Jymyn tytöillä menestyksekäs viikonloppu E-tyttöjen tiikerisarjan lopputurnauksessa !!

14.4.2015

Mennyt sunnuntai alkoi tavanomaista kiireisemmin jo varhaisina hetkinä, kun meillä oli järjestelyvastuu 12 joukkueen  lopputurnauksessa. Ei muutakuin uniset tytöt puoliväkisin autoon ennen puolta kasia ja suuntana Peräseinäjoen Ritola-halli. Kasilta halliin sisälle ja samantien hihat heilumaan paikkojen kuntoon saattamiseksi. Onneksi harjoitusryhmämme vanhemmat ovat huippu energistä ja aktiivista väkeä, joten kaikki jälleen kerran valmiina ennen klo 08.45, jolloin järjestimme paikalle saapuneille joukkueille valmentajineen lyhyen tervetuliaisseremonian.

Valmentajapalaverissa mukana iso joukko kauden aikana sarjassa tutuksi tulleita kasvoja. Hyvässä yhteisymmärryksessä sovimme, että päivän teemana ja tavoitteena järjestää paikalla oleville joukkueille mukava ja iloinen lentopallon täyteinen päivä. Ja siinä mielestämme onnistuimme yhdessä tosi hyvin. Esimerkkinä näiden nuorten mahdollisten tulevien aikojen tuomareiden päätöksiin ei puututtu tai päätöksistä purnattu kertaakaan pelaavien joukkueiden / valmentajien toimesta. Yhdessä tai kahdessa pelisessiossa katsomossa olevat aikuiset meinasivat hiukan sekaantua, mutta järjestäjien toimesta nekin vuodatukset tyrehdytettiin nopeaan tahtiin. Olimme järjestäneet myös buffet-tyyppisen ruokailun tiloihin, joka saikin osakseen suurta kiitosta. Kaikki joukkueet pääsivät hetkeksi ruuan pariin rauhoittumaan, pois pelikenttien vauhdikkaasta menosta ja hälinästä. Myös perinteinen kahvio toiminnassa koko päivän ja olivatpa vanhemmat vielä jaksaneet järjestää arpajaispöydänkin paikalle.

Pelit käyntiin 9.30. Alkusarja pelattiin neljässä kolmen joukkueen lohkossa, lohkovoittajiksi kevään viimeisen poolin neljän kärki. Meiltä kolme joukkuetta ja Kauhajoen Karhun Pandat. Kauhajoen Karhun kahdelle nuorelle valkkutytölle iso hatunnosto, Ovat tehneet mahtavaa työtä pelaajiensa kanssa kauden aikana ja saaneet joukkueen todella huimaan iskuun.
Lohkovoittajilta perinteisesti ristikkäis-ottelut väliin ja seuraavana vuorossa puolivälierät. Siinä Jymyläiset taas voitokkaita kaikilla kolmella -05 joukkueellaan, mutta yksi yllätys nähtiin tässäkin kierroksessa. Laihian Lujan Leijonat ottivat nousujohteisella pelillään voiton Kauhajoesta ja pelasivat näin itsensä neljän parhaan sakkiin !!

Välierissä olikin jo sitten katsojille jännitettävää, nähtiin kaksi niin tasaista kolmen erän vääntöä, jossa jännitys säilyi kolmansien erien kalkkiviivoille saakka. Välierissä vastakkain NJ-Komeetat / NJ-Taifuunit sekä NJ Syklonit / Laihian Luja Leijonat. Välierissä silmiinpistävää ja aiheutti vähän hämmennystä yleisössä, kun allekirjoittanut ja Terhi Yli-Mannila  ( Komeetat vs Taifuunit ) jääväsimme itsemme ko. pelin valmennuksesta ja koutsin hommat pelissä hoitivat todella hienosti Jymyn nuoret lupaukset Haapojan Eveliina ja Vierulan Eerika. Nooh, itse pelit tietenkin todella jänskät ja tasaväkiset ja pallo poltteli sormissa jokaisella joukkueella, totutusti molemmat pelit kolmeen erään ja lopulta tiensä finaaliin raivasivat NJ Komeetat ja Laihian Luja Leijonat. Pronssiotteluun jatkoivat Nj Taifuunit ja Nj Syklonit.

Pronssiottelussa Taifuunit käänsivät ottelun voitokseen kahdessa erässä, hyvä peli-ilme läpi pelin kummallakin.

Finaalissa olikin sitten tunnetta ja latausta vaikka muille jakaa, Jälkeenpäin on tullut vanhemmilta kommentteja, että oli ihan pakko välillä käydä käytävätiloissa "kuivattelemassa hikeä", kun peli oli niin hermoja raastavaa ja tuntui, että  kohta kyllä katkee verisuoni päästä !!!! Eka erä kotijoukkueelle 25-23, toinen erä Laihialle 22-25. Kolmas erä, no huh huh, Kotijoukkue johdossa 14- 7 ja sitten alkoi todella painajaismainen loppu erä , kotijoukkueella kuusi ottelupalloa ja Laihia tulee rinnalle ja OHI !!!!!. Tilanne jo 16-17 Laihialle, mutta vielä siitä Komeetat tasoihin ja yhdellä ohi, tilanne 18-17 meille. Koko hallissa aivan JÄÄTÄVÄ tunnelma ja aivan hiirenhiljaista........Komeetat syöttää, Laihia hyvällä nostolla hyökkäystä rakentamaan.....hyökkäys ....komeetat puolustaa tarkasti pallon passarille...hyökkäys Laihian pelaajien väliin....kaksi pelaajaa nostamaan......pientä häpläystä.... ja PALLO KENTTÄÄN ja sitten h...tti irti. Voi sitä riemua, kun ottelu lopulta kotijoukkueelle todella hermojaraastavan kolmannen erän lopun jälkeen. Onnittelut vielä kertaalleen myös Laihian Lujan Leijonille, joka pelasi todella upean nousujohteisen turnauksen ja pokkasivat todella ansaitun hopeamitalin kotiinviemisiksi ja tottakai onnittelut myös NJ Komeetoille, jotka jaksoivat uskoa omaan tekemiseensä ja heikollakin hetkellä jaksoivat tsempata toisiaan ja siitä saavutuksena aluemestaruus ja kultamitalit kaulaan !!!!

Turnauksen neljän kärki: 1. NJ Komeetat  2. Laihian Luja Leijonat  3. NJ Taifuunit  4. NJ Syklonit.

Erityiskiitos vielä kaikille järjestelyissä auttaneille vanhemmille, Pihlajamäen Arille hienosti hoidetusta tulospalvelusta, Evelle ja Eerikalle valmennus avusta, koko valmennustiimillemme ongelmitta sujuneesta kellon ympäryksen mittaisesta ottelurupeamasta ja kaikille muillekin, jotka olitte panoksellanne auttamassa mahtavasti sujuneessa turnauksessa !!!!!

Vesku