Jymyttärien kotiavaukseen sarjatulokas Jyväslentis

7.10.2015

Tanja Eteläaho ja Jymy tekevät ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tulevana lauantaina.
Tanja Eteläaho ja Jymy tekevät ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä tulevana lauantaina.

Sarjanousija Jyväslentis haastaa Jymyn Nurmohallin kotiavauksessa. Jymyttäret lähtee selkeänä ennakkosuosikkina lauantain kotiotteluun.

Jymy avasi kautensa mainiosti viime lauantaina kaatamalla heti alkuun liiganousua nurmolaisten tavoin ensi keväänä tavoittelevan Kuopion Puijo Wolleyn. Vierasvoitto kirjattiin puhtaasti erin 0-3. Voittoisat askelkuviot katosivat sen sijaan seuraavana päivänä: Nice Team pesi nurmolaiset Joensuussa erin 3-1.

Jymyttärien päävalmentaja Kari Tuomelalle mietittävää tuottivat pelaajiston lauantaista kasvanut virhemäärä ja keskitorjuja Sara Niemen loukkaantuminen.

Jymy on ollut läpi 1-sarjahistoriansa äärimmäisen hyvä kotijoukkue. Vierasjoukkueet ovat saaneet astella bussiin pääsääntöisesti tappio kourassaan. Saman tahdin on jatkuttava myös tällä kaudella, jotta Jymyttäret voi realistisesti haaveilla keväällä noususta Mestaruusliigaan.

Viime kaudella nurmolaisten kotitaika kesti peräti 11 ottelun verran. Lopulta vasta ylemmän jatkosarjan viimeisessä kotiottelussa Nice Team yllätti Jymyn. Samanlaista temppua Joensuu ei kuitenkaan kyennyt tekemään enää pudotuspeleissä.

Sarjakauden ensimmäisessä kotiottelussa vieraaksi saapuva Jyväslentis nousi täksi kaudeksi 1-sarjaan. Tuulevi Piesasen valmentaman nuoren jyväskyläläisjoukkueen vanhin pelaaja on vasta vuonna 1994 syntynyt yleispelaaja/libero Katja Thitz.

Avauskausi 1-sarjassa voi kulua joukkueella oppirahojen makselussa tulevien kausien menestystä pohjustaen. Nuoret lentopalloilijat kehittyvät kuitenkin nopeassa tahdissa, jo kuukausi voi tuoda yksilön ja joukkueen peliin täysin uuden vaihteen. Siksi jyväskyläläisiä ei voi aliarvioida.

Nykypäivän lentopallo-ottelut ratkaistaan syöttö-vastaanottopelissä. Molempien joukkueiden vahvuus on nimenomaan syöttönurkkaustyöskentely. Vielä 1-3-tappioon päättyneessä Kuortane-avausottelussa ei Jyväslentis onnistunut syöttöpelissään, mitä voidaan pitää joukkueen suurimpana vahvuutena. Mikäli vierailijan syöttöpeli alkaa rullata Jymyä vastaan toden teolla, kotijoukkueen vastaanottajilla riittää tekemistä. Vastaava haaste on myös Jyväslentiksellä – Jymy syöttää tunnetusti mainiosti kotipeleissään.

Jymyttäret haluaa palata takaisin voittojen tielle ja jatkaa vahvana kotijoukkueena myös tällä kaudella. Kotiyleisölle lisämielenkiintoa otteluun tuo myös Jymyn uusien pelaajien ensiesiintyminen. Viime kaudella äänijänteitään jo hyvin esitellyttä nurmolaisyleisöä kaivataan myös täksi kaudeksi kansoittamaan Nurmohallin penkit. 

Mitä, missä ja milloin?
Lentopallon naisten 1-sarjan kotiavaus Jymy vs. Jyväslentis
la 10.10. klo 18:00 Nurmohallilla