Jymyn naiset valmistautuvat jo kauteen

2.6.2015 klo 16:00

Jymyn naisten treenit ovat alkaneet mallikkaasti.
Jymyn naisten treenit ovat alkaneet mallikkaasti.

Nurmon Jymyn naisten 1-sarjajoukkue aloitti kesätreeninsä jo toukokuun alussa. Joukkue on vahvistumassa viime kaudesta. Liiga16-projektin päätöksen tavoite, liiganousu, on joukkueen tähtäimessä.

- Viime kauden loppu harmittaa vieläkin. Kaikki oli meidän omissa käsissä, mutta pienet asiat ratkaisivat tuolloin finaalipaikan Helsinki Volleylle. Ensi kauteen lähdetään entistä nälkäisempänä, sanoo 30. kautensa valmentajana aloittava Kari Tuomela.

Tuomela jatkaa Jymyn päävalmentajana myös tulevalla kaudella. Hän on valmentanut Jymyä vuodesta 2007 lähtien.

- Paloa riittää lajiin edelleen, vaikka sanoin viimeisen ottelun päätteeksi pettyneenä viime kaudella, että tämä oli sitten siinä, juttelee kokenut nurmolaisvalmentaja.

Avukseen Tuomela on saamassa Alajärven Ankkureita viime kaudella valmentaneen Tuomas Huidan. Jymyn fysiikkavalmennuksen on ottanut kesän alkaessa vastuulleen Teemu Rauhala. Rauhala tunnetaan myös pikaluistelija Pekka Koskelan valmentajana ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemian valmennuspäällikkönä.

Pääosa jymyläisten harjoittelun painopisteestä sijoittuu nyt fysiikka- ja liikkumisharjoitteluun.

- Kahden tunnin harjoituksissa kolmas osa on pallon kanssa tuntuman ylläpitoa. Muuten pyrimme viemään voimatasoja ja liikkumista eteenpäin Rauhalan johdolla, Tuomela sanoo.

Joukkueeseen kova tunku

Jymyn pelaajatilanne tulevaa kautta silmällä pitäen näyttää hyvältä.

- Suurin osa viime kauden runkopelaajista on jatkamassa. Muutama konkari vielä miettii jatkoaan, mutta he ovat myös harjoitelleet joukkueen mukana kesätreeneissä. Uskon, että kun syksy koittaa, niin päätös kallistuu uran jatkon kannalle myös heillä. Saa nähdä, sanoo Tuomela.

Jymyttärien treenivahvuus on kesällä noin 20 pelaajan kokoinen.

- Joukkueeseen on hurja tunku. Ensimmäistä kertaa oikeastaan treeneihin on tunkua näin paljon. Potentiaalisia pelaajia riittää.

Jymy-koutsin mukaan uusia pelaajia ovat ensi kaudelle mahdollisesti tulossa Alajärven viime kauden naisten 1-sarjajoukkueesta. Ankkureista Daria Subbotina ja Essi Hautamäki ovat ilmaisseet kiinnostuksensa pukea Jymyn värit päälleen.

- Harjoitteluvahvuudessa ovat myös tällä hetkellä Kuortaneelta tuleva Riikka Valkonen ja uudelleen peliuraansa aloitteleva Sanna Alestalo, Tuomela valottaa tulevan kauden todennäköisiä jymyläisnimiä.

Jymy on laittanut verkot vesille myös passari- ja libero-osaston vahvistamiseksi ensi kaudeksi.

- Meillä on jo nyt hyvä passari (Julia Niemi) ja hyvä libero (Pauliina Vilppola), mutta toki kaipaamme myös toista pelaajaa kumpaankin rooliin. Se tuo vaihtoehtoja peliin lisää.

Joukkueen hakkuri, montenegrolainen Maja Potpara jatkaa Jymyssä myös ensi kaudella.

Tavoite liiganousu

Jymyn tavoite kaudelle 2015–16 on selkeä: liiganousu. Se on seuran Liiga16-projektin mukainen.

- Sanoin jo viime kaudella, että nousu voi tapahtua vaikka jo tämänkin kauden (2014–15) päätteeksi. Tuolloin jäi pienestä kiinni liigakarsintapaikka. Nyt on ehkä otollisin hetki saada tavoite toteutumaan, kun projektinkin mukaisesti tämä kausi on liiganousuun tähtäävä sarjakausi.

Ensi kaudella 1-sarjassa on Jymyn haastajina todennäköisesti tutut nimet Helsinki Volleysta Kuopion Puijo Wolleyhin.

- Liiganousua hamuavia joukkueita on paljon, Tuomela muistuttaa.

Naisten 1-sarja 2015-16
Lohko 1: 
Etta, Nurmon Jymy, Kuortane, Puijo Wolley, NiceTeam, JyväsLentis, Ylöjärven Ryhti, Rantaperkiön Isku, Oriveden Ponnistus

Lohko 2:
Koiviston Isku, Euran Raiku, LP Vampula, Raision Urheilijat, Salon Viesti, HPK, Helsinki Volley 1, Helsinki Volley 2, Espoo Lentis

Naisten sarjassa pelataan pitkä runkosarja helmikuulle jonka jälkeen pudotuspelit. Tarkemmat sarjajärjestelmät ilmoitetaan myöhemmin kun sarjamääräykset on hyväksytty.


Teksti: Antti Järvenpää