Jymyttäret hakee tasonnostoa viikonlopun kotipeleissä

14.10.2015

Julia Niemi on Jymyn runkopelaajia.
Julia Niemi on Jymyn runkopelaajia.

Jymyttäret jatkaa 1-sarjan kotiotteluitaan tuplaviikonlopun merkeissä. Ennakkoasetelmat viikonlopun otteluille ovat edellisviikonlopun kaltaiset. Jymy on veikkaustermeillä puhuttaessa kertoimien suosikki.

Viime viikonlopun kotiavaus Jyväslentistä vastaan ei tarjonnut suuria riemunkiljahduksia. Jymyn peruspelaaminen oli yksinkertaisesti riittävän tasokasta verrattuna Jyväslentikseen, mikä riitti sarjapisteisiin. Parannettavaa jäi kuitenkin rutkasti, mikä harmitti silminnähden myös Jymy-valmentaja Kari Tuomelaa.

Tuplaviikonlopun kotiottelut ovat Jymylle jälleen uusi kasvun paikka. Joukkueen on pystyttävä jatkossa pitämään kokonaispakettinsa kasassa läpi ottelun. Tasaisuuden merkitys korostuu mitä pidemmälle kausi etenee; ratkaisupeleissä ei pelin sovi enää ailahdella.

Viime kauteen verrattuna Jymyttärien pelaava seitsikko on vaihdellut huomattavasti jo kauden kolmen ensimmäisen ottelun aikana. Kokoonpano on laajentunut, mikä tuo Tuomelalle uudenlaisia vaihtoehtoja peliin. Niiden sisään ajaminen ja kokeilut on tehtävä ”helpommissa” runkosarjan otteluissa.

Jymyn laitapelaaminen vaikuttaa tällä kaudella erittäin vahvalta. Vastuu ei enää yksiselitteisesti jakaannu hakkuri Maja Potparan ja yleispelaaja Tanja Eteläahon välille. Jymyyn Ankkureista siirtynyt yleispelaaja Essi Hautamäki noussee kauden aikana entistä suurempaan rooliin joukkueessa. Myös vaihtopenkiltä laitahyökkääjiksi on kiitettävän paljon varteenotettavia vaihtoehtoja.

Kokoonpanon laajuus ei rajoitu vain laitahyökkääjiin - myös muilla pelipaikoilla riittää hyviä vaihtoehtoja. Pelaajien on myös käytettävät näyttöpaikkansa, kun niitä suodaan.

Viikonlopun vastustajat Ylöjärvi ja Tampere ovat pelaajakoostumukseltaan nuoria. Etenkin Ylöjärvi on tunnettu hyvistä junioripelaajistaan, joita on noussut hiljattain parhaimmillaan naisten maajoukkueeseen asti. Joukkue rakentuu lähes kokonaan pitkälti seuran juniorituotannon kasvatteihin. 

Ryhdin joukkue pysyi lähes muuttumattomana viime kaudesta. Mestaruusliigajoukkue LP Kangasalasta Ylöjärvelle siirtynyt Sonja Laitinen tuo tarvittavaa lisähyökkäysvoimaa vierailijan iskupeliin. Ryhti on kokenut kahdessa pelaamassa ottelussaan tällä kaudella kaksi niukkaa 3-2-tappiota Etta ja RaIsku vastustajinaan. 

Rantaperkiön Isku avasi kautensa viime lauantaina Ryhtiä vastaan voittaen kotonaan niukasti erin 3-2. Joukkue on Ylöjärven tapaan nuori. Lisämielenkiintoa Iskun pelaajapakkaan tuovat pohjalaiset paikallisvärit. Libero Josefiina Mäkinen on Jymyn kasvatti, yleispelaaja Hanna Hietikko taas Jalaksen. Susanna Ekola on kerännyt juniorioppinsa Vaasan ja Laihian seudulla ja myös ensimmäiset 1-sarjaottelut tililleen.

Teksti: Antti Järvenpää

Jymyttärien Facebook sivut: 
https://www.facebook.com/nurmonjymyn1sarja?ref=ts&fref=ts

Lentopallon naisten 1-sarjan tuplaviikonloppu
Jymy – Ylöjärvi
la 17.10. kello 15 Nurmohallilla
Jymy - Tampere
su 18.10. kello 16 Nurmohallilla