Jymyn C-01 pojat hakemaan vauhtia B-poolista

24.11.2015

Lauantaina pelattiin C-poikien SM-sarja ylin A-pooli Kauhavalla Lentosotakoulun perinteikkäässä hornankattilassa. Isäntäjoukkue Kauhavan Wisa oli järjestänyt jälleen kerran upean ottelutapahtuman kuulutuksineen, ottelulehtisineen ja erittäin runsain kahviotarjontoineen. Ainoa mikä jäi isäntäjoukkueelta puuttumaan oli vieraskoreus kentällä, sillä he antoivat kolmelle vierailijalle mukaan vietäväksi vain yhden erän koko turnauksen aikana. Jymyn ja Kawin lisäksi turnauksessa mukana oli Loimaan Jankko ja PuijoVolley Kuopiosta.

Jymyn ensimmäinen peli KaWia vastaan sujui aivan untenmailla! Peliin ei päästy mukaan missään vaiheessa joten isäntäjoukkueen haastaminen jäi toiseen kertaan. Tappio 2-0 (25-15; 25-16) oli selkeä.

Toisessa pelissä vastaan asettui PuWo Kuopiosta. Ensimmäisessä erässä saatiin peli rullaamaan ja pelin ote pysyi hallussamme. Muutamalla torjunnalla ja hyvällä kenttäpuolustuksella kompensoitiin pehmoinen syöttö ja hyökkäyspeli kulki kohtalaisesti. Ensimmäinen erä Jymylle 25-20. Toisessa erässä kaikki muuttuikin laakista, todellinen täyskäännös pelaamisessa. Vastaanoton haparoinnin myötä hyökkäämään ei päästy ja jatkopallopelaaminenkin oli aneemista. Samaan tahtiin meni myös kolmaskin erä ja näin pisteet PuWolle tuloksella 2-1 (20-25; 25-20; 25-8).

Kolmas peli Jankkoa vastaan sisälsi vielä panosta: 2-0 voitolla olisi mahdollisuus säilyttää paikka A-poolissa. Siihen peliin lähdettiin tosissaan liikenteeseen ja penkiltä otettiin peliin jo toipilasosastonkin väkeä. Ensimmäinen erä oli melkeinpä hurmosta Jymyn viedessä peliä: turnauksen parasta syöttöpeliä ja lukuisia hienoja torjuntoja esitettiin erän alussa ja erän loppua kohti myös hyökkäyspeli alkoi napsumaan kohdalleen. 25-13 voitto ensimmäisestä erästä ja ei muuta kuin samalla tahdilla toiseen erään. Mutta kuinkas kävikään: kasetti ei kestänyt ja hyvä peli hajosi pikkuhiljaa erän mittaan. Tappio toisesta erästä 25-18 ja päätöserästä 15-6 kertoo junioripalloilun koko kuvan : samaan peliin saadaan mahtumaan sekä kauden parasta että heikointa peliä. Rutiinia lisää niin sillä saadaan asiaa oikaistua.

Kolmen tappion myötä C-01 joukkueen pelit jatkuvat B-poolissa 12.12. näillä näkymin Korialla yhdessä Korian Ponnen, PuWon sekä Valepan kanssa.