Jymy avasi kotisalissaan voitokkaasti

10.10.2015

Daria Subbotina ja Maja Potpara olivat Jymyn avainpelaajia.
Daria Subbotina ja Maja Potpara olivat Jymyn avainpelaajia.
Jymyn parhaana palkittu Essi Hautamäki iski 4-paikalta tehokkaasti.
Jymyn parhaana palkittu Essi Hautamäki iski 4-paikalta tehokkaasti.

Nurmon Jymyn ei tarvinnut venyä parhaimpaansa, kun se otti kotiavauksessaan puhtaan 3-0 (25-12, 25-28, 25-20) voiton vierailija Jyväslentiksestä. Jymy-valmentaja Kari Tuomela piti kotijoukkueen esitystä hengettömänä.

Jymyttäret esiintyi kotiavauksessaan vaisusti, vaikka veikin pisteet selkein lukemin. Jyväslentiksen 38 virhettä edesauttoivat nurmolaisten urakkaa selvästi. Ajoittain vierailija pysyi hyvin kotijoukkueen mukana, mutta Jymyn rutiinipeli riitti jokaisessa erässä erävoittoon.

Ottelun avauserä jäi jymyläisten parhaaksi.

- Painotin, ettemme voi missään nimessä lähteä takki auki peliin, vaikka olemmekin selkeä ennakkosuosikki. Avauserän esitys oli positiivinen tältä kantilta, Jymyn valmentaja Kari Tuomela kiitteli.

25-12-lukemin päättyneen avauserän jälkeen Jymyn peli alkoi ailahdella. Pisteputket vaihtuivat useisiin peräkkäisiin hävittyihin palloihin. Jyväslentiksen ottelun edetessä selkeästi parantunut syöttö aiheutti Jymylle ajoittain isoja hankaluuksia. Lisäksi vierailijan laituri Saara Holm (13/+3) ja passari Ella Palviainen onnistuivat sekoittamaan Jymyn torjunta- ja puolustuspelaamista.

Vierailijan lukuisat verkon kautta Jymyn kenttään uponneet ässäsyötöt harmittivat Tuomelaa rutkasti ottelun päätyttyä. 

- Totesin ensimmäisen erän jälkeen, ettei niin saa enää kertaakaan käydä. Kun kolme rätin kautta pudonnutta syöttöä oli vielä uponnut kenttäämme tämän jälkeen, sanoin, että jos yksikin vielä putoaa, huomenna on harjoitukset kello kahdeksan. 

Jymyn kenttään upposi Tuomelan palopuheen jälkeen vielä kaksi verkon kautta pyörähtänyttä jyväskyläläissyöttöä.

- Sunnuntaiaamuna on jotain luvassa, Tuomela lupasi.

Kaiken kaikkiaan kotijoukkueen rutiini oli ottelussa liikaa Jyväskylälle, vaikka Jymyltä puuttuivatkin kapteeni Tanja Eteläaho ja keskitorjuja Sara Niemi kokoonpanosta. Essi Hautamäki (12/+9) ja Maja Potpara (13/+12) onnistuivat laitahyökkäyksissä läpi ottelun. 

Ottelun päätöserän puolivälin jälkeen Kari Tuomela kierrätti kotijoukkueen pelaajapakkaa johtoasemassa 19-14 antaen peliaikaa jokaiselle pelaajalle.

- Olimme selkeästi parempia tänään. Suorituksemme jäi kuitenkin liian hengettömäksi. Sydäntä tämänlaisen esityksen jälkeen ei oikein lämmitä. Enemmän rähinää olisi kaivattu peliin, Tuomela tiivisti ottelun.

Kotijoukkueen illan palkittu oli Hautamäki ja vierailijan libero Sini Eerola.

Jymyn ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna kotisalissa kahdella kotipelillä Tamperetta ja Ylöjärveä vastaan. Ottelut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 15.


Teksti: Antti Järvenpää