Jymylle neljän pisteen viikonvaihde

29.11.2015 klo 18:25

Jymyn hakkuri Maja Potparan pelivire ennen joulutaukoa on erinomainen. Sunnuntaina hän takoi tehot 20/+17.

Jymy selvitti kärkipään joukkueiden kohtaamisten sävyttämän viikonlopun kokonaisuudessaan kiitettävästi. Sunnuntaina Nice Team taipui helpohkosti suoraan erin 3-0 (25-15, 25-16, 25-19).

Vaikka lauantaina kovaa virettä puhkuva Kuopion Puijo Wolley (2 voittoa viikonlopusta) tainnutti Nurmon Jymyn erin niukasti 2-3 Nurmohallissa, Jymy-joukkueen kokonaissaldo 1-sarjan kärkijoukkueiden välisten otteluiden viikonvaihteesta jäi selvästi plussan puolelle.

Jymyn valmentaja Kari Tuomela totesi jo ennen sunnuntain Nice Team -ottelua, että Puijolle koettu tappio oli "hyvä tappio".

- Pelasimme hyvää lentopalloa puolin ja toisin. Tuon kaltaisia tiukkoja otteluita tässä vaiheessa kautta tarvitaan ovat ne sitten voitokkaita tai eivät. Ne palvelevat meitä parhaiten loppukautta ajatellen, Tuomela summasi ennen sunnuntain ottelun alkua.

Sunnuntain 1-sarjaottelu oli lauantaisen Puijo-kamppailun vastakohta. Nice Team ei kyennyt missään vaiheessa ottelua ahdistamaan Jymyä pelaamaan parasta lentopalloaan. Kenttätapahtumien perusteella ei olisi uskonut, että sarjan kärkipään joukkueet ottavat mittaa toisistaan.

Nice Teamin vaikeudet alkoivat jo ennen kuin ottelu oli kunnolla alkanutkaan. Joensuulaisvalmentaja Janne Korkalaisen numerot olivat menneet sekaisin verkkotuomarille toimitettavassa kuusikkolapussa. Nice Team aloitti erän suunnitelmien vastaisesti ilman toista ukrainalaisvahvistustaan Viktoriya Faninyukia.

Jymyn pelivire oli heti ottelun alusta alkaen vahva. Jemina Laitila jatkoi pirteitä otteitaan jo heti avauserän alusta alkaen ja keskitorjuja Lotta Harju päätti tehokkaasti hyökkäyksiä ja syötti vastustajan vastaanottoa rikki mainiosti. Erä Jymylle pistein 25-15.

Toinen erä oli lähes avauserän toisinto. Jymy-hakkuri Maja Potpara sai entistä enemmän palloja passari Julia Niemen käsistä ja takoi vahvasti tulosta 2-paikalta. Erä Jymylle pistein 25-16.

Jymy joutui panna parastaan pitkän erätauon jälkeen. Olga Uglenko ja Viktoriya Faninyuk kiusasivat Jymyn vastaanotto- ja torjuntapeliä tosissaan erän puoleen väliin saakka. Jymyn tuki ja turva, Maja Potpara onnistui kuitenkin sekä torjunta- että hyökkäyspelissään siivittämään nurmolaiset erävoittoon pistein 25-19.

Potparan pelivire oli sunnuntaina mainio. 20 pistettä tehoin +17 kertoo omaa kieltään Jymy-hakkurin vireestä juuri ennen itsenäisyyspäivänä alkavaa joulutaukoa. Kapteeni Tanja Eteläaho säesti totutun varmoin ottein 4-paikan hyökkäyksin, varmoin vastaanotoin ja vaikeiden syöttöjen avulla Potparaa ja ylsi tehoihin 10/+1.

- Maja oli tänään loistava. Julia (Niemi) onnistui hajottamaan Nice Teamin torjuntaa etenkin 2-puolen nopealla laitapelillään, Tuomela analysoi.

Vierailijan ykkönen oli parhaana palkittu Olga Uglenko, 12/+1. Avauserän puolivälissä lopulta kentälle päässyt Viktoriya Faninyuk pelasi varmasti yltäen 7/+7-teholukemaan.

Jymyn viikonlopun kokonaissaldo (1 voitto ja 1 tappio) tyydytti kotijoukkueen käskijä Kari Tuomelaa.

- Emme nähneet tänään missään nimessä eilisen tasoista ottelua. Vastustajan peli oli alusta alken sekaisin, mikä harmittaa myös minua. Tällaisia otteluita en toivo enää pelattavan tässä vaiheessa kautta.

- Onnistuimme viikonlopun aikana noudattamaan kurinalaisesti sovittua taktiikkaa ja syöttöpelimme oli erinomaista. Vastaanottopelimme hajoaa ajoittain. Keskitymme joulutauolla etenkin hihapelin kehittämiseen. Samalla kuukauden mittainen fysiikkavalmentaja Teemu Rauhalan johdolla fyysiseen harjoitteluun keskittyvä kesäharjoittelun kaltainen jakso on tiedossa, Tuomela analysoi mennyttä ja jatkoa.

Ottelun palkitut

- Julia Niemi, Jymy

- Olga Uglenko, Nice Team

Tulevat ottelut

Jymyn viimeinen ottelu ennen joulutaukoa on 6.12. vierasottelu Ylöjärveä vastaan. Pudotuspelit alkavat nopeasti jo lähes suoraan vuodenvaihteen jälkeen, kun runkosarja lyödään Jymyn osalta päätökseen 23.1. käytävällä vierasottelulla Ettaa vastaan.