Jymylle kuusi pistettä ja sarjan kärkipaikka

18.10.2015

Jymyn hakkuri Maja Potpara takoi Iskun kenttään 17 pistettä.
Julia Niemi rakenteli peliä hyvin vaikeistakin paikoista.

Jymyttäret hoiti tuplaviikonlopun kotipelit puhtain voitoin. Kuuden sarjapisteen myötä Jymy nousi 1-sarjan lohkon kärkipaikalle.

Rantaperkiön Isku ei särkenyt Nurmon Jymyn puhdasta kotitaikaa nurmolaisten kauden kolmannessa kotiottelussa. Kuten aiemmatkin vierasjoukkueet, Isku joutui taipumaan suoraan erin 3-0 (25-19, 25-13, 25-19) Jymylle.

- Isku oli ehdottomasti kovatasoisin joukkue, kenet olemme tällä kaudella kotihallissa kohdanneet. Kuten näimme ottelun aikana, pieniinkään herpaantumisiin ei ole varaa, muuten vastustaja iskee heti kylkeen kiinni, Jymyn valmentaja Kari Tuomela kertasi ottelun päätteeksi.

Jymyttäret onnistui laajalla rintamalla sunnuntain kamppailussa. Parhainta pelivirettä puhkui hakkuri Maja Potpara, joka kirjautti komeat 17/+15 tehot kolmen erän otteluun. Mainion taustatuen Potparalle antoivat laitapelaajat Essi Hautamäki (13/+5) ja Emmi Riikilä (8/+4).

Sekä Riikilä että keskitorjuja Sanna Alestalo olivat kotijoukkueelta parhaimmassa syöttövireessä sunnuntain ottelussa. Alestalon ja Riikilän kädestä lähteneillä aloituksilla Jymy hallitsi kenttätapahtumia ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä. Vastaavasti päätöserässä Potpara viihtyi parhaiten Nurmohallin syöttönurkkauksessa.

- Syöttömme kulki mainiosti tänään. Se oli oikein suunnattu, ja kykenimme välttämään aloitukset Iskun parhaimmalle vastaanottajalle Emmi Koivulalle, Tuomela valotti.

Vieraiden parhaimmaksi pisteidentekijäksi ylsi yleispelaaja Camilla Lehto, 10/0. Iskun parhaana palkittu Susanna Ekola onnistui tehoin 8/+4. 1-sarjassa viikonlopun peleissä mainiosti debytoinut Emmi Riikilä oli kotijoukkueen palkittu.

Ottelun aikana Tuomela ei käyttänyt ainuttakaan vaihtoa. Jymyn avausseitsikko pelasi läpi kamppailun.

- Otimme hieman riskiä, sillä kakkoskuusikkomme oli aiemman päivällä pelatussa 2-sarjan ottelussa mukana ja sai peliaikaa. Sovimme, että avauskokoonpano pelaa läpi ottelun, jos ihmeitä ei tapahdu.

Laihialla 2-sarjan vierasottelussa voitokkaasti esiintyneet Jymyttärien pelinaiset ehtivät lopulta juuri ja juuri kello 16 alkaneeseen 1-sarjaotteluun; vain viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

Tuomela oli tyytyväinen tuplakotiotteluviikonlopun annista.

- Erittäin hyvä viikonloppu kokonaisuudessaan meille. Erät 6-0.

Jymy nousi kuluneen viikonlopun aikana 1-sarjan lohko 1:sen kärkipaikalle. Nurmolaiset ovat voittaneet kauden viidestä ottelusta neljä. Jymy pelaa myös ensi viikonloppuna tuplaviikonvaihteen. Lauantaina se kohtaa vieraissa OrPon ja sunnuntaina kotikentällä Ettan.

- Ensi viikonlopusta tulee erittäin kova. Edessä on sekä 1-sarjaotteluiden lisäksi A-tytöillä turnaus.