Jymyn naiset hakevat pudotuspelivirettä

13.1.2016

Maja Potpara ja Jymy hienosäätävät kuntoaan ennen ratkaisupelejä. Kuva: Juhani Niemi.
Maja Potpara ja Jymy hienosäätävät kuntoaan ennen ratkaisupelejä. Kuva: Juhani Niemi.

Naisten 1-sarjan kevään ratkaisupelit ovat ovella. Jymyn viimeinen runkosarjan kotiottelu viitoittaa tietä kevään tulos tai ulos -koitoksille eli pudotuspeleille.

Jymyn kotiottelut tämän kauden 1-sarjan runkosarjassa ovat yhtä vaille pelattuna. Sunnuntaina vastaan asettuva OrPo on hyvä kenraalivastustaja ennen seuraavaa kotiottelua, joka taotaan jo pudotuspelivaiheessa.

Jymy taistelee tiukasti lohkovoitosta Puijon, Nice Teamin ja Kuortaneen kanssa. Tulevan viikonlopun painoarvo lopullisten sijoitusten kannalta on merkittävä. Jymy pelaa lauantain lisäksi sunnuntaina Kuortaneella. Kaksi kolmen pisteen voittoa nostaisi nurmolaisten osakkeita kärkikamppailussa, jossa Puijo on toistaiseksi kerännyt isoimman pistesaaliin per ottelu.

Vierailija Orpo on parhaillaan lohkossa viidentenä ja jäänee viimeisenä joukkueena ulos kevään pudotuspeleistä. Mestaruusliigan kestomenestyjä Oriveden Ponnistuksen farmijoukkueena toimiva 1-sarjajoukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Lentopalloväelle tuttuja kasvoja ovat ainakin OrPon riveissä liigakentillä pitkän peliuran jo pelanneet moninkertaiset SM-mitalistit Jenni Petäjäjärvi ja Minna Kallinen. Maajoukkueessakin aikoinaan esiintynyt kaksikko kantaa myös OrPon hyökkäyspelin pelinrakenteluvastuun. Passarikaksikon lisäksi Orpon riveistä liigakokemusta löytyy myös muilta pelipaikoilta.

Syyskauden kohtaamisessa Jymy kellisti OrPon varsin helposti vieraskentällä erin 0-3.

1-sarjan sarjajärjestelmä on tällä kaudella jokseenkin armoton. Vuoden vaihteen jälkeen joukkueilla on vain muutama kierros aikaa löytää kesän alusta lähtien pohjustettu huippuvire pudotuspeleihin. Tammikuun lopusta lähtien pelataan jo tulos tai ulos -periaatteella.

Jymy on valmentaja Kari Tuomelan mukaan hyvässä vireessä ennen kevään ratkaisupelejä. Tuomela on tyytyväinen, että joukkue saa kehittää peliään vielä OrPon ja Kuortaneen kaltaisia kovia vastustajia kohdaten.

1-sarjan toisen lohkon kärkitaisto käydään tänä vuonna toistamiseen Helsinki Volleyn ja LP Vampulan välillä. Viime kauden mestari Mesto pelaa jo liigakentillä. Kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta kisaavat Eura, HPK, Helsinki Volley 2, RaisU. Jymyn tuleva pudotuspelipari löytynee nelikosta.

Naisten 1-sarjaa
Jymy - OrPo
la 16.1. klo 15
Nurmohallilla