Riikilä tahditti Jymyn voittoon

17.10.2015

Emmi Riikilä oli Jymyn tehokkaimpia pelaajia lauantaina uransa avausottelussa 1-sarjassa.
Emmi Riikilä oli Jymyn tehokkaimpia pelaajia lauantaina uransa avausottelussa 1-sarjassa.

Jymy ei antanut vierailija Ryhdille minkäänlaisia mahdollisuuksia. Kotivoitto kirjattiin selkein 3-0 (25-15, 25-13, 25-19) lukemin. Tuplaviikonlopun toinen ottelu käydään huomenna Rantaperkiön Iskua vastaan kotisalissa.

Jymyttäret oli tyly emäntä Ylöjärven Ryhdille kotisalissaan lentopallon naisten 1-sarjassa. Vaikka Ryhti aloitti ottelun jokaisen erän tasaväkisesti Jymyn kanssa rintarinnan, kotijoukkue karkasi kolmesti erän puolivaiheessa vierailijalta karkuun.

Jymyn valmentaja Kari Tuomela marssitti nurmolaisten avausseitsikkoon tällä kertaa toiseksi yleispelaajaksi vasta 16-vuotiaan Emmi Riikilän. Riikilä oli yksi Jymyn isoimmista onnistujista.

- Emmi tuo peliimme sekä vastaanotto että hyökkäysvoimaa. Vaikka hän on vielä noin nuori, hänen on saatava entistä kovempia otteluita alleen, ja 1-sarja tarjoaa juuri siihen mahdollisuuden. Mainio esiintyminen Riikilältä, Tuomela kehui uransa ensimmäisen 1-sarjaottelun pelannutta pelaajaa.

Riikilä oli Jymyn kantavia voimia etenkin ottelun avaus- ja päätöserässä. Niissä hän esitti tukun näyttäviä laitahyökkäyksiä. Taustatukea antoi läpi ottelun Jymyllä suurinta hyökkäysvastuuta kantanut kapteeni Essi Hautamäki. Hautamäen kovat tehot 17/+14 ovat kolmen selkeä numeroisen erän ottelussa erittäin harvinaiset.

Ryhti ahdisteli ajoittain Jymyä syöttöpelillään. Vierailijan kapteeni Laura Malmivuori oli vastustajan näkyvin pelaaja, mutta hänenkin tehotilastonsa painui miinusmerkkiseksi lukemiin 9/-2. Ryhdin runsaslukuinen virheily (39 henkilökohtaista virhettä) edesauttoi Jymyn urakkaa huomattavasti.

- Pelasimme hyvän ja tasapainoisen ottelun, mitä osasin myös odottaa. Harjoitusviikko on ollut erittäin hyvä. Lisäksi teimme sen, mitä sovittiin, niin lopputulos oli odotetun kaltainen, Tuomela tiivisti Jymyn edesottamukset.

Jymyn koko kokoonpano sai peliaikaa lauantain ottelussa. Tuomelan mukaan tasainen ja laaja pelaajarinki asettaa valmennustiimille omat haasteensa.

- Jokainen pelaaja haluaa peliaikaa, ja sitä on myös pystyttävä valmentajan tarjoamaan, jotta motivaatio pysyy korkealla. Esimerkkinä olkoon liberotilanteemme, joka on valmennukselle hyvin haasteellinen. Sekä Pauliina Vilppola että Sandra Hautala ovat mainiossa kunnossa, Tuomela taustoitti.

Nurmon Jymyn ottelut jatkuvat jo huomenna (sunnuntaina) kotisalissa, kun vieraaksi saapuu Rantaperkiön Isku. Ottelu alkaa kello 16.

Parhaat pelaajat

- Sanna Alestalo, Nurmon Jymy

- Emmi Jalonen, Ylöjärven Ryhti

Ottelukuvat (kuvaaja: Juhani Niemi)

Käy tykkäämässä Jymyttärien Facebook-sivusta:
https://www.facebook.com/nurmonjymyn1sarja?fref=ts


Teksti: Antti Järvenpää