullut liian pitkä musta hetki ja kaveri kiri erävoittoon 22-25. Toisessa erässä hieman tasaisempaa vääntöä, mutta aivan lopussa puristettiin erävoittoon 2:n pisteen erolla 25-23. Monesti on todettu, että pikkuerälle mennessä toisen erän voittaja on vahvoilla. Mutta se "sääntö" ei pitänyt nyt paikkansa. Tosi huono alku 3. erään ja Kulepa taisi olla jo 8-3 johdossa, kun puolta vaihdettiin. Pojilta oli usko mennyt tekemiseen ja erä Kulepalle 8-15... Kulepan syöttö oli parempaa. Keskihyökkäykset purivat. Tai itse asiassa pudotus tyhjään paikkaan. Samoin tsekit 4-paikalta jäivät hakematta turhan usein.

Tämän jälkeen oli kahden pelin mittainen tauko. Viimeinen peli oli Vilppulaa vastaan. Valmentaja muistutti, että irtoerän ansiosta 2-1 voitto riittäsi nostamaan  turnauksessa toiseksi. Mutta pojat eivät olleet valmiita tekemään historiaa ja voittamaan Vilppulaa. Isäntäjoukkueella oli jo finaalipaikka taskussa, mutta eivät halunneet päättää turnausta huonolla pelillä. Ekassa erässä vielä oltiin mukana taistelussa, mutta siinäkin lopuksi eväät loppuivat. Toisessa erässä Vilppula pääasiassa syötti Jymyn kumoon ja loppu oli pelailua.

Lopulta turnauksen järjestys oli selkeä. Vilppula ei antanut erääkään. Kulepan voitto Jymystä ei ollut aivan sattumaa; he saivat enemmän pisteitä Vilppulalta ja Tähti-Volleyltä, kuin Jymy. Ja voittihan he meidät aikaisemmassa pooliturnauksessa.
Suurin odotuksin turnaukseen lähdettiin, mutta tulosta ei tullut. Toisaalta joukkueemme on sarjassa seilannut C- ja D-poolin väliä, joten eihän se lopulta suuri yllätys ole, että pudottiin pois finaaliturnauksen ulkopuolelle.

Jymyn molemmilla joukkueilla on tällä kaudella vielä lopullinen sijoitusturnaus, sijat 13-18.

/MVa