Turnausraportti: 18.4. Ritolahalli, B-pojat sijoitusturnaus 13-18

20.4.2015

Viikonloppuna pelattiin Ritolahallilla B-poikien sijoitusturnaus, sijat 13-18. Täällä olivat siis ne kuusi joukkuetta, jotka välieräturnauksista eivät päässeet Rovaniemen finaaliturnaukseen.

Ensin pelattiin kolmen joukkueen alkulohkot.
Lohkossa 1 pelasivat Sodankylän Tähti Volley, Kempeleen Lentopallo ja Alahärmän Kisa. Tämä oli tasainen lohko ja kaikille tuli yksi voitto. Kempele oli saanut AK:lta yhden irtoerän näin nousten lohkon ykköseksi ja AK jäi viimeiseksi.

Lohkossa 2 pelasivat molemmat Jymyn joukkueet NJ98 ja NJ99 sekä Loimaan Jankko. Ekassa pelissä "pikku-Jymyt" onnistuivat ottamaan Jankolta tiukassa erässä jatkopalloilla erävoiton. Tätä ei ole usein tapahtunut näiden joukkueiden välillä. Toisen erän loppuun asti ei paukut riittäneet. Myös ratkaiseva 3. eräkin selkeästi Loimaalle. Toisessa pelissä pääsi myös turnausjärjestäjä NJ98 kentälle ja vastassa saman seuran nuorempi versio. 99 ei ollut jäänyt äskeistä tappiotaan ihmettelemään, vaan hyvällä asenteella tuli peliin. Monesti seurojen sisäiset tai naapuriseurojen väliset pelit ovat tiukkoja ja niin nytkin. Ekan erän hoiti 98 kotiin niukahkosti 25-21. Ehkä 98 luuli, että toinen erä hoidetaan niinkuin ennenkin...mutta asenne ratkaisi ja sitä 99:ltä löytyi. Toisessa erässä tehtiin sitten historiaa, NJ99 voitti ekan kerran erän 98:lta sarjapelissä, 25-22 99:lle! 3. erään viimein heräsi NJ98:kin. Jos sekin olisi hävitty, olis saattanut kutsua alemmat sijoituspelit... Onneksi rupesi rutiinia suorituksiin löytymään (harjoittelun keventäminen ei näköjään ollut eduksi ;-) ) ja niin 3. erä voitettiin 15-9. Lohkovoitto ratkesi NJ98:n ja Jankon välisessä pelissä. Tässä pelissä 98-pojat sitten jatkoivat turnausisännän vieraanvaraisuutta: virheiden sävyttämää peliä molemmin puolin, mutta kyllä NJ98 virhetilastossa oli selkeästi "johdossa". Jälleen historiaa (NJ98:n avustuksella) ja näin Jankko vei ekan erän 25-19. Tauolla valmentajan ei tarvinnut paljon selitellä termejä "herääminen", "oma peli", "osaatte kyllä"... Näytti siltä, että ekassa erässä meidän kuusikko oli "varjojen mailla". Sitten toisessa erässä näytti siltä, että koko kuusikon tilalle tuli "varjokuusikko", joka sytytti valot! Lähes kaikki onnistui Jymyllä: 25-4 meille! Ei muistu mieleen, koska näin suurella erolla olisimme erää voitettu sarjapelissä. Meiltä taisi 3 jätkää käydä syöttämässä. Syöttöruudussa siis pitkiä putkia onnistuneita syöttöjä (joka sinänsä on jo erikoista). Ässiä tuli lukuisia. Omia virheitä...ehkä 2 tai vähemmän. Jankon pelaajatkaan eivät meinanneet uskoa, että mitä on tapahtumassa... 3. erään Jankko tuli takaisin omana itsenään ja peli "normalisoitui". Ihan kunnon taisteluakin välillä, mutta johtoasemassa mentiin alusta loppuun, erä 15-12 Jymylle.

Seuraavaksi oli lohkojen ykkösten ja kakkosten ristikkäisottelut. NJ98 sai vastaan 1-lohkosta Tähti Volleyn. Lapin pojat haastoivat ihan kiitettävästi NJ98:n jo välieräturnauksessa. Tällä kertaa eka erä meni ihan mukavasti Jymyn hallinnassa, 25-16. Toisessa erässä rupesi hiukan väsy näkymään, kun pelattiin 3. peliä putkeen. Niin NJ:llä, kuin TäVo:llakin oli vain 6 pelaajaa turnauksessa, joten vaihtopenkiltä ei ollut muuta apua saatavilla, kuin "jaksaa, jaksaa!". TäVo:lla oli ollut yhden pelin tauko ja jaksoivat 2. erässä pidemmälle pysyä kannoilla. Aikalisällä valmentaja muistutti, että tämän pelin voitolla saadaan pelin mittainen tauko. "Ai niin, joo" ja sitten pojat voittivat erän 25-21. Toisessa otteluparissa Kempele oli voittanut Jankon 2-0. Eka erä oli tiukempi.

NJ98 sai siis kaivatun tankkaus/lepotauon. Sen aikana ristikkäispelien häviäjät, TäVo ja Jankko pelasivat sijoista 15-16 ja toisella kentällä lohkokolmoset, NJ99 ja AK sijoista 17-18. Jankolla oli selvästi enemmän virtaa tähän peliin ja sen sijaan Sodankylän pojat näköjään kaipasivat jo takaisin Lapin hangille. Jankolle selvä 2-0 voitto ja lopullinen sijoitus sarjassa 15. TäVo 16. NJ99 ja AK siis kisasivat sijoista 17-18. Sarjassa aikaisempi kohtaaminen oli ollut 3:n erän peli, jossa oli menty jatkopalloille. Silloin Ak oli voittanut. Nytkin piti mennä lisäerälle. Ekan erän NJ oli hävinnyt selkeähkösti ja toisen voittanut hyvän väännön jälkeen. Tasaisesti puolelta toiselle oli mennyt 3. erä ja viimein jatkopalloilla NJ99 voitti! Myös 99:llä oli ollut vain 6 pelaajaa mukana, mutta onneksi välissä oli ollut 2 pelin tauko, joten akut oli ehditty ladata.

Viimeisenä pelinä oli NJ98:n ja Kempeleen välinen peli sijoista 13-14. Kempeleen kansa oli tiukka kohtaaminen 2. kierroksella C-poolissa. Voitimme 2-1. Muistatteko vielä, kun saimme 25-4 erävoiton alkulohkossa? Kempele oli pistänyt paremmaksi: 25-3 voitto TäVo:sta! Ennakkoon ajateltuna siis päivän "hankalin peli". Mutta jälleen piti yllättyä. Tämä oli itseasiassa päivän ehjin peli NJ98:lta. Toki Kempelettä vastaan pitää pelata hyvällä tasolla, mutta siinä myös onnistuttiin. Erien alkuun saatiin tehtyä muutaman pisteen kaula ja se saatiin pidettyä loppuun asti. Eka erä 25-17, toinen 25-21 NJ98:lle!
Lopullinen sijoitus meille 13, Kempele 14.

Kauden osalta hieman jäimme tavoitteesta. Mutta ihan mukava oli kausi päättää voittoihin.

Isot kiitokset turnauksen järjestelyihin osallistuneille!
NJ98:n osalta tämä taisi olla viimeinen kausi tässä muodossa. Yksi lähtee vuodeksi etelän (tai jonkun ilmansuunnan) leirille, yksi jättää kakkoslajin eli lentiksen jne...
Pojat ovat A-ikäisiä ensi kaudella. Katsotaan, minkälainen kokonaisuus ensi kaudelle keksitään...

Poweriin mennään yhdessä NJ99:n kanssa. Tavataan kesäkuulla Seinäjoen ulkosatamassa, Vaasassa ;-) !