NJ-I A-pojat B-pooliin

27.10.2015

Tarinaa A-poikien tasonmittausturnauksesta 24.10.

A-poikien kausi alkoi tasoturnauksella 24.10. Lohko 3:n kisajärjestäjä oli veljesjoukkue NJ-97, joten kotiturnaushan tämä oli meillekin. Kaksi muuta joukkuetta olivat Vilppulan Tähden 1 ja 2-joukkue, joten logistiikan kannalta hyvin optimoitu lohko.

NJ-97 - NJ-I
Turnauksen eka peli oli "kylien välinen" eli NJ-97 vs. NJ-I. 97-poikien viime kauden avausseitsikko pysynyt lähes samana. Liperi Volleyn kasvatti, Atte Rissanen tullut keskariosastoa paikkaamaan. Nuorten mj-ringissä hänkin. Viime kauden pronssijoukkue NJ-I oli 95-96 -painotteinen. Tälle kaudelle luonnollisen poistuman kautta 95-poikia on korvautunut 98-pojilla. 99 ja jopa 00:kin mukana. 96-pojista puuttui kolme pelaajaa 1-sarjan pelien ja loukkaantumisen takia.
Tasaisissa merkeissä peli alkoi. Helpohkoilla virheillä pisteitä puolin ja toisin. Ekassa erässä NJ-I oli 15-12 johdossa 97:n virhesuman jälkeen. Pian peli tasoittui ja kunnon pelisuorituksilla tehtiin pisteitä. Lopussa NJ-I:llä heikko hetki ja 97 kuittasi erän 25-21.
Toinen erä alkoi 97:n hallinnassa. 10 pisteen kohdalla jo 7 pistettä eroa ja lopussa vielä venyi, 25-16. NJ-97:lla alkoi peli löytää uomaansa.

Välissä oli Vilppulan oma "kylien välinen". 1-joukkue sen voitti, mutta 2-joukkue pisti ihan kunnolla hanttiin. 1-joukkueesta oli pelaajia 2-joukkueessa, että olivat saaneet turnauksen pelattua. Sääntöjen mukaan se on mahdollista tässä vaiheessa.

NJ-I-VilTä1
NJ-I:n pelaajistossa hieman muutoksia, kun osa lähti valmistautumaan Jymy-Kuutosten 1-sarjan peliin. Tilalle lisää nuoruutta B99-pojista.
Ekassa erässä aloitimme hyvällä startilla, 3-0. Siitä Viltä1 kampesi rinnalle ja kävi 3:n pisteen johtoasemassa. Jymy kuroi sen umpeen ja paineli lopun kaasu pohjassa 25-17 erävoittoon. Vilppula sortui virheisiin ja harvinaisesti jopa helppoja palloja tipahti kenttään.
Toisessa erässä johtoasema vaihteli useamman kerran. Ero oli 1-2 pinnaa, mutta tällä kertaa Vilppulalla parempi erän loppu, 21-25 ja näin kolmanteen erään.
Myös 3. erä oli tiukkaa vääntöä. Olimme 1-2 pinnaa johdossa puolten vaihtoon asti, sitten tasan 9-9. Jymyn aikalisästä koutsin piste ja Villen ässällä 11-9. Vilppulalla aikalisä ei tehonnut yhtä hyvin ja lopuksi Pate niittasi erävoiton 15-12.

Sitten oli turnausjärjestäjällä vastassa Vilppulan 2-joukkue. Ekassa erässä NJ-97 taas ensin vähän haki otetta peliin. "Pikku-tähdet" puolustivat uhrautuvaisesti ja oli jo 15-13 johdossakin. Aikalisän jälkeen 97-kone käynnistyi ja antoi enää 3 pistettä loppuerässä...Toisen erän 97 paketoi 25-12.

NJI-VilTä2
NJ-I:ä eli 96/98-joukkuetta nuorennettiin lisää viimeiseen peliin. Kokoonpano: 1*-00, 3*-99 ja 2*-98 -synyneitä. Mutta taisi Vilppula2:nkin keski-ikä olla samaa luokkaa.
Hieman heikko alku Jymyltä. Vilppula otti yllättäe aikalisän johtaessaan 9-6. Pelaaja poistui salista pikaisen asian takia. Hieman käytiin sääntökeskustelua, mutta peli jatkui hetken kuluttua normaalisti. Paitsi että Vilppulalla ilmeisesti peli hieman sekosi. Jymy voitti erän 25-21.
Toinen erä alkoi Jymyn johdossa, oltiin välillä 5 pistettä johdossa. Ehkä siinä Jymyllä tuli jo liikaa hyvän olon tunnetta... Vilppula ei luovuttanut ja pelasi hyvin erän lopun. Jymyllä virheitä aivan liikaa. Pisteet 19-25.
Ratkaiseva 3. erä alkoi hyvin, puolten vaihto tilanteessa 8-3. Lopulta selkeä 15-6 erän ja koko ottelun voitto.

Kaiken kaikkiaan ennakkokaavailujen mukaan pelit menivät. NJ97 jatkaa A-poolissa. NJ-I B-pooliin, jonka turnaus pelataan Oulunsalossa 14.11.
Muita havaintoja turnauksesta: parhaimmat lämppärimusiikit oli NJ-97:lla.