Jymy taistelee edelleen lohkovoitosta

16.1.2016

Jemina Laitila pelasi pirteästi Jymyn hakkurina päätöserän. Kuva: Juhani Niemi

Jymy päätti runkosarjan viimeisen kotiottelunsa helppoon 3-0 voittoon OrPosta. Sunnuntain ottelukierrokselle joukkue lähtee sarjakärjessä. Kahden pisteen päässä keikkuvalla Puijolla on kuitenkin ottelun vähemmän pelanneena etulyöntiasema päätöskierrosten kärkitaistossa.

Muutamia yksittäisiä mieleenpainuvia yksilösuorituksia lukuun ottamatta Jymyn ja OrPon välinen naisten lentopallon 1-sarjan ottelusta ei jäänyt jälkipolville muisteltavaa. Jymy oli OrPoa selkeästi parempi läpi ottelun, vaikka pelasi alle tasonsa kauden viimeisen runkosarjan kotiottelunsa. Jymylle tärkeintä oli kuitenkin 3 sarjapistettä luvuin 3-0 (25-11, 25-21, 25-17) ja täyden 12 pelaajan kokoonpanon saaminen liikkeelle kauden ratkaisuvaiheiden lähestyessä.

- Harjoituksissa tekeminen on ollut huomattavasti parempaa kuin tänään, Kari Tuomela summasi Jymyn pelivirettä ja kuvasi ottelua kokonaisuudessaan hengettömäksi.

Ottelun henki olikin avauserästä lähtien vaisu. Matkassa vain seitsemällä pelaajalla ollut OrPo ei saanut pelikuvioitaan alkuminuuteilla kuntoon, eikä Jymynkään otteet olleet parhaimmalla tasolla. Jymylle erä helposti pistein 25-11.

Toisessa erässä tasaisen tekivät kotijoukkueen virheily ja Orpon mainio syöttöpeli. OrPo johti erää vielä ennen isoille, yli 20 pisteen ratkaisupalloille mentäessä. Erä kuitenkin Jymylle päätöspallojen kovuuden ja rutiinin ansiosta.

- Kolmas erä oli OrPolta paras koko ottelusta, vaikka voitimme sen selvästi. OrPo paransi peliään, mutta samoin meidän otteet paranivat etenkin torjuntapelissä, Tuomela tiivisti ottelun kolmannen erän kulun. Jymylle kolmas erä pistein 25-17.

Tuomela antoi lepoaikaa päätöserässä Jymyn ottelun tehokkaimmalle iskijälle hakkuri Maja Potparalle. Viime ajat kuumetta potenut hakkuri halusi kokeilla ottelussa pelivirettään, mutta kahden pelatun erän jälkeen vaihtopenkki vei voiton. Kauden tärkeimpiä otteluita ei sovi vaarantaa.

Jymyn parhaana palkittu oli keskitorjuja Sanna Alestalo, joka otti useita torjuntapisteitä ottelun viimeisten erien kuluessa ja syötti vahvasti läpi ottelun. OrPon parhaana palkittiin yleispelaaja Heidi Hietala.

Jymyllä on runkosarjaa jäljellä vielä kaksi ottelua, joista toinen pelataan jo tämän viikonvaihteen sunnuntaina Kuortaneella. Ensi viikonloppuna Jymy pelaa Oulussa runkosarjan viimeisen ottelunsa. Etta on toistaiseksi ainut joukkue 1-sarjassa, jonka päänahkaa Jymy ei ole tällä kaudella onnistunut saamaan.

Loppuvuoden ottelutahti on tiivis, jokaisena viikonloppuna pelataan. Pudotuspelit alkavat tammikuun viimeisenä viikonvaihteena. Jymyn puolivälieräottelu pelataan joko 30.-31.1. tai 6.-7.2. Pudotuspelit pelataan kahdesta voitotetusta ottelusta. Jatkopeleistä tiedotetaan myöhemmin lisää, kun otteluparit ja -ajankohdat ovat selvillä.

Teksti: Antti Järvenpää