1-sarjan kärkikamppailu sunnuntain herkkupalana Nurmohallissa

5.11.2015

Jymy saa nuoren ja kovatasoisen haastajan Kuortaneelta.
Jymy saa nuoren ja kovatasoisen haastajan Kuortaneelta.

Naisten 1-sarjakausi on lähtenyt liikkeelle tasaisesti. Viisi joukkuetta kisaavat piikkipaikasta, jota Jymy pitää parhaillaan hallussaan. Sunnuntaina kärkiottelussa Jymyn haastaa Kuortane, tyttöjen maajoukkue.

Jymyttäret lähtee viikonloppuun sarjakärkenä, mutta nurmolaiset voivat pudota jo ennen sunnuntain otteluaan sarjataulukossa kolmanneksi, mikäli Kuortane ja Nice Team yltävät voittoihin lauantain sarjakierroksen kotiotteluissaan.

Jymyn edellinen kotikamppailu päättyi ennakko-odotusten vastaisesti tappioon oululaista Ettaa vastaan erin 1-3. Ettalle vierasvoitto Nurmohallista oli harvinaista herkkua – Jymylle taas hyvä muistutus 1-sarjan tasosta. Sarjataulukossakin viiden kärki ryhmittyy viiden pisteen sisälle – tosin pelattujen otteluiden määrissä on eroja.

Sunnuntaina vastaan asettuva Kuortane on nurmolaisille pelillisesti tähän mennessä jopa kauden kovin haaste. Kuortane pelaa 1998–2000-syntyneiden ikäluokan tytöillä sekä lentopallon 1-sarjassa että naisten Mestaruusliigassa.

Käytännössä ikäluokan tyttöjen maajoukkuepelaajat käsittävän Kuortaneen syyskauden otteluohjelma on muodostettu 1-sarjapainotteiseksi ja vastaavasti kevät liigapainotteiseksi. Syy lienee selvä: Kuortaneen jokaisen ikäluokan peliotteet ovat perinteisesti parantuneet selvästi kauden edetessä. Keväällä joukkue on kykenevämpi tarjoamaan haasteen liigaseuroille.

Ykkösen joukkueille Kuortane on kova pala purtavaksi. Sen osoittaa jo tyttömaajoukkueen alkukausi. Kuortane on tehnyt vakuuttavaa jälkeä syksyn peleissä. Ensimmäinen tappio sille kirjattiin vasta viime sunnuntaina, kun Nice Team päihitti Kuortaneen kotonaan erin 3-1. Joensuulainen Nice Team onkin ainut edelleen tappioitta jatkava joukkue sarjassa.

Lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Puijon Kuortane päihitti viime lauantaina Kuopiossa niukasti erin 2-3. Jymyn ja Kuortaneen yhteenotosta voidaankin odottaa ennakolta yhtä tasaväkistä. Ennakkosuosikkia ei ole.

Kuortaneen valmentajana toimii nurmolaisyleisölle tuttu Tapio ”Tase” Kangasniemi, joka on paitsi tyttömaajoukkueen niin myös naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja. Kangasniemen ja hänen aisaparinsa Aapo Rantasen ohjauksessa Lentopalloliiton valmennuskeskuksessa harjoittelevista lentopalloilijoista on noussut liigakentille ja naisten maajoukkuetasolle jo useita pelaajia. Tämän ikäluokan pelaajista sopii odottaa myös samaa.

Jymyn ei sovi sortua virhesumiin sunnuntaina. Jymyn on onnistuttava vaihtopallopelaamisessaan. Kuortane on vähävirheisellä pelillään varma suorittaja, joka ei anna piste-eron hävitä kovinkaan helposti.

Teksti: Antti Järvenpää

Jymy vs. Kuortane 
su 8.11. klo 16 Nurmohallilla
Huom. Valmentajahaastattelut 15min ennen ottelun alkua.